Virkelighetsfjerne stoppeklokkemotstandere

"Dette handler om sunn fornuft. Å bruke stoppeklokka på menneskelige behov er jo totalt uegnet" sier Jan Davidsen, leder i Fagforbundet til Dagsavisen (LO-aktuelt). Hvis det å bruke denne mye omtalte stoppeklokka er totalt uegnet så kunne jeg godt tenke meg en forklaring på denne problemstillingen jeg skal beskrive her:

En hjemmehjelper har i løpet av dagen 7 brukere som skal ha sine tjenester. For å gjøre det enkelt her så sier vi at hver bruker har fått 1 time hver. Det betyr at hvis denne hjemmehjelperen ignorerer den grusomme stoppeklokka en dag og blir hos en av brukerne i hele 2 timer så vil den brukeren som hjemmehjelperen skal til på slutten av dagen ikke få besøk i det hele tatt. For arbeidsdagen til hjemmehjelperen er da over.

Det er nemlig slik at kommunene ikke har ubegrensede midler de kan sette inn på bruk av overtid eller ekstra mannskaper på grunn av at noen brukere også vil ha en kaffekopp og en prat i tillegg til de behovsstyrte tjenestene de har fått tildelt. Selv ikke under denne regjeringen vil det noensinne komme til å skje at hjemmehjelpere bare kan sette seg ned ut over den tiden som er beregnet på hver bruker uten at det går ut over tiden andre brukere skulle ha fått.

At dette er så vanskelig å forstå for sosialistene er helt utrolig og vitner om at de overhodet ikke har begrep om hvordan verden er innrettet. Man kan nemlig ikke si til en hjemmehjelper at i dag skal du innom 7 brukere og alle skal ha den tiden de ber om uansett hvor lang tid det tar hos hver enkelt bruker samtidig som at alt skal skje innenfor de tidsrammene som er gitt, både i forhold til brukerne og til arbeidstiden til hjemmehjelperen. Begrepsbildet til sosialistene henger rett og slett ikke på greip.

Stoppeklokken er nok kommet for å bli uansett hva sosialister og andre måtte mene om den saken. I så å si alle andre grupper med arbeidstakere er det slik at det er klokka som styrer arbeidsdagen, både når man begynner på jobb, tar lunsj og når man avslutter arbeidsdagen. Slik bør det også være for hjemmehjelpere, selv om det betyr at de må se på klokka når de er hos den enkelte brukeren.

Kommentarer:
Postet av: Andreas

N er det forskjell p at en bruker har 1 time hjemmehjelp om dagen/uka/mneden (whatever). Og at hjemmehjelpen skal bruke:7 minutter p trke stv3 minutter p gulvask 15 minutter p XXX8 minutter p YYYosv.

02.01.2006 @ 00:11
URL: http://erbest.com
Postet av: Knut Stian Olsen

Ja det har du helt rett i, men likevel s m tiden hjemmehjelpen bruker reguleres uansett hva tiden brukes til. Hvis f.eks hjemmehjelpen heller bruker 7 minutter p en kaffekopp med brukeren i stedet for stvtrk og det senere kommer klage p at det er mye stv hos brukeren s vil det g ut over hjemmehjelperen.Selvsagt mener jeg at brukeren skal kunne velge en kaffekopp med hjemmehjelpen i stedet for stvtrk, men man kommer ikke utenom den forferdelige stoppeklokka uansett, for det er andre brukere som venter...

02.01.2006 @ 00:22
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: kynikeren

P den annen side; etter seks kopper kaffe er hjemmehjelpen spass hyper at oppgavene hun har has bruker nummer syv gr seks ganger s raskt...

02.01.2006 @ 00:30
URL: http://www.kynikeren.com
Postet av: Conad

Selvom oppsettet Andreas viser ser stygt ut, er det ingen annen fornuftig mte finne ut om en bruker trenger 1/2 eller 1 time med hjemmehjelp. Selvflgelig br det legges inn buffere, og denne bufferen kan utnyttes til ekstra vindusvask, stvtrk, stryking av skjorter eller en prat over en kaffekopp. Om, og evt hvor stor denne bufferen skal vre er ett ressurssprsml som er lsbart om man nsker det - men uansett hvordan man vrir vender p det vil det g en grense hvor klokka sier at hjemmehjelpen m reise videre neste bruker.Fokuset p stoppeklokka er dermed spinnvilt - problemet er ikke at brukerene sikres at "sin tid" ikke gr tapt til brukere tidlgere p ruta, men at ressursene er mindre enn man skulle nsket at de var!

02.01.2006 @ 01:13
Postet av: Amos Keppler

Dette er bare enda en avskyelig mte gjre alt til et sprsml om penger p. Det er ikke slik som det blir hevdet at dette vil redde liv. Det vil ta enda flere. Og ogs fre til at omsorgstjenesten blir enda mer uverdig. Avskyelig, som sagt.

02.01.2006 @ 02:50
URL: http://midnightfire.blogspot.com
Postet av: kllebrd

Pikken min er to meter lang, og snart er den opp i rva di! h! Skal jeg skremme mkka av balla di? Skal jeg fest'n MIDT oppe hue? hhhh! Gerart Balle! ANFALL! GHIIIIIIIIIIIII!

02.01.2006 @ 10:42
URL: http://www.freddydopedal.piczo.com
Postet av: VamPus

Nr VamPus blir gammel hper hun at de hun betaler for vaske hos seg heter CityMaid, at de som hun betaler for gi henne medisinsk bistand heter Privat Lege AS og at den som bader henne heter Orlando Blooms barnebarn. Og det er VamPus som kommer til bruke stoppeklokke p dem, utenom sistnevnte, for sjekke at de ikke overfakturerer henne...

02.01.2006 @ 15:12
URL: http://vampus.blogspot.com
Postet av: Knut Stian Olsen

Amos: Jeg tror ikke det finnes s veldig mange hjemmehjelpere her i landet som ikke jobber for penger, s det m nok ndvendigvis handle om penger ja...Vampus: Lykke til med alderdommen din ;o)

02.01.2006 @ 16:46
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Tor Andre

Jeg trodde uttalelsen fra Jan Davidsen var en oppfordring til medlemmene om jobbe ubetalt overtid hos de eldre de hjelper.

02.01.2006 @ 19:45
URL: http://www.typiskta.com
Postet av: October

Problemet er selvsagt at behovene til den enklete (som stvtrk, vasking og slikt) m ligge til grunn for tildeling av tid, alts allokeringen av ressurser mellom pleietrengende.Dermed blir det naturlig bruke standardiserte satser for beregne hvor mye tid den enkelte fr.Det br, normativt sett, vre opp til brukeren videre pvirke hva hun nsker innenfor den tildelte tidsrammen. (Og kan da selvsagt ikke klage over skitten leilighet, om hun prioriterte en god samtale over kaffekoppen).

05.01.2006 @ 20:24
URL: http://october.motime.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/551646