Faen ta overformynderirasshøla

Fest og moro i overformynderilandet Norge nærmer seg slutten. Nå vil Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap, DSB, se på om det skal bli forbudt for privatpersoner å kjøpe og sende opp fyrverkeri på nyttårsaften fordi det angivelig skjer så mange skader på personer. Sist nyttårsaften ble det registrert 21 personskader som følge av nyttårsraketter og dette mener altså DSB er mange.

DSB burde heller se på hvor mange som blir skadet på grunn av glatte fortau, for jeg er ovverbevist om at det er mange flere enn de 21 som ble skadet av fyrverkeri. Det kommer de selvsagt ikke til å gjøre, for glatte fortau er ikke fest og moro og følgelig er det ikke nødvendig å legge begrensninger på dette.

Det er verdt å spørre seg hvor det neste forbudet vil komme når det gjelder begrensninger på folks fest og moro. Kanskje blir det forbudt å drikke alkohol på nattklubber og puber siden dette medfører at folk blir beruset og kranglete (jfr. Hemsedal). Det forårsaker mange flere skader enn de 21 som ble skadet av raketter. (Ops, håper ingen overformynderiidioter leser dette og får en idê nå)

DSB og andre som ønsker slike forbud har overhodet ikke gangsyn når det gjelder hva vi som borgere av overformynderilandet må beskyttes mot. Det sitter antakelig noen inne på kontorene til DSB som er litt redd for å bli overflødig og dermed må komme opp med slike totalt meningsløse forslag og begrunne det med SAMFUNNSSIKKERHET(????) DSB burde da ha andre og viktigere ting å ta seg til enn å bekymre seg over 21 personskader.

21 personskader som følge av nyttårsraketter er et forsvinnende lite antall i forhold til antallet nyttårsraketter som blir sendt opp og burde ikke en gang være verdt en notis i annet enn de lokale menighetsbladene. Det er absolutt ikke noe tall som burde bekymre idiotene i DSB.

Til slutt vil jeg bare legge til at jeg selv ikke har kjøpt nyttårsraketter til meg selv på mange år, så et slikt forbud vil ikke ramme meg personlig, men jeg blir så forbannet på det jævla overformynderihysteriet som vi finner i det offentlige Norge at hvis et slikt forbud kommer så vil jeg kjøpe raketter i Sverige og stå på svenskegrensa og sende dem inn i Norge.

Norge blir mer og mer et land hvor hver eneste detalj ved innbyggernes liv skal gjennomreguleres og kontrolleres av statlige/offentlige organer. Vi er helt klart i ferd med å bli den siste sovjetstat.


EDIT:

Jeg vil bare legge til at kanskje det er bedre å gå motsatt vei enn å totalforby privates rakettoppskytninger. Kanskje det er bedre om vi alle kan ha mulighet til å sende opp raketter også til andre tider av året, som f.eks 17.mai og bursdagsfeiringer etc. Slik det er nå så har vi kun lov til å sende opp raketter noen minutter rundt midnatt en natt i året. Vi hadde kanskje hatt et litt annet forhold til disse fyrverkeriene om vi hadde hatt denne muligheten også til andre tider...

Kommentarer:
Postet av: TirNa(Noir)

Som min kjære kollega uttrykker det, vitsen ved røykelov, avgifter på alkohol og en rekke andre restriksjoner er ikke å gi folk bedre helse eller større sikkerhet, det er et mål å ta livsgleden fra dem slik at de lettere kan skremmes inn i kirkene...

02.01.2006 @ 22:28
URL: http://www.enjoydiary.com/TirNa
Postet av: Knut Stian Olsen

Hva er vitsen med livsglede uten livsutfoldelse TirNa...? Hva er vitsen med livsglede hvis man bare kan lese om det i romaner og spennende reiseskildringer fra steder der det er lov å ha det morsomt?Nei la meg heller dø enn å leve et nitrist og uspennende liv... Det er nesten så jeg blir fristet til å begynne med narkotika igjen når jeg hører om slike forbud og restriksjoner på alt som er så utrolig farlig for oss dumme mennesker som ikke vet vårt eget beste.

02.01.2006 @ 23:27
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: tone-marie olsen

lurer på om vi kan ha stjerneskudd på nyttårs aften om vi ikke får sende opp raketter??? hmmmmm!!

03.01.2006 @ 00:31
URL: http://dyrevenn.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

jada vi får sikkert ha stjerneskudd, bare vi ikke tenner på dem...

03.01.2006 @ 00:34
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: October

Det er på sin plass å minne om den liberale avgrensning. Min frihet slutter der din frihet begynner. Ergo er det ikke opplagt riktig at jeg kan fyre av raketter som har en bevist potensiale til å ramme andre.

05.01.2006 @ 20:08
URL: http://october.motime.com
Postet av: Knut Stian Olsen

akkurat det samme argumentet kan brukes på så utrolig mye annet i samfunnet at det faller på sin egen urimelighet...

05.01.2006 @ 20:09
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Tor

Jeg er i prinsippet for at privatpersoner kan kjøpe fyrverkeri, om de er over 40 år, edru og har lapp med hjemmefra. Om ikke koster det meg skattekroner å skukke branner, lege hørselsskader, utgifter til trygd til de som mister synet, og lemmer. Jeg er så definitift for at de tullingene som på død og liv skal sende opp raketter bør betale dobbelt skatt i Desember.

