Om Tony Blairs tale til World Affairs Council

Min Mening satt å fulgte med på talen som statsminister Tony Blair holdt ved World Affairs Council i Los Angeles. Talen gikk direkte på Sky News og selv om Blair startet det hele med å vitse om at han var den første statsministeren i Downing Street 10 som hadde fått barn der på 150 år så viste han at han har en betydelig ovenfra og ned-holdning til befolkningen i den muslimske delen av verden.

Mye av gjennomgangstonen i talen var at krigene i midtøsten er en krig for våre vestlige verdier. F.eks så sa Blair at krigene i Afghanistan og Irak ikke bare var en krig mot terror, men en krig for å forsvare våre vestlige verdier, hva nå det måtte være.

"We will not win the battle against this global extremism unless we win it at the level of values as much as force, unless we show we are even handed, fair and just in our application of those values to the world" sa Blair og det var ikke den eneste gangen han viste til de "overlegne" vestlige verdiene. Ikke for det, jeg er jo til dels enig med Blair at vi kanskje har litt mer menneskerettighetsverdier enn det vi finner i den muslimske verden, men det betyr ikke at vi kan utvise slike nedlatende holdninger som Tony Blair viste under den talen.

Det er faktisk utrolig vanskelig å overbevise et menneske om at "dine verdier er så mye dårligere enn mine", og når vi samtidig legger til tradisjon og kultur så blir det nærmest umulig å få det til på en smertefri måte. Og for å si det mildt så er ikke en engelsk overklassesnobb den rette til å formidle våre vestlige verdier over på andre.

Prøv å se på det slik: Ja våre verdier er kansje bedre enn muslimenes, men det syntes selvsagt ikke muslimene. For dem er det nemlig stikk motsatt, at det er våre verdier som er de dårlige. Slike verdier er derfor subjektive og å pådytte muslimene de samme verdiene med makt vil naturligvis møte sterk motstand hos befolkningen. Det er dette jeg mener med ovenfra og ned-holdningen til Tony Blair.

Selv om han fikk applaus ofte så var han ekstremt historieløs i tillegg. Blair mente nemlig at 9/11 var det som utløste krigen mellom muslimer og vesten og jeg fikk inntrykk av at Blair så på tiden før 9/11 som en fredlig tid uten terror fra fundamentalistiske muslimer.

Dette er selvsagt ikke riktig. Blant mye annet før 9/11 hendelser finner vi det første angrepet på WTC. Allerede 26 februar 1993 forsøkte en gruppe muslimske terrorister å ødelegge WTC. Ingen ringere en Al-Qaidas nåværende nestleder Khalid Shaikh Mohammed var en av de som sto bak også den gangen. Og for ikke å glemme Pan Am Flight 103 som ble sprengt i luften over byen Lockerbie i Scotland den 21 desember, 1988, av libyiske islamister.

Dette var bare to kjappe eksempler jeg fant ved hjelp av min eminente hukommelse og selvsagt Wikipedia. Hvis Tony Blair og hans taleskrivere hadde brukt de samme to hjelpemidlene ville de ha funnet ut akkurat det samme som Min Mening har gjort. Nemlig at islamsk ekstremisme og terrorisme ikke er noe nytt under solen.

Kommentarer:
Postet av: Martin

Der legger du vekt p noe svrt viktig, nemlig at Islamisme er aldeles ikke noe nytt. Takket vre bl.a Den Arabiske Liga har den blitt in igjen, men Islamismen har eksistert i den arabiske verden helt siden Islam oppsto, og den er farligere enn nazismen og kommunismen tilsammen siden den er religist motivert. Her har man mennesker som vil ta sitt liv for drepe andre mennesker i Allahs navn. Verden har aldri hatt en mer rabiat og hatefull fiende.

02.08.2006 @ 03:24
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Vel, jeg drar n ikke alle muslimer over en kam, bare de radikale og fundamentalistiske muslimene er de som er farlige.Jeg tror at de fleste muslimer er av den moderate typen, men de kommer gjerne ikke frem i media. Det er terror og drap som selger nyheter, ikke fredlige mennesker...:)

02.08.2006 @ 03:32
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Martin

Ja, dessverre. Jeg sier heller ikke at alle muslimer er "onde"- da hadde vi hatt et S T O R T problem, med verdens over en milliard muslimer =P

02.08.2006 @ 13:40
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Even

Uff, jeg liker ikke puddelen Blair. Han er jo blitt en nikkedukke for Bush.

20.08.2006 @ 09:59
URL: http://www.seadna.net

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1728152