Opportunistene rider igjen..

Morten Drægni skriver i et blogginnlegg Opportunistene rider igjen: "Men hvis man først skal svi av 80 milliarder kroner fra oljefondet, så er det vel kanskje noen andre formål man burde bruke disse pengene på istedenfor å fylle opp de allerede stappfulle lommebøkene til Ola og Kari Nordmann?"

Hvem sin stappfulle lommebok er det du snakker om da Drægni? Det er tydelig at dere sosialister ikke ser at det finnes mennesker i dette landet som ikke har stappfulle lommebøker. Alt dere tenker på er å få nok inn til det evig saliggjørende fellesskapet, samma faen om det går på bekostning av den delen av den norske befolkningen som ikke har stappfulle lommebøker.


Kom å ta en titt i lommeboka mi så skal du få se at de 18000 kronene utgjør over 10% av den samlede årlige inntekten til denne husstanden. Det hadde virkelig hjulpet det. Men for slike ungsosialister som deg med rævva full av penger så er vel fattigdom et ikketema i Norge bare dere får sendt penga til Hugo Chavez og Fidel Castro...


Kommentarer:
Postet av:

Enig med deg i mye, dude. Jeg syns ungsosialisten kan sende lommeboka si til deg. Og gjør han det så kan du dele innholdet med meg. Vi har fem barn, da rekker ikke lommeboka å bli for fet....Litt solidaritet må man kreve av formyndera!

04.01.2006 @ 00:32
URL: http://steens.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Jeg skal dele med deg ja, det er en avtale. Men jeg regner ikke med at det blir så mye å dele på da ettersom det meste nok er sendt avgårde til Chavez og Castro på forhånd ;)

04.01.2006 @ 00:35
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Morten

Svar også publisert på min egen blogg:Vel, 18000 kroner hadde utgjort ca. 20% av husholdningen min sin inntekt for et år, men det er jo ikke poenget med jeg skriver. Selvfølgelig vet jeg at det er mange her i landet som ikke har mye penger å rutte med og som selvfølgelig trenger hjelp, men å gi 18.000 kroner til hver jævla nordmann fra oljefondet er ikke den beste måten å drive sosialpolitikk på uansett.Synes innlegget ditt faktisk er litt på kanten Knut Stian... har egentlig trodd høyere enn dette om deg...

04.01.2006 @ 08:16
URL: http://www.dragni.no
Postet av: Anders Brenna

Her må jeg nok si meg enig med hr. Drægni. Innleget han skrev om dette synes jeg faktisk var på sin plass.

04.01.2006 @ 09:01
URL: http://abrenna.blogspot.com
Postet av: Knut Stian Olsen

Jeg har ikke sagt ett eneste ord om hva jeg mener om frp sitt utspill, det eneste jeg reagerer på er Drægnis betegnelse av de stappfulle lommebøkene til Ola Nordmann.Jeg mener ikke at alle nordmenn burde fått 18000 kroner av staten, men det er mange som virkelig burde det og da reagerer jeg på uttalelsene til Drægni om å fylle allerede fulle lommebøker.Hva er det som er på kanten Drægni? Hvis det er noe som er på kanten så beklager jeg det

04.01.2006 @ 18:56
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Og Drægni: Jeg vet ikke hvor mange det er i husstanden din, men her i min er det tre som lever av denne inntekten...

04.01.2006 @ 19:56
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Morten

Hva jeg synes er på kanten? Setningen, "Men for slike ungsosialister som deg med rævva full av penger så er vel fattigdom et ikketema i Norge bare dere får sendt penga til Hugo Chavez og Fidel Castro...", synes jeg egentlig er ganske drøy.Og å si at fattigdom ikke er et tema for SU og SV er for å si det mildt, rimelig idioti. Hvilket parti er det år etter år som har kjempet for at de som har minst å rutte med skal få mer? Hvilket parti er det som har jobbet sterkest imot den voksende fattigdommen vi har sett de siste åra og som bare akkselererte under Bondevik-II regjeringa? Hvilket parti er det eneste som er imot en pensjonsreform som vil bety dårligere rettigheter for spesielt de som har minst? Det er SV det. Bare for at man ikke vil svi av 80 milliarder kroner fra oljefondet for å gi alle i Norge et kredittkort som bare fungerer i utlandet, så betyr ikke det at man er imot kamp mot fattigdom og sosiale forskjeller. Innlegget ditt faller på sin egen urimelighet.

04.01.2006 @ 23:23
URL: http://www.dragni.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Jeg tok ikke stilling til utspillet fra Frp i innlegget mitt, det jeg reagerte på var uttalelsene dine om å fylle opp allerede stappfulle lommebøkene til Ola og Kari Nordmann.Det hjelper fint lite at du nå sier at SU og SV kjemper mot fattigdom her i landet så lenge Ola og Kari Nordmann allerede har så velfylte lommebøker, da er det jo ingen fattigdom å kjempe mot da, eller?Vel var den setningen om ungsosialister satt litt på spissen, jeg innrømmer det og beklager det hvis det er støtende.

04.01.2006 @ 23:32
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Morten

Snakk om å virkelig ville se spøkelser på høylys dag, koke suppe på en spiker osv. osv. osv....

