Mindretallsdiktatur i praksis

Pokerspilling blir heftig debattert i Standpunkt på NRK i kveld og et gjennomgående tema for motstanderne av slike spill er at det skaper avhengighet og flere tapere enn vinnere. Selvsagt skaper det flere tapere enn vinnere, det sier seg selv, men er det egentlig så utrolig kontroversielt da? Nei det mener jeg helt klart at det IKKE er.

Det er ikke så merkelig at poker skaper flere tapere enn vinnere, alt som har preg av konkurranse gjør nemlig det. Skihopp, håndball, fotball, skøyter, langrenn, friidrett, seiling, bridge you name it. Det er mange flere dårlige sjakkspillere enn det er gode sjakkspillere. Nesten ingen vil noensinne klare å bli den nye Simen Agdestein eller Magnus Karlsen. Også de færreste som går langrenn vil bli den nye Bjørn Dæhli eller Marit Bjørgen.

Det er mange flere dårlige golfspillere enn det er gode golfspillere, og det på tross av de høye premiene man kan oppnå i golf. Det er da likevel ikke snakk om å forby golfturneringer her i landet hvor det utbetales pengepremier til vinneren. Men slik er det altså når det gjelder poker. Poker er forbudt på grunn av pengeelementet og det alene. 

Hvis du spiller golf 6 timer hver eneste dag, ja da trener du da, men spiller du poker 6 timer hver dag, da er du avhengig. Pisspreik. Her i landet skal alt som er farlig for de få som blir avhengig forbys for oss alle som klarer å ha en normal tilnærming. Mindretallsdiktatur kalles det. Det at mindretallet driter seg skikkelig ut skal gå ut over det store flertallet somm ikke driter seg ut.

Det er de aller færreste pokerspillere her i landet som blir avhengig og spiller seg fra gård og grunn, de aller fleste spiller poker som et morsomt tidsfordriv hvor de vet at de mest sannsynelig vil tape på det og de satser ikke mer enn at de faktisk kan tape det.

Men selvsagt skal staten passe på oss dumme nordmenn som ikke vet vårt eget beste. Ihvertfall skal staten passe på at vi bruker pengene våre på noe fornuftig og ikke på pengespill på nett eller automater eller hvor det måtte være vi gambler med "statens" penger. For det er slik staten ser på pengene våre, staten ser på det som at de eier pengene og at vi bare  har pengene på lån, og da gjelder det for staten at vi ikke sløser dem bort på "tull og fanteri"

Vi vanlige oppegående mennesker her i landet blir mer og mer styrt av at korttenkte, men velmenende politikere som lar et lite mindretall av folket få sette agendaen for hva som skal være lov og hva som ikke skal være lov. Slik vil ikke jeg ha det.

Sp's Rune Skjælaaen sier til TV2-Nettavisen om fyrverkeri: "Jeg synes det blir meningsløst og si at dette kan fortsette når en ser og vet hvilke tragedier dette fører med seg". Skjælaaen står som et godt eksempel på hva jeg mener med korttenkte politikere. Biltrafikk fører til tragedier, men vi forbyr ikke biler av den grunn. Stearinlys fører til tragedier, men blir likevel ikke forbudt. Det er Skjælaaens holdninger som er tragiske i det han lar seg diktere av mindretallsdiktaturet og ikke evner å se at de langt fleste i Norge er oppegående mennesker som fint klarer å håndtere fyrverkeri, pokerspilling eller hva det måtte være.

Kommentarer:
Postet av: Amos Keppler

Jeg er stort sett enig med deg her. Det er en heksejakt vi er vitne til. Men vr klar over at dette er ikke et problem knyttet til en bestemt politisk retning. Sosialdemokratene i Sverige har en helt annen og mer positiv holdning til poker. Og det er sterke forretningsinteresser i Las Vegas som presser sterkt p for forby nettpoker. Dette gr p tvers av alle politiske grenser. Poker kan bety uavhengighet fra samfunnets k, alle samfunns k, og det er DET det dreier seg om.

04.01.2006 @ 00:13
URL: http://midnightfire.blogspot.com
Postet av: Knut Stian Olsen

Det at den gr p tvers av alle politiske retninger er ingen unskyldning for at vi andre skal godta dette mindretallsdiktaturet som det blir lagt opp det.Det gjelder forvrig ikke bare poker og fyrverkeri, men i alle saker hvor det normale flertallet finner seg i begrensninger p grunn av et uvettig mindretall...

04.01.2006 @ 00:21
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Amos Keppler

Igjen er jeg enig i observasjonene dine, men ikke i konklusjonene. Det er et mindretall som styrer, i mange saker. De rike feks styrer og folk lar dem. De f kan ikke styre uten at de mange godtar det. Og det gjr "vi". Mindretallsdiktaturet gr adskillig lenger enn det du nevner, som sagt. Hvis man skal kritisere det, s m man ta hele spekteret av diktaturet og ikke bare det sosialistene str for. Hvis man virkelig skal g inn i materien s er de noks uskyldige i forhold til kapitalkreftene, faktisk. S hvis jeg hadde vrt deg, s ville jeg ha utvidet reportoaret en smule. PS Er profesjonell pokerspiller selv, og har fulgt med p nrt hold hvordan denne heksejakten har utviklet seg de siste rene.

04.01.2006 @ 01:12
Postet av: Knut Stian Olsen

Det er faktisk en del omrder hvor hensynet til almennheten br g foran, som f.eks fri tilgang til vpen etc. Men det gjelder i mine yne IKKE ved pokerspilling eller ved fyrverkeri...

04.01.2006 @ 01:29
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Amos Keppler

Men kapitalkreftene er den strste truselen mot almennheten... Det finnes mange andre, men de er strst.

04.01.2006 @ 05:35
Postet av: Martin

Jeg er helt uenig med deg nr det gjelder fyrverkeri.Fyrverkeriet burde bli statlig. S kan staten heller sende opp et sykt bra fyrverkeri i hver by, som ikke skader noen som helst!Det samme kunne man jo hverken gjort med personbiler eller poker...og IHVERTFALL ikke vpen.

04.01.2006 @ 18:40
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/559376