06.01.2006 @ 21:15
Postet av: Knut Stian Olsen

Tor: Det samme kan sies om biltrafikk. Ettersom jeg ikke har bil eller førerkort så vil ikke jeg at mine skattepenger skal gå til å bygge veier, eller på å fikse trafikkskadde...Selvsagt blir det feil å tenke slik. Bare fordi du ikke liker/bruker fyrverkeri betyr ikke at alle andre skal straffes for det. Dessuten tror jeg staten tar inn mer enn nok i avgifter på fyrverkeri til å dekke eventuelle kostnader

06.01.2006 @ 22:25
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: October

Bilistene betaler inn avgifter for å dekke de samfunnsøkonomiske kostnadene det gir.Selvsagt blir det en avveining av nytte og kostnad. Så også med fyrverkeri. Er nytten av individuell oppskytning så stor at kostnadene kan aksepteres. Er vår "rett" til å skyte opp raketter, og nytteverdien av å gjøre så, så stor at risikoen for at vi ødelegger uskyldige mennesker er grei?Man kan selvsagt ikke sikre oss mot alt. Men det er en diskusjon man bør ta når et rent underholdningsobjekt fører til betydelige samfunnmessige problemer. Så kan vi diskuterer om overformynderi (som det selvsagt vil være) er riktig eller ikke.Men den diskusjonen bør vi kunne ta uten å gå i ideologiske blindgater straks debatten kommer opp.

06.01.2006 @ 23:25
URL: http://october.motime.com
Postet av: Knut Stian Olsen

Her er det tydelig at det er økonomen som snakker :)Det er nok slik i samfunnet at ikke alt kan måles i nytte og/eller kostnad, heldigvis, for det er så utrolig mye "unyttig" vi mennesker holder på med i dagliglivet at fyrverkeri på nyttåraften bare blir en bitte liten notis i den sammenhengen. F.eks så er det å ta seg en halvliter eller fler på pub rimelig unyttig sett i det perspektivet. Det samme er dataspill og endog alle bloggerne kan nok kalles unyttig i så måte...Men når det først er snakk om kostnadene så var det en ting som ikke ble tatt med av meg i stad og det er forsikring. Det er f.eks ikke slik at det er staten som betaler for nedbrente hus, det er det forsikringstakerne som gjør. Legehjelp er allerede betalt gjennom folketrygden og andre skader som ikke dekkes av forsikring blir gjerne belastet den som forårsaker skaden.Nyttårsaften 2004/2005 var det 21 personskader som følge av fyrverkeri, om de 21 er nok til å ta i fra 4.5 millioner mennesker gleden ved fyrverkeri er heller tvilsomt.

06.01.2006 @ 23:45
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: October

Økonomi ligger til grunn for mye i samfunnet. Enten vi liker det, eller ikke. Samfunnsøkonomi er jo egentlig bare analyse av samfunnsnytte.Det er vanskelig å måle direkte selvsagt, men ved avveininger så setter man UANSETT en indirekte pris på det man ikke mener kan måles. Sånn sett er det ofte litt paradoksalt med slik kritikk.Samfunnsøkonomi handler for øvrig ikke om statsbudsjettet. Kostnader til bedrifter og personer er like fullt med.Men det er jo helt greit å mene at nytten (inntektene) av fyrverkeri er så stor at noen ekstra invalidiserte mennesker ikke kan motveie dette.Jeg har da heller ikke sagt jeg er for et forbud, bare at man må ta en noenlunde rasjonell avveining på det i stedet for å gå i den ideologiske blindfelle å dure frem med "min frihet" uten avgrensninger!

08.01.2006 @ 16:55
URL: http://october.motime.com
Postet av: Knut Stian Olsen

Ja det kan jeg si meg enig i, det er i det hele tatt svært vanskelig å diskutere ideologi på et nogenlunde rasjonellt grunnlag... Men når man er litt opptatt av personlig frihet, enten det gjelder ytringsfrihet eller andre steder hvor staten vil innføre bgrensninger, så er det vanskelig å komme utenom ideologien også.Når det gjelder fyrverkeri så må jeg si at hvis man er redd for skader så holder man seg unna i stedet for å mene at alle skal slutte med dette fordi noen få blir skadelidende. Ingen skal fortelle meg at de som er blitt skadet ikke visste om risikoene eller farene ved fyrverkeri.Fra et rasjonelt synspunkt så har du selvsagt helt rett :)

08.01.2006 @ 17:03
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Arvid Andre Borgersen

ja helt rikti Knut Stian ! hvis man er redd for skader så holder man seg unna ! Nyttårs aften er den beste tiden i året syns jeg pga fyrverkeri TILOME mer moro enn JUL! Jeg har skada meg EN gang med fyrverkeri fordi jeg var så smart å trodde at stjerneskuddet mitt var kladt med engang det slokna :p så jeg tok på det hehe:P. vær så snill gi meg tilbake nyttårs aften :'(! ta bort jula og gi meg nyttårs aften for min del!

16.10.2006 @ 23:36

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/554275