04.01.2006 @ 23:41
URL: http://www.dragni.no
Postet av: Knut Stian Olsen

...eller tråkke litt på tærne til herr Drægni. Å støte noen er som regel ikke meningen, ikke denne gangen heller.De eneste spøkelsene jeg ser her er de spøkelsenpengene denne husstanden lever av. Dvs nesten ingen ettersom spøkelser ikke finnes. Og å koke suppe på en spiker er nok kanskje et alternativ til en middag for å dekke jernbehovet til minstemann ;o)

04.01.2006 @ 23:49
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Martin

Her må jeg nok si meg enig med Drægni.Du kan godt være misfornøyd med hans parti sin mening på dette området, men å si at partiet hans ikke prøver å bekjempe fattigdomsproblemer, blir faktisk ganske drøyt.

05.01.2006 @ 00:39
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Det samme kan sien om eyhvert annet parti i Norge også. Alle partier vil bekjempe fattigdom. Men jeg angrep ikke Drægni på det punktet i innlegget, det jeg satte fingeren på var hans uttalelse om att Ola og Kari Nordmann allerede har så velfylte lommebøker, noe jeg har litt vanskelig for å se at stemmer. For det gjør det ikke. Å si at Ola og Kari Nordmann har så mye penger stemmer ikke med den virkelighet som jeg og mange jeg kjenner lever i...

05.01.2006 @ 00:42
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Martin

Nei det er gjerne oppskrytt, med tanke på at folk må ta opp noen sinnsyke lån, betale dritmye skatt, og leiligheter er jo sykt dyre.Beklager for at jeg misforsto, Knut.Hadde han sagt at vi har velfylte lommebøker IFORHOLD til fattige i mange andre land- da hadde det jo vært mer riktig. Men det er galskap å hjelpe fattige i andre land når man ikke engang kan hjelpe sine egne. Og der har jo du utvilsomt et godt poeng.

05.01.2006 @ 00:50
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: October

Skal man først ha perspektiver her, Knut Stian, så har jo selv de fattige i Norge kommet temmelig godt ut av det globalt sett hva angår hvor velfylt lommeboka er.Når det kommer til oljepenger, så tilsniker jo dagens generasjon seg grovt at nasjonalformuen. Vi tærer formue, og bevilger oss selv rettigheter vi ikke betaler for - men overlater til neste generasjoner å betale.Det gjelder alle partiene, om enn med SV og i særdeleshet, naturligvis, FrP, i spissen.Nå er det selvsagt ikke tvil om at den relative fattigdommen vi ser i Norge er et langt fra ubetydelig samfunnsproblem.

05.01.2006 @ 20:15
URL: http://october.motime.com
Postet av: Knut Stian Olsen

Hvilken generasjon er det da som skal ha rett til disse pengene? Er det neste, eller neste etter der igjen? Eller er det kanskje 10 eller 100 generasjoner frem i tid som har rett til disse pengene?Selvsagt skal vi legge det til rette for også kommende generasjoner, men også de generasjonene må da i anstendighetens navn også kunne jobbe litt for salt i maten. Det er vel ikke meingen at vi skal spare så mye at de kommende generasjonene bare kan sitte på rævva og motta renter???

05.01.2006 @ 20:25
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: October

Du kan da ikke i fullt alvor at dagens generasjon ikke har nytte av formuen.Selvsagt skal også neste generasjoner jobber for litt salt i maten, men det er ikke umiddelbart rimelig at de skal jobbe for vår ekstravagante bruk av oljepenger, våre bevilgninger til oss selv i fremtidigen osv.Og det er fortsatt en stund til petroleumsfondet overstiger statens påløpte forpliktelser til pensjon.Her skuffer du meg med usaklighet, Knut Stian.

06.01.2006 @ 23:21
URL: http://october.motime.com
Postet av: Knut Stian Olsen

Det var å sette det litt på spissen ja, men jeg har litt problemer med å se at vi ikke kan bruke penger på å ruste opp veier, skoler, sykehus etc som også kommende generasjoner vil ha nytte av. I motsetning til deg så er ikke jeg økonom, men det kan da ikke være samfunnsøkonomisk lønnsomt å utsette bygging og opprusting av infrastruktur til neste generasjon?

06.01.2006 @ 23:32
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: October

Samfunnsøkonomiske lønnsomme investeringer finnes det rom for å prioritere innenfor dagens rammer, etter min mening.Det er nå det ene.Det andre er at det heller ikke et samfunnsøkonomisk lønnsomt å bygge ned konkurranseutsatt sektor til et slikt lavt nivå at det går utover fremtidig verdiskapning og skaper store omstillingsproblemer senere. (hollandsk syke)Det tredje er at dagens generasjon allerede svir av massevis av penger. Generasjonsregnskapet nærmer seg vel et tresifret antall mrd kroner i minus. Både fordi vi tærer formue, og fordi vi bevilger oss selv rettigheter til fremtidige utbetalinger (som fremtidige generasjoner må betales).Dessverre er økonomi ikke alltid det letteste å forstå. Man skal for øvrig være varsom med hva man kaller investeringer når vi ser på en tidshorisont som spenner mot generasjoner. Mye av det som kalles for slike investeringer har en tendes til bære preg av driftskostnader, særlig når vi ser på det i et langsiktig perspektiv.Det er likevel meget viktig å understreke for dagens beslutnigstakere at driftskostnader lett blir skjøvet foran seg for å finansiere investeringer og nye gode tiltak. Det bør vår genersjon selv løse, i stedet for å skyve regningen foran seg.

08.01.2006 @ 16:49
URL: http://october.motime.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/559875