Drømmen om mangfold

Før jeg starter med den sedvanlige jamringen over den sosialistiske regjeringen så vil jeg benytte anledningen til å ønske alle mine lesere og alle andre et riktig godt nytt år for året 2006. Måtte det bringe dere mange gleder og oppfylte drømmer.

Så over til jamringen! "Veien til et varmere samfunn går gjennom mer fellesskap. Sterke fellesskap gir hver enkelt større mulighet til å søke lykken. Ved å ta i bruk alles evner og anlegg får vi mangfold i fellesskapet" sa Jens Stoltenberg i sin nyttårstale i kveld. Mangfold i fellesskapet har han selvsagt helt rett i, men det blir ikke noen flere mangfoldige eller rikere fellesskap av den grunn.

Stoltenbergs drøm for samfunnet går gjennom mangfold i fellesskapet (les offentlig styrte fellesskap), min drøm for samfunnet er mange mangfoldige fellesskap. Det er en stor forskjell. I Stoltenbergs drøm må du tilpasse deg det store statlige/offentlige fellesskapet for å oppnå lykke og samhørighet, i min drøm kan du skape deg et eget fellesskap og lykke og samhørighet på egen hånd.

Sosialistregjeringa vil at staten skal bestemme for deg og styre livet ditt til det beste for "fellesskapet", jeg vil at hver enkelt skal styre sitt liv så mye som mulig med minst mulig statlig innblanding. I min samfunnsdrøm så er staten noe du skal kunne henvende deg til når du har havnet i problemer som f.eks sykdom, fattigdom, alderdom osv og du trenger hjelp. Staten skal ikke styre dine egne private valg som f.eks skole til barna osv.

"Hver og en av oss har seire som venter. Det skal bli mer rom for store drømmer" fortsatte Stoltenberg i nyttårstalen sin. Jeg tror det blir vanskeligere med de store drømmene hvis det kolliderer med den sosialistiske ideologien der statens fellesskap er det eneste saliggjørende. Hvis man f.eks vil at ens barn skal kunne gå på en privatskole så passer det veldig dårlig inn i Stoltenbergs drøm om mangfold i fellesskapet. Fellesskapets enhetsskole er av en eller annen uforståelig grunn sosialistenes drøm om mangfold, min drøm er et mangfold der foreldrene selv skal kunne velge hva slags skole barna skal gå på uavhengig av inntekt.

Kommentarer:
Postet av: Martin

Nettopp. At folk kan få velge hvor de selv skal utdanne sine barn, og hvor ungdommer selv kan velge hvor de vil utdanne seg, er viktig i et demokrati. De røde sørger for at man må ha mye penger for å gå på privatskole, samtidig som de sier at det er de borgerlige som skaper klasseskiller på dette området. Hvor er logikken, sier jeg bare. Flere tilbud i skolesammenheng er også med på å styrke mangfoldet og det flerkulturelle samfunnet, som de røde snakker så varmt om.

01.01.2006 @ 23:47
Postet av: Amos Keppler

For noe sludder. Nå bør jeg påpeke at jeg verken er rød eller tilhenger av den nåværende regjeringen. Men dens tilnærming er klart bedre enn den forrige, hvor bare penger teller. Det er også den holdningen dere to tar.

02.01.2006 @ 02:54
URL: http://midnightfire.blogspot.com
Postet av: Martin

Til Amos Keppler: Å tjene penger har ingenting med denne saken å gjøre. Det handler om gå de som skal styre i fremtiden, større valgmuligheter. At det finnes folk som starter opp privatskoler kun for å profittere på det, er sørgelig. Men tenk på alle de som har en visjon. Og tenk på de barna og ungdommene som vil følge den retningen, enten det nå er i kristen regi, steiner-ånd, eller hva det enn er.

02.01.2006 @ 11:48
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Amos: Den tilnærmingen til mangfold som den nåværende regjeringa fører leder til mer ensretting. Dvs at staten skal ha kontroll på alt og styre livet ditt fra vugge til grav...

02.01.2006 @ 16:48
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/551078