Sultestreik og ekspropriasjon

I dag har bonden Harry Moe som sultestreiker for å protestere mot at kommunen skal ekspropriere ca 4 dekar av tomten til veibygging, sultestreiket i 39 dager. Ørstaordfører Hans Olav Myklebust vet ikke hva han skal gjøre og har innkalt til ekstraordinært krisemøte i kommunestyret.

Jeg har full forståelse for Moes protest mot denne ekspropriasjonen, men jeg håper også at kommunen ikke gir etter for denne typer aksjon. For det betyr da at i praksis er det bare å starte en sultestreik for å få det som man vil. Bare man sulter lenge nok så får man viljen sin altså. Det er ikke riktig at det skal være slik.

Jeg mener at Moe nå har fått vist sitt standpunkt, det har skapt debatt og det engasjerer mange og det er bra. Vi trnger en debatt om ekspropriasjonsretten og den ser det ut til at vi får nå (forhåpentligvis.)

Jeg vil derfor oppfordre Moe til å avslutte sultestreiken. På nyhetene i går sa Moe at han ikke kunne leve videre med at kommunen eksproprierer deler at tomten hans. Vel, da er ikke mannen riktig vel bevart mener jeg. Hvis litt jord er mer verdt enn livet selv da har man et problem...

Jeg vil også oppfordre kommunen til å la mannen sulte. Det vil sannsyneligvis skape fler problemer enn det løser å innfri Moes krav. Som skrevet tidligere trenger vi en debatt om retten til å ekspropriere privateid land, men den debatten kan ikke starte med at en mann får viljen sin på grunn av en sultestreik.


Kommentarer:
Postet av: ronny myrvang

helt uenig med deg der, jeg er mot at vrigheta bare kan ta jord lappen til folk p den mten, da jordeier ikke vil selge tomt av sin gard til fordel for vei! jeg mener at da man ikke skulle hatt lov til overkjre folk p den mten og at man virkelig eide sin egne garder tomter hus osv, slik at det ikke kunne bygges hverken flyplass eller vei om eierne ikke godtar summene dem blir tildelt i erstatning pga afeksjonsverdi osv. skjnner sultestreiken godt jeg hper at han overlever men om han dr hper jeg det blir lovendring p ommrdet

02.12.2005 @ 19:22
Postet av: Pleym

Jeg har skrevet et par artikler - den frste av dem har ftt mye oppmerksomhet i VG; Sultestreiker mot ekspropriasjon, http://www.vgb.no/1207/perma/11429/Den andre er dagens oppflger: Ikke Harrys vei i rsta? http://www.vgb.no/1207/perma/12647/Jeg er ogs nominert som 1 av 5 til ukens VG-blogg: http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=298074

02.12.2005 @ 20:15
URL: http://www.vgb.no/1207/
Postet av: tone-marie olsen

Folk eier ikke en dritt lenger,det str kun p et verdilst papir,for nr alt kommer til alt s er det stat og kommune som bestemmer..Kanskje jeg burde vurdere og selge huset??Jeg eier det jo tross alt ikke allikevel!!!

02.12.2005 @ 21:54
URL: http://dyrevenn.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Tone: Der du bor skal du vre glad hvis noen gidder bygge noe i det hele tatthahaha:o)

03.12.2005 @ 03:24
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Pleym: Jeg vet du er nominert og jeg har stemt p deg allerede... Makan til snikreklame da gitt :o)

03.12.2005 @ 03:25
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: tone-marie olsen

bare missunnelig du!!!!!ha-ha

03.12.2005 @ 03:37
URL: http://dyrevenn.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Psj... kke misunnelig p den utedoen du holder hus i nei :o)

03.12.2005 @ 03:48
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: tone-marie olsen

HMRF!!!!!!!!!!!

03.12.2005 @ 03:52
URL: http://dyrevenn.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

HRMF..........

03.12.2005 @ 03:53
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Martin

Trenger vi veier s trenger vi veier. Han fr jo betalt for den eiendommen han "mister" av staten

03.12.2005 @ 19:52
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: October

Joda, det er et vesentlig poeng i at staten ikke skal kunne dure frem over annen manns eiendom som de selv vil.Her er det jo nok en avveining mellom individ og felleskap. For det kan bli vanskelig f p plass eksempelvis infrastruktur vi alle nyter godt av - og i mange tilfelle trenger - for ha et velfungerende samfunn.Til Martin Drange: Hadde vel mer trodd at du ville sagt at dersom staten ville bruke en eiendom fikk de heller ta betale "markedspris" for den. Dvs det tilbyder krever :-) (S kunne vi diskutert konkurranseforholdene etterp.... :-)

05.12.2005 @ 22:18
URL: http://october.motime.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/455269