Ytringsfrihet dreier seg om...

"Jeg forsvarer ikke Selbakk sin trykking, jeg forsvarer Selbakks rett til å trykke. Det burde flere gjøre, for dette dreier seg ikke lenger om Magazinets dumhet, men om Magazinets rett til å være dumme"

Dette skrev jeg i en kommentar i bloggen til Trond. For det å forsvare ytringsfriheten dreier seg først og fremst om å forsvare ytringer man ikke liker, ytringsfrihet er å provosere, ytringsfrihet er å utfordre vedtatte sannheter, ytringsfrihet er å utfordre folks følelser og menneskers makt, ytringsfrihet er å stå opp for det man mener uansett om man blir truet eller ikke.

Full støtte til VamPus og alle andre som fører en viktig debatt om ytringsfriheten. For denne debatten dreier seg ikke lenger om muhammedkarikaturer. Jeg skrev videre i Tronds blogg: "Hadde de fundamentalistiske muslimene holdt seg til kun å debattere og kritisere trykkingen ville denne saken her vært en ikke sak, men når de angriper vår rett til å ytre seg fritt så er det en viktig ytringsfrihetssak..."

Nå ser vi at også en jordansk avis trykker disse muhammedkarikaturene. I den avisens leder står det: "Hva er det egentlig som skaper mest fordommer mot islam; disse karikaturene, bilder av gisseltakere som kutter halsen på sine ofre foran kameraene eller en selvmordsbomber som sprenger seg i lufta under et bryllup i Amman", skriver sjefredaktør Jihad Momani i avisen Al-Shihan (VG)

Kloke ord...


Oppdatering:

Ikke fult så kloke ord kommer EU-kommisjonens nestleder Franco Frattini med. Han sier: "Slike hendelser fremmer ikke dialogen mellom trosretninger og kulturer og bremser integreringen som medlemslandene i EU har forpliktet seg til".

Fremmer ikke integrering? Hva slags integrering er det det ikke fremmer? Fremmer trusler om vold og drap integrering? Fremmer bombetrusler mot avisredaksjoner integrering? Er det EU som skal tilpasse seg fundamentalistiske grupperingers ønske om ytringsfrihetskontroll eller er det muslimske innvandrere som skal tilpasse seg EUs regler om retten til fri ytring?

Det er visst ikke bare den norske regjering og norske "toneangivende" medier som er klare til å ofre ytringsfriheten for litt fred, men også EU-kommisjonens nestleder.

Heldigvis er det flere europeiske medier som tar dette på alvor. BBC har i følge Dagbladet tenkt å vise disse tegningene i kveld. "Ledelsen i BBC uttaler at de har bestemt seg for å vise tegningene, på tross av advarsler fra muslimer, av hensynet til allmennhetens interesse", skriver Dagbladet.


Oppdatering !!

Flere karikaturer finnes her: http://islamcomicbook.com/comics/norwegian/index.htm og the prophet of løøøve her: http://melk.weblogg.no/020206223318_the_profet_of_lve_.html?cache=2CE747D5D48970A28A1EE87083C61A03#comment

Kommentarer:
Postet av: Conad

Litt annet kaliber i redaktøren av Jihad Momani enn i våre egne avisredaktører....?Å trykke dette i ett muslimsk land står det respekt av!

02.02.2006 @ 18:46

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/689971