USA bedriver organisert barnemishandling

Ei 11 år gammel jente fra California, USA, risikerer 4 år i fengsel på grunn av steinkasting. Hun traff en gutt i hodet med en stein under lek og for det regnes hun som en kriminell i USA. I tillegg la politimennene som arresterte henne i jern. De la henne i bakken, satte kneet i ryggen hennes og på med håndjernene!

 

Dette er ikke annet enn ren skjær barnemishandling/barnetortur. Altså i USA (land of the free) fengsler dem barn som leker og uheldigvis skader noen! Hva slags menneskebehandling er dette da? Det er vel ganske symptomatisk for det landet. Det er desverre ikke noe enkeltstående tilfelle i et dobeltmoralistisk møkkaland som USA har utviklet seg til å bli de siste 20 årene. I USA er du enten suksessrik eller avskum!

Det var en gang da Europa så opp til USA, inkludert meg selv. Men nå har jeg ikke annet enn forrakt igjen for et land og et system som behandler sine innbyggere og ikke minst barn på en slik uverdig måte. Det er ikke det minste rart at USA har et av verdens høyeste kriminalstatistikker når barna blir behandlet slik. Tror man virkelig at denne stakkars jenta vil bli en god og lovlydig samfunnsborger etter 4 år på ungdomsanstalt? Neppe! Men amerikanerne får de innbyggerne som systemet der legger opp til!

Dessuten skulle jeg gjerne sett at f.eks Redd Barna, Human Rights Watch og Amnesty f.eks kom på banen her, men det gjør de nok ikke. Man kritiserer ikke USA selvsagt!!!

 

kilde: http://www.dagbladet.no/nyheter/2005/08/03/439156.html


Kommentarer:
Postet av: minlille

Og dette landet har noe som ligner på verdensherredømme?Men, USA blir kritisert. Og, fremtiden skal bringe mer kritikk. (det er jo vi som vokser opp og skal ta over verden)Ikke at dette hjelper denne jenta. Men, kanskje datteren hennes.

03.08.2005 @ 17:43
URL: http://minlille.blogspot.com
Postet av: VamPus

Man kritiserer ikke USA? Eh? Har til gode å lese en USA-vennlig artikkel i norsk presse siden 2001 (hvis man ser bort fra en og annen ensom kronikør, vel og merke).Helt enig i at politiet er helt på trynet i sin behandling av jenta, og tipper at NÅR saken blir behandlet av rettsvesenet så kan den komme til å se annerledes ut. NABOEN, som varsler politiet, kunne jo for eksempel gjort som normale voksne burde ha gjort - nemlig grepet inn før noen kom til skade.. Dersom jenta forteller sannheten, så drev de å kastet stener før hun fikk inn en fulltreffer. I mitt gamle nabolag var ikke steinkasting blant småunger gangbar lek blant nabokjerringene..selv på østkanten ;-)

03.08.2005 @ 18:06
URL: http://vampus.blogspot.com
Postet av: Hjorthen

Jeg gjentar mantraet til en av Hjorthebloggens mest aktive kommentatorer: "Alt du sier om USA er sant, men alt du sier om USA er også løgn." Dette enorme landet der borte i vesten er så stort og mangslungent at alle oss som kommenterer USA basert på det vi leser både her og der, samt muligens en langweekend i New York, sannsynligvis ikke aner hva vi prater om. USA har mange egenskaper som vi kan beundre, en god del som vi kan undres over, og også noen få som vi nok kan forakte dypt og inderlig. Det spørs bare hva vi vil fokusere på, og selv om vi vil fokusere på de delene vi foraktert så kan det være lurt å ha i bakhodet at det sikkert finnes noen millioner amerikanere som forakter de samme tingene minst like sterkt?

03.08.2005 @ 19:06
URL: http://hjorthen.blogspot.com
Postet av: Knut Stian Olsen

VamPus: Jeg har enda til gode å se Redd Barna, HRW, og Amnesty kritisere USA pga måten de behandler barn. Det var poenget mitt, ikke hva norske medier skriver...

04.08.2005 @ 01:00
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Mr Kahn

Dine bekvemmelighetsempatiske ryggmargsreflekser vitner om elendig politisk gangsyn. I Putins fengsler sitter det ca. 18.000 - atten tusen - barn, noen helt ned i førskolealderen, uten lov og dom, og blir misbrukt, mishandlet og drept av sadistiske fangevoktere. Noen blir også solgt på svartebørsen til barnepornoindustrien. HRW har bare en liten notis om det. Bare i Murmansk sitter det nå 30 mindreårige i fengsel, flere av dem har sittet mer enn et halvt år uten å få snakke med verken foreldre eller advokat, og får kun 15 minutters lufting i døgnet. Hva er deres "forbrytelser", spør du vel. De har i hovedsak stjålet mat for ikke å sulte ihjel! Og du går av hengslene og fordømmer en hel nasjon fordi en dritsekk av en overivrig streetcop følger såkalt "proper procedure".??????????Se for fan og engasjer deg der det er behov for det, ikke dilte i ræva på kommunistraddiser og annet folkefiendltlig pakk. Kort sagt, bli tørr bak øra!

