Nemo er død - endelig

Dagbladet i dag kan melde at selen Nemo er død. Det var sannelig på tide synes jeg. En "tam" sel som angriper mennesker ved en badeplass bør ikke få fortsette å leve. Ikke ville seler heller for den saks skyld. Til sammenligning så blir f.eks en hund som biter et menneske alltid avlivet, ihvertfall om den skadelidene ber om det.

En aggresiv sel, Nemo eller ei, ved en badestrand er ikke akkurat drømmesituasjonen til småbarnsforeldre på badetur.

Nå vet jeg ikke om menneskene som Nemo har angripet har krevd den avlivet. Men hadde den gått til angrep på meg eller mitt barn ville jeg ha krevd det, på lik linje som jeg ville ha krevd det med en hund som angriper...

 

kilde: http://www.dagbladet.no/nyheter/2005/08/01/438918.html


Kommentarer:
Postet av: Trond

Enig med deg. Med tanke på alt det grusomme som skjer når det gjelder dyrenes rettigheter er det merkelig at en fullstendig ubetydlig sak som dette får så mye oppmerksomhet.

01.08.2005 @ 15:09
URL: http://trond.weblogg.no/
Postet av: Maria

Men strengt tatt så er det neppe selen sin "feil". Han reagerer på sine naturlige innstinkter, og det er jo menneskene som har plassert ham der de plasserte ham som må ta store deler av skylda for at han bet mennesker som kom for nærme eller som var et unaturlig moment for han. Selen burde ikke bøte med livet for noe dumt som mennesker har gjort..Men ofte er det vel sånn i denne verden at vi setter oss selv høyest..

01.08.2005 @ 17:37
Postet av: kirsti

Jeg har "møtt" Nemo, jeg bor i Ålesund, og Nemo var et vilt dyr, dersom han hadde fått være i fred for mennesker hadde han aldri bitt noen. Han er blitt plaget og kastet sten på og har opparbeidet en mistro mot alt som går på to bein. Dere skulle bare ha sett hvordan han koste med Einarsen som tok vare på han og som Nemo stolte på.

01.08.2005 @ 22:30
Postet av: Knut Stian Olsen

Det er på lik linje som med hunder som angriper mennesker, de må avlives. Og når det gjelder ville dyr; ulven som bare angriper sau blir også avlivet, så det er ikke noe argument desverre...

01.08.2005 @ 23:41
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Maria

Jo, det er faktisk det beste argumentet som går ann å oppdrive. Hvorfor er det et dårlig argument fordi ulver også blir drept? Jeg er ikke enig i avlivingen av ulver heller, men det var ikke det som var saken..du så selv hva "Kirsti" skrev. Hvorfor "må" dyr avlives, hvorfor ikke heller drite i å sette dem i bur, plage dem eller ta dem til fange på en eller annen måte for vår egen forlystelse? Du har jo ikke noe argument i det hele tatt, du sier bare at de "må" avlives..

02.08.2005 @ 00:23
Postet av: Knut Stian Olsen

Jeg har hatt hunder i hele mitt liv og jeg ser ikke noe poeng i å sperre dem inne i et bur eller plage dem på andre måter. Men jeg har alltid hatt ett motto og det er "en sint/agressiv hund er en død hund" Nå har jeg heldigvis sluppet å avlive noen av mine hunder pga agressivitet, men jeg hadde gjort det hvis jeg var nødt. Det er rett og slett for farlig for andre mennesker å ha en agressiv hund. Samme med selen Nemo! Så lenge den var agressiv og angrep andre mennesker så er det for farlig for andre barn og voksne som bader.Jeg vil gjerne også få opplyse om at jeg er rovdyrforkjemper. Jeg mener ikke at man skal felle en ulv bare fordi den tar sau altså. Grunnen til at jeg brukte ulv i kommentaren er bare for å vise hvor stor forskjellsbehandling det er i Norge i dag når det gjelder dyr.

02.08.2005 @ 01:02
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: ronny

mener at det er forskjell på sel vs hund da! hunder lever som regel med mennesker hele tiden å er kjent med folk fra valpe alder å har lett for å binde seg til mennesker, trur seler har det litt anderledes slik, egentli skulle ikke mennesker ha begynt å temme slike dyr uansett! så jeg mener ansvaret ligger på temmeren framfor selen!

03.08.2005 @ 00:04

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/156412