Handlingsregelen

Erik Solheim om handlingsregelen hos Fredrik Skavlan i Først & Sist 01.09.2006 (finnes på NRK sine nettsider)

"Den er det bare Jens og Kristin som forstår"


Kommentarer:
Postet av: Pleym

Er den så vanskelig å forstå da?Norge har så stor formue at vi kan være en nasjon av rentenister.Handlingsregelen sier at vi ikke skal tære på formuen, men bruke en viss del av avkastningen. Jo mer formuen vokser jo større blir avkastningen.Men det er lett økonomi at pøser du inn penger i en begrenset økonomi får det noen konsekvenser, får rente, inflasjon etc. Selv om pengebruken kan gå til aktverdige formål vil konsekvensene bli lite lystelige.

02.09.2006 @ 09:53
URL: http://www.vgb.no/1207
Postet av: Conad

Tror nok Solheim overdriver når han sier at "bare Kristin og Jens" forstår handlingsregelen (selvom han snakker innen regjeringen) - men vi har noen partier i regjering (og da spesiellt SV) der forståelsen av at: "Selv om pengebruken kan gå til aktverdige formål vil konsekvensene bli lite lystelige", ikke er noe kjennemerke akkurat....

02.09.2006 @ 10:17
Postet av: Knut Stian Olsen

Pleym: Spør Solheim om det, det var hans uttalelse :O)Conad: Enig

02.09.2006 @ 18:07
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: October

For en SVer kan det nok fortone seg som pussig å måtte forholde seg til økonomi. Men mest av alt var det nok et forsøk på humor.Det som er mer bekymringsfullt er at så mange politikere åpenbart ikke har greie på økonomi. Det fører eksempelvis til at det murres om handlingsregelen i samfulle partier. Hele systemet baseres på voksenopplæring i Finansdepartementet, og nøkkelpersoner i partiene.

02.09.2006 @ 23:03
URL: http://october.motime.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1944213