VG-bloggen er nedlagt

Min VG-blogg er nedlagt med øyeblikkelig virkning. Jeg godtar ikke at VG skal sensurere meg og mine innlegg.

VG unskylder seg med opphavsretten. De skriver:

Grunnen er at moderator mener det bryter med følgende punkt i regelverket:

- Du er forpliktet til å følge norske opphavsrettsregler.

- Publisering av tegningene er brudd på opphavsrett.

mvh
VG Blogg modteam


Det er veldig lett for VG å gjemme seg bak reglene om opphavsrett. Legitimt også, hvis de hadde fulgt disse reglene konsekvent, men når de følger reglene om opphavsrett så vanvittig inkonsekvent som det de gjør så er det selvsagt ikke opphavsretten som er den egentlige grunnen til at de sensurerer innlegget.

Er f.eks opphvavsretten ivaretatt her, her eller her? Jeg vet ikke, men tviler sterkt på at den er det i disse tre VG-bloggene. Dette er bare tre jeg fant nå i farta. Det ligger sikkert hundrevis, om ikke tusenvis av bilder med opphavsrett som ikke er ivaretatt i VG-blogger. Hva gjør VG med det? Jo de sensurerer muhammedtegninger konsekvent, mens alle andre brudd på opphavsretten passerer... Inkonsekvente feiginger...

Ok, VG-bloggen har hele tiden bare vært en tilleggsblogg, hvor jeg har publisert utvalgte innlegg fra denne bloggen, så noen katastrofe er det jo ikke. Innlegget som VG sensurerte finner dere i sin helhet ved å følge denne linken.


Kommentarer:
Postet av: André

Tror du bør unsersøke litt her og der før du begynner å legge ut om dette. Vet du at vg bl.a. er kontaktet av personen som eier tegningen og har fått beskjed om å fjerne den fra samtlige sider da dette er brudd på opphavsretten?

03.02.2006 @ 09:30
URL: http://beisfjord.net
Postet av: Knut Stian Olsen

Opphavsretten gjelder selv om VG ikke blir kontaktet også, derfor er dette en selektiv beskyttelse av opphavsretten som bunner i noe helt annet.F.eks ble VamPus sensurert pga de samme tegningene, FØR JP begynte å kreve penger for disse bildene

03.02.2006 @ 15:27
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av:

Det trenger da ikke være mer selektivt enn at VG ikke er kommet over de andre påståtte bruddene på opphavsretten. Det ville vært enda merkeligere om VG står og ser på det de oppfatter som brudd på norsk lov på sine sider uten å gripe inn.Det er jo ikke sånn at det hjelper å syte om at du kjenner tre andre som tidligere har kjørt i 130 km/t på den strekning hvor du blir bøtelagt for å ha kjørt i 110 km/t.

03.02.2006 @ 17:07

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/691541