Politikerstyrt gasskraftverk

Arbeiderpartiets Bjarne Håkon Hanssen sier til NRK i dag at de, hvis de rød/grønne får flertall, vil innkalle direktøren i Statoil for å presse dem til å bygge et gasskraftverk i Skogn. Hanssen sier: "Det hviler et tungt samfunnsansvar på Statoil i forbindelse med gassutviklinga i Trøndelag. Statoil må gå gjennom alle sider av sin virksomhet med sikte på å få til lønnsomhet knytta til gass inn Trondheimsfjorden og et gasskraftverk på Skogn"

Jeg mener at det ikke er opp til en regjering eller en statsråd å legge ett press på bedrifter for å få dem til å bygge/drive i bestemte deler av landet. Det være seg Statoils gasskraftverk i Skogn eller Unions papirfabrikk i Skien eller hvilken som helst annen bedrift i Norge.

Statoil må få bestemme selv hvor de mener det er mest lønnsomt å legge sine gasskraftverk uten innblanding fra våre politikere. Det skal tross alt være økonomisk lønnsomt også. Hvis det kun var for å sikre arbeidsplasser kunne man jo lagt det gasskraftverket til indre Troms eller i Nord-Østerdal eller noe...

Vel, nå vet jeg at jeg satte det veldig på spissen med gasskraftverk i indre Troms eller Østerdalen, men jeg regner med at jeg får frem poenget mitt med det, nemlig at det må bli opp til bedriftene selv å bestemme hvor de mener det er mest lønnsomt å legge sine virksomheter til og ikke at det er politikerne som skal bestemme det.

Kommentarer:
Postet av: Trond

Viser jo Bjrn Hkon Hansen og AP i et ntteskal. For ta det litt lenger er det jo ingenting som slr Djubedal sitt argument for at stotinget mtte vedta barnehageforliket: Vi stoler ikke p lokalpolitikerenes sin evne til fatte riktige vedtak. Gleder meg til det politiske eksprimentet som de tre rd har lyst sette igang.


Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/208046