Offentlige lederlønninger

Vi vil foreslå nye retningslinjer for lønningene til toppsjefer i staten, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap). Regjeringen vil fremme de nye retningslinjene i løpet av våren. Men Stoltenberg vil ikke spesifisere hvor mye han synes en toppleder i staten bør tjene. (Nettavisen)

Jeg er litt tvilende til om dette egentlig vil være så lurt i lengden. Telenor, Hydro og Statoil er store internasjonale selskaper som alle krever en sværet dyktig og kompetent ledelse. Det er et enormt ansvar lederne i disse selskapene har.

Hvis det blir slik at lederne i statlige og halvstatlige selskaper vil få en mye dårligere lønn enn sine kolleger i det private næringslivet, ja da vil de dyktigste selvsagt selge seg til det private markedet, til høystbydende. Det er naturlig og forståelig.

Og det er ikke bare de tre nevnte internasjonale selskapene som krever en svært dyktig ledelse. Det gjør også alle sykehusene, helseregionene, NSB, Statkraft og ikke minst Politiet, etc etc.

Med mye dårligere lønninger i de statlige selskapene vil man etterhvert sitte igjen med bare de nestbeste eller kanskje tredjebeste lederne hvis lønna blir for dårlig i forhold til de private selskapene.

Man sitter ikke som sjef i store statlige selskaper fordi man er idealist.

Kommentarer:
Postet av: Vegard

Jeg forstår poenget ditt Knut Stian,men jeg synes det blir helt feil når ledere oppfordrer til moderasjon hos de vanlig arbeidstagerne samtidig som de gir seg selv høyere lønn.

01.03.2006 @ 23:55
URL: http://v-litangen.blogspot.com/
Postet av: Knut Stian Olsen

Ja, det er jeg enig med deg i at er veldig dobbeltmoralistisk av de som sitter der...

01.03.2006 @ 23:56
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/844204