USA inn i menneskerettighetsråd???

USA krever at de fem faste i FN's sikkerhetsråd skal få plass i det nye menneskerettighetsrådet som Kofi Annan vil opprette.

De fem faste medlemmene er USA, Storbritannia, Frankrike, Kina og Russland og av de fem landene er det vel bare ett som jeg husker sånn i forbifarten som IKKE bryter menneskerettighetene, nemlig Frankrike.

Det er det samme som å sette fangevokterne til å kontrollere seg selv og disse fem faste landene har også vetorett så ingen ting vil bli vedtatt hvis en av dem går i mot en innstilling i det nye rådet.

For å få et demokratisk rettferdig FN så må den totalt udemokratiske vetoretten disse fem faste landene har bli fjernet. Man må også fjerne disse landenes faste plass i sikkerhetsrådet for å bringe FN fremover og for å gi FN mer demokratisk legitimitet enn det har i dag.

FN er i praksis handlingslammet så lenge disse fem landene hver for seg har mulighet til å blokkere ethvert vedttak i FN's sikkerhetsråd. Selv om alle landene stemmer for et vedtak så kan altså en av disse fem landene blokkere dette vedtaket.

FN har per i dag en menneskerettighetskommisjon som består av 53 land og Aftenposten skriver: "Ifølge Bolton ønsker Bush-administrasjonen med dette utspillet også å forhindre en gjentagelse av det ydmykende som skjedde i 2001, da USA ikke ble innvalgt som medlem av den 53 land sterke menneskerettighetskommisjonen".

Jeg er overhodet ikke overrasket over at USA med Bushadministrasjonen i spissen føler seg ydmyket over ikke å bli innvalgt i denne kommisjonen, for USA evner ikke å se at verden ikke godtar deres overgrep under det sedvanlige dekket "war on terror".

USA har faktisk ingenting i en menneskerettighetskommisjon å gjøre all den tid de ikke følger menneskerettighetene selv. Det vil være et slag mot menneskerettighetene om USA sammen med Kina og de andre med fast plass skal sitte i dette nye rådet.

Kommentarer:
Postet av:

Frankrike bryter mot religionsfriheten. Der er det ikke lov til å gå med et kors eller en davidsstjerne som smykke i skolen, og selvsagt ikke hijab. Men slikt gjør jo bare at det blir mer interessant å ha noe å tro på og vise at man står for det.

03.01.2006 @ 01:05
URL: http://steens.weblogg.no
Postet av: Martin

Sant det. Man må få gå i det man vil

03.01.2006 @ 07:22
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Trond

Utrolig hvordan enkelte blir så opptatt av ytringsfrihet når det gjelder sin egen relgion. Men når det gjelder folk frihet til å leve sitt liv hvordan de selv måtte ønske har pipa en annen lyd.

03.01.2006 @ 13:40
URL: http://trond.weblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/555927