Hver mann sin fiskestang

For et par år siden sa Lars Sponheim (V) fra Stortingets talerstol de nå så berømte ordene "hver mann sin høne" om den mulige "eggkrisen" rett før påsken samme år.

En liten omskrivning av disse ordene burde passe godt til SV's politikk i nordområdene. SV er som kjent motstander av alt som har med gass og olje å gjøre i nord, men jeg har ikke sett at samme parti har noen løsning for hva de mener folk skal leve av i disse områdene.

Bortsett fra en ting; fisk. SV's løsning for nordområdene blir da som følger: Hver mann sin fiskestang...

Jeg må innrømme at jeg er på kollisjonskurs med mitt eget parti, Venstre, i denne saken, men jeg er for full olje- og gassaktivitet i nordområdene. Fordelene oppveier ulempene

Kommentarer:
Postet av: Lasse G. Dahl

Utsagnet om at "SV er [...] motstander av alt som har med gass og olje å gjøre i nord" bunner enten i uvitenhet eller løgn. Men SV er, i likhet med Norske fagmyndigheter og forskningsmiljøer innen miljø, ressursforvaltning og forurensning, for å verne de viktige gyte- og fangstområdene for torsk og sild utenfor Lofoten og Vesterålen fra petroleumsvirksomhet, og jeg er veldig fornøyd med forvaltningsplanen.Og vi er en del mennesker som livnærer oss her oppe også uten oljeutvinning. Det har det vært i tusen år, og det vil det være i fremtiden. Nordlandsforskning la i fjor frem en rapport som viser at sysselsettingspotensialet i fiske, havbruk og turisme er et par titalls ganger større enn i oljevirksomheten for denne landsdelen.

03.04.2006 @ 13:02
URL: http://www.lassedahl.com/
Postet av: Knut Stian Olsen

"SVs landstyre vil understreke at miljøverdiene i Barentshavet er rike, unike og sårbare. Derfor er en samlet norsk miljøbevegelse motstandere av olje- og gassvirksomhet i Barentshavet. SVs landsmøte delte dette synet", står det på SV's egne nettsider.http://www.sv.no/partiet/landsstyret/uttalelser/dbaFile102133.htmlUvitenhet Lasse??

03.04.2006 @ 20:43
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Lasse G. Dahl

Du sa ikke "SV gikk i mot åpning av Barentshavet", du sa "SV er [...] motstander av alt som har med gass og olje å gjøre i nord". Forvaltningsplanen Miljøvernministeren fra SV la fram nyanserer dette en god del.Vi var i mot åpning av Barentshavet. Den kampen tapte vi imidlertid, og vi er nå med for å sørge for en god og miljømessig forsvarlig virksomhet i de områdene. Videre er vi i følge arbeidsprogrammet mot oljeutvinning rundt Svalbard og i Lofoten.Men joda, vi er det eneste partiet som kan få gjort noe for å få verne skreiens fødestue, og alle som er tilhengere av bærekraftig utvikling basert på fornybare ressurser og en tusenårig kultur basert på på bruk framfor utbytting av naturen her nord, finnes det bare et parti.Vi får nok ikke noe flertall - men vi skal gjøre så godt som vi kan! :-D

04.04.2006 @ 13:30
URL: http://www.lassedahl.com/
Postet av: Knut Stian Olsen

Forvaltningsplanen er da slett ikke SV's politikk, den er regjeringens, Ap, Sp og SV i sammen.Men uansett; lykke til ;O)

04.04.2006 @ 14:20
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Lasse G. Dahl

Takk for lykkeønskning. Og selvfølgelig har du rett i at Regjeringens politikk er kompromisser mellom de tre partiene, men likevel blir det litt for unyansert å si at et parti er motstander av regjeringens politikk, så lenge regjeringen fortsetter.SV er for det forliket som vi kom fram til. Jeg forutsetter at de andre partiene også er det. Det er jo det som er politikk i praksis, å finne de beste løsningene og å kjempe entusiastisk for dem.Ingen ting blir noen gang optimalt. Jeg er fornøyd med det akseptable. Forvaltningsplanen, den er regjeringa sin politikk - og SV er i regjering.

05.04.2006 @ 23:05
URL: http://www.lassedahl.com/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1034429