Distriktspolitisk virkemiddel

Du får fradrag for reiser mellom hjem og fast arbeidssted (arbeidsreiser) ut fra en beregnet reiseavstand i kilometer som multipliseres med en sats på 1,40 kroner pr. km. Du kan også få fradrag for reiser ved besøk i hjemmet når du av hensyn til arbeidet må bo utenfor hjemmet. Egenandelen av reisefradraget er forhøyet fra 9200 kroner til 12 800 kroner. (Aftenposten/Forbruker.no)

Dette er egentlig svært dårlig distriktspolitikk. At man får mindre og mindre i fradrag for reise mellom hjem og arbeidssted vil kunne føre til at flere og flere velger å bosette seg nærmere arbeidsplassen. Man taper rett og slett for mye på å pendle. Jeg har ingen tro på at arbeidsplassen flytter ut til distriktene så da må arbeidstakerne flytte nærmere jobben.

Det burde være et distriktspolitisk virkemiddel å ha folk boende i distriktene i stedet for at vi alle må flytte inn til byene fordi man taper så mye på å pendle.

Vil vi høre noe fra distriktspartiet Senterpartiet i denne sammenhengen? E-post om en kommentar er avsendt...

Kommentarer:
Postet av: Andreas

Så du er for distrikspolitiske virkemidler slik at folk kan bo på bygda og jobbe i byen og samtidig er du for EU?Det var en noe underlig kombinasjonSpesielt med tanke på den ene av EUs fire friheter nemmelig "Fri flyt av arbeidskraft".Den eneste konklusjonen jeg kan dra av dette er at jeg skal kunne bo i Mjøndalen, mens jeg jobber i London (om det er der jeg får meg jobb), så skal jeg ha en hybel i london, og få skattefradrag for å dra hjem til Mjøndalen i helga :)

02.03.2006 @ 03:16
URL: http://erbest.com
Postet av: Knut Stian Olsen

Jeg ser ikke helt motsetningene Andreas...Dessuten konklusjonen du trekker frem høres da igrunn litt fristende ut også :)

02.03.2006 @ 04:31
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Andreas

Motsetningen er vel at fri flyt av arbeidskraft, betyr at arbeidstakere skal flytte rundt om kring innenfor EU/EØS ommrådet for å få seg jobb. Om du bor i ei lita bygd i Norge og det ikke finnes jobb der, men det er ledige jobber i Nederland, så skal du flytte dit, selv om det betyr at du kommer utrolig langt unna familie, venner osv.Det ligger ikke noe i dette "fri flyt" prinsippet om at du skal få skattefradrag for pendling. Selvfølgelig ville det vært fint, men tror det hadde blitt ganske så mye fradrag, og ganske mye reduserte skatteinntekter av det....Men klart, fristende for noen er det sikkert. Jeg er nå heller for at staten skal bruke de pengene den får inn på disse skattepengene på å sikre levedyktige bygder, altså sørge for at det er arbeidsplasser der.

02.03.2006 @ 05:57
URL: http://erbest.com
Postet av: Knut Stian Olsen

Fri flyt betyr ikke at du skal flytte, men at du kan flytte...Når det gjelder skattefradraget og distriktspolitikk, som dette innlegget egentlig handlet om så betyr det at om en person som f.eks jobber i Tromsø, men bor 1.5 times kjøring unna vil få mindre fradrag for reise enn tidligere. Det betyr igjen at det vil bli mer lønnsomt for denne personen å flytte nærmere Tromsø, altså ut av distriktet og inn i byen.Det taper distriktene skattepenger på til fordel for byene...

02.03.2006 @ 14:00
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Andreas

Fri flyt betyr at om du vil ha jobb må du flytte, fordi det legges opp til at arbeidskrafta skal flytte dit arbeidsplassene er ikke at arbeidsplassen skal flytte dit arbeidskrafta er (det er jo trossalt billigere for kapitalisten at arbeiderne flytter).Og joda jeg forsto det, men hvor skal en sette grensa? Når det legges opp til at folk skal jobbe rundt i hele EU/EØS ommrådet?

02.03.2006 @ 23:54
URL: http://erbest.com
Postet av: Knut Stian Olsen

Nå er du litt urimlig mot arbeidsgivere synes jeg.La meg ta et eksempel (satt veldig på spissen). I Kongsvinger kommmune ligger i dag SSB, en svært stor arbeidsgiver. Mange av de som jobber der bor i distriktene utenfor Kongsvinger. Du kan da ikke mene at i et kommunistisk samfunn skal flytte den arbeidsplassen dit hvor arbeideren er om en fra Tromsø får jobb i SSB?Fri flyt i EU/EØS betyr at arbeidstakere har rett til å kunne ta seg jobb i et hvilket som helst annet EU/EØS-land. Det betyr ikke at man må gjøre det.Og grensa? Spiller det egentlig noen rolle for Norge? For det er nemlig slik i dag at mange finnmarkinger jobber i Oslo, men har bostedsadresse i Finnmark. De for fordeler av dette fradraget til hjemreiser i helgene etc. Det er langt fra Oslo til Finnmark, like langt som det er fra nord-Italia til Oslo, så jeg ser ikke helt hvilket problem det skulle skape.

03.03.2006 @ 03:37
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/844518