Rørende historie

Det er ikke ofte jeg kommer over nyheter på nett som virkelig rører meg dypt inn i sjela, men når jeg leste saken om den svenske gutten Tille i VG i dag ble jeg skikkelig rørt.

Gutten lider av en sykdom som heter EPIDERMOLYSIS BULLOSA, EB og han er i ferd med å dø, 6 måneder gammel.

Tille
(Foto: EVA-LENA OLSSON/AFTONBLADET)

"Folk spør om det ikke er forferdelig å se ned i vuggen hver morgen og vite at han kan ligge der død. Nei, det er det faktisk ikke, svarer jeg. Tenk hvor deilig det hadde vært, ikke for oss, men for han", sier moren, Therese. Videre sier hun " Jeg har sagt til ham at det er greit å slippe taket nå, mamma og pappa er klare nå".

Det er når jeg leser slike historier at jeg skjønner hvor ufattelig heldig jeg er som har en sunn og frisk gutt selv. Det er dessverre ingen selvfølge at det er slik.

Moren har en egen dagbok på nett, den ser dere her

Oppdatering: Det er nesten så jeg angrer på at jeg publiserte dette. Hver eneste gang jeg ser dette bildet av denne gutten gjør det vondt langt inn i sjelen. Dette er en gutt som aldri vil få vokse opp, som aldri vil få oppleve livet, som aldri vil få se det vi andre tar for gitt. Alt han venter på er å dø og mens han venter får han 6 doser med morfin hver eneste dag for ikke å ha smerter...

Kommentarer:
Postet av: sveiners

så sant knut.. man tar ofte ting i livet for gitt.. jeg veit ikke hva jeg hadde gjordt om dette hadde hendt en av mine.. jeg har vert med på 2 dramatiske fødsler.. med begge mine.. nr 1 som hjertet sluttet og slå på da han var nesten ute fordi navlestrengen kvalte ham og nummer 2 som kom nesten 3 måneder for tidlig.. var like redd med begge, men heldigvis gikk det bra

04.04.2006 @ 00:14
URL: http://sveiners.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Jeg vet ikke selv hvordan jeg ville ha reagert... Tør nesten ikke å tenke på det engang.

04.04.2006 @ 00:19
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Martin

Jeg vet ikke hva jeg skal si. Dette smerter meg å lese. Vi som er friske kan være så takknemlige for at vi er det.Denne gutten vil ha det mye bedre der han havner. Jeg er glad foreldrene har slått seg til ro med det og at de kan la livet gå videre etter barnets bortgang. Håper de får barn etter det igjen, men man kan ikke forvente at dèt skal skje med det første.

04.04.2006 @ 15:34
URL: http://www.xblog.no/blog/martins_side

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1045335