Filmen UD vil fjerne

Det er litt trist at jeg må begynne allerede nå i 2007 å forsvare retten til fri ytring som våre myndigheter vil begrense. Det er utenriksdepartementet som denne gangen ønsker å fjerne en video fra YouTube der nasjonalsangen "misbrukes" i nazi-propaganda.

VG skriver: "Både Utenriksdepartementet, Politiets sikkerhetstjeneste og Norges ambassade i Berlin reagerer skarpt på misbruket av den norske nasjonalsangen og øvrige symboler" [...] Utenriksdepartementet stiller seg svært kritisk til videoen. I et brev til YouTube krever de at den fjernes umiddelbart"

Dette er et brudd på retten til fri ytring og uansett om jeg har fint lite til overs for budskapet i denne filmen så må jeg forsvare retten til også å komme med slike ytringer.


Kommentarer:
Postet av: Trond

Nå er det vel ikke ytringen de reagerer på, men bruken av en nasjons symboler.

02.01.2007 @ 22:38
URL: http://trond.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Ja, men er ikke det også en ytring da?

02.01.2007 @ 22:39
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

At de reagerer på bruken og at de fordømmer denne bruken er helt greit, men at de krever den fjernet er ikke greit. Det er et angrep på ytringsfriheten

02.01.2007 @ 22:43
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Trond

Ført gjør de det på grunn av bruk av nasjonalsymboler. Hvis du tok Mc Donaldlogoen og brukte den fopr å reklamere for deg selv bryter du også med lover og regler av annen art en ytringsfrihet.I tillegg tviler jeg på at Fru sissel liker dette.

02.01.2007 @ 22:48
URL: http://trond.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Det er en stor forskjell... McDonnald's er en beskyttet merkevare, men hvem har enerett på bruk av nasjonalsymboler?Hvis dette er ulovlig er også det å bruke flagg og nasjonalsanger ved idrettsarangementer forbudt. Og det er det jo ikke.Settingen er ikke god, jeg liker den ikke, men forsvarer retten til å gjøre det de har gjort

02.01.2007 @ 22:53
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Nicolas

Du kan bruke mcdonalds logo hvis det er greit for dem. Og du kan bruke nasjonalsymboler hvis det er greit for de som forvalter dem (staten).Man kan jo lage en stor sak av dette, men da burde man jo være like mye imot varemerkelovgivningen som nekter meg som borger å komme med en hel rekke "ytringer".

03.01.2007 @ 09:27
URL: http://ars-ethica.blogspot.com/
Postet av: Tormod

Nordreich er en amerikansk "allianse" av datanerder som spiller onlinespillet Cybernations. De er temmelig politisk ukorrekte, men det er tross alt rollespill de driver med."We at Nordreich apologize for the creation of the video, and any 'harm' it may have caused to the mentally impaired and their outlook of your country, but we created it with no ill intentions, and as said before, it will be removed as soon as possible. Our apologies. But we will not apologize for anything else, and your horrible intelligence service that doesn't know how to read the facts, but instead jumps to conclusions by only seeing what they want to see. For shame. Truly shocking that anyone would resort to church burning satanism in your beloved land of free speech and intellectual open mindedness."mer her: http://www.nettvint.net/vispost.php?id=77

03.01.2007 @ 22:16
URL: http://nettvint.net
Postet av:

Er ikke dette Plaza Mayor i Madrid??

09.01.2007 @ 17:15
Postet av: Mathias

Det var meg som stilte spørsmålet.

09.01.2007 @ 17:15

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/3379445