Distriktspolitisk virkemiddel

Du får fradrag for reiser mellom hjem og fast arbeidssted (arbeidsreiser) ut fra en beregnet reiseavstand i kilometer som multipliseres med en sats på 1,40 kroner pr. km. Du kan også få fradrag for reiser ved besøk i hjemmet når du av hensyn til arbeidet må bo utenfor hjemmet. Egenandelen av reisefradraget er forhøyet fra 9200 kroner til 12 800 kroner. (Aftenposten/Forbruker.no)

Dette er egentlig svært dårlig distriktspolitikk. At man får mindre og mindre i fradrag for reise mellom hjem og arbeidssted vil kunne føre til at flere og flere velger å bosette seg nærmere arbeidsplassen. Man taper rett og slett for mye på å pendle. Jeg har ingen tro på at arbeidsplassen flytter ut til distriktene så da må arbeidstakerne flytte nærmere jobben.

Det burde være et distriktspolitisk virkemiddel å ha folk boende i distriktene i stedet for at vi alle må flytte inn til byene fordi man taper så mye på å pendle.

Vil vi høre noe fra distriktspartiet Senterpartiet i denne sammenhengen? E-post om en kommentar er avsendt...

Kommentarer:
Postet av: Andreas

S du er for distrikspolitiske virkemidler slik at folk kan bo p bygda og jobbe i byen og samtidig er du for EU?Det var en noe underlig kombinasjonSpesielt med tanke p den ene av EUs fire friheter nemmelig "Fri flyt av arbeidskraft".Den eneste konklusjonen jeg kan dra av dette er at jeg skal kunne bo i Mjndalen, mens jeg jobber i London (om det er der jeg fr meg jobb), s skal jeg ha en hybel i london, og f skattefradrag for dra hjem til Mjndalen i helga :)

02.03.2006 @ 03:16
URL: http://erbest.com
Postet av: Knut Stian Olsen

Jeg ser ikke helt motsetningene Andreas...Dessuten konklusjonen du trekker frem hres da igrunn litt fristende ut ogs :)

02.03.2006 @ 04:31
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Andreas

Motsetningen er vel at fri flyt av arbeidskraft, betyr at arbeidstakere skal flytte rundt om kring innenfor EU/ES ommrdet for f seg jobb. Om du bor i ei lita bygd i Norge og det ikke finnes jobb der, men det er ledige jobber i Nederland, s skal du flytte dit, selv om det betyr at du kommer utrolig langt unna familie, venner osv.Det ligger ikke noe i dette "fri flyt" prinsippet om at du skal f skattefradrag for pendling. Selvflgelig ville det vrt fint, men tror det hadde blitt ganske s mye fradrag, og ganske mye reduserte skatteinntekter av det....Men klart, fristende for noen er det sikkert. Jeg er n heller for at staten skal bruke de pengene den fr inn p disse skattepengene p sikre levedyktige bygder, alts srge for at det er arbeidsplasser der.

02.03.2006 @ 05:57
URL: http://erbest.com
Postet av: Knut Stian Olsen

Fri flyt betyr ikke at du skal flytte, men at du kan flytte...Nr det gjelder skattefradraget og distriktspolitikk, som dette innlegget egentlig handlet om s betyr det at om en person som f.eks jobber i Troms, men bor 1.5 times kjring unna vil f mindre fradrag for reise enn tidligere. Det betyr igjen at det vil bli mer lnnsomt for denne personen flytte nrmere Troms, alts ut av distriktet og inn i byen.Det taper distriktene skattepenger p til fordel for byene...

02.03.2006 @ 14:00
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Andreas

Fri flyt betyr at om du vil ha jobb m du flytte, fordi det legges opp til at arbeidskrafta skal flytte dit arbeidsplassene er ikke at arbeidsplassen skal flytte dit arbeidskrafta er (det er jo trossalt billigere for kapitalisten at arbeiderne flytter).Og joda jeg forsto det, men hvor skal en sette grensa? Nr det legges opp til at folk skal jobbe rundt i hele EU/ES ommrdet?

02.03.2006 @ 23:54
URL: http://erbest.com
Postet av: Knut Stian Olsen

N er du litt urimlig mot arbeidsgivere synes jeg.La meg ta et eksempel (satt veldig p spissen). I Kongsvinger kommmune ligger i dag SSB, en svrt stor arbeidsgiver. Mange av de som jobber der bor i distriktene utenfor Kongsvinger. Du kan da ikke mene at i et kommunistisk samfunn skal flytte den arbeidsplassen dit hvor arbeideren er om en fra Troms fr jobb i SSB?Fri flyt i EU/ES betyr at arbeidstakere har rett til kunne ta seg jobb i et hvilket som helst annet EU/ES-land. Det betyr ikke at man m gjre det.Og grensa? Spiller det egentlig noen rolle for Norge? For det er nemlig slik i dag at mange finnmarkinger jobber i Oslo, men har bostedsadresse i Finnmark. De for fordeler av dette fradraget til hjemreiser i helgene etc. Det er langt fra Oslo til Finnmark, like langt som det er fra nord-Italia til Oslo, s jeg ser ikke helt hvilket problem det skulle skape.

03.03.2006 @ 03:37
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/844518