04.08.2005 @ 18:39
Postet av: Knut Stian Olsen

Hyggelig å ha deg tilbake igjen Mr Kahn :)Selvsagt er det forferdelig uansett hvor i verden det måtte sitte barn fengslet! At det satt så mange i Russland var jeg ikke klar over så det er bra at jeg blir gjort oppmerksom på det problemet også! Jeg lover at jeg skal sette meg mer inn i akkurat hva som skjer i Russland så kommer jeg antakelig tilbake til det senere!Men hva som skjer i andre land endrer ikke mitt syn på hva jeg mener om hvordan barn behandles i USA alikevel. Dette er desverre ikke et enkeltstående tilfelle! Selv om andre land er mye verre enn USA så betyr ikke det at jeg ikke kommer til å la vær å kritisere det jeg mener er helt på trynet i det landet...

04.08.2005 @ 19:57
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Mr Kahn

Pleasure's all mine, Olsen. :)USA er pip åpen, har en kritisk presse og et utall vaktbikkjer som bare venter på en sjanse til å korsfeste enhver som trår over streken. USA er saksøkernes hjemland og paradis, hvis denne saken med denne 11-åringen kan brukes av en "ambulance-chaser", så har den angivelige politimannen snart et søksmål mot seg; "un-neccasary cruelty, "use of eccessive force agaist a minor", "police brutality", etc. Sant og si, jeg misunner ikke denne politimannen den oppmerksomheten han har pådratt seg. En mishandler ikke barn ustraffet i USA, ikke engang om en bærer uniform.På den annen side, jeg har vært vitne til 11 - 12 åringer som har forårsaket så mye rabalder at politiet og barnevernet har vært nødt til å bruke tvangsmidler som egentlig tilkommer slagsbrødre på byen en lørdagskveld. Det er ikke vakkert, men fra mitt ståsted så det ikke ut til å være noen annen utvei. En skal kanskje ikke være så rask til å dømme, når en ikke har den hele og fulle oversikten?

04.08.2005 @ 21:17
Postet av: Maria

"Kommunistraddiser og folkefiendtlig pakk"...Nuff said om din intelligens:/

04.08.2005 @ 23:00
Postet av: Mr Kahn

Maria, lær deg å skrive før du kommenterer min intelligens. Forøvrig er det heller ikke min intelligens som debatteres her, men et angivelig maktmisbruk mot en mindreårig.

04.08.2005 @ 23:10
Postet av: Maria

Eh..ble kommentaren min slettet? Det er like mye en personlig fornærmelse å si "kommunistraddiser og annet folkefiendtlig pakk", ettersom jeg ikke regner meg selv som særlig folkefiendtlig, ei heller som pakk..Nå tar ikke jeg meg spesielt nær av det, men jeg KUNNE, likemye som han nok KUNNE tatt seg nær av det jeg skrev, men sannsynligvis ikke hadde gjort det...Har ikke du skrevet noe om ytringsfrihet her tidligere..?

04.08.2005 @ 23:31
Postet av: Knut Stian Olsen

Hold dere til debatten...

05.08.2005 @ 01:08
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Mr Kahn

Hva mener du med "dere"?"Debatt"? Hva slags debatt kan det bli av å sette en hel nasjon på tiltalebenken for noe én enkelt politimann har gjort? Skal jeg i det hele tatt delta i debatter på denne bloggen, så bør jeg i hvert fall slippe å se papegøying av rødegardistenes polulistiske hat-tirader mot USA. Dette er ikke samfunnskritikk, Olsen, det er usaklig oppvigleri.

05.08.2005 @ 12:09
Postet av: Knut Stian Olsen

Det er ikke snakk om en enkelt politimann her... Jenta satt 5 dager i arrest uten å få lov til å treffe foreldrene sine, saken gikk helt til retten og der ble det bestemt at de (gutten og jenta) skulle møte i noe som tilsvarer det norske konfliktrådet!Men, poenget er at hun risikerte inntil 4 år i fengsel og bare det at hun risikerte såpass er grunn til å kritisere systemet der. Man burde ikke kunne risikere fengsel i det hele tatt når man er 11 år gammel og skader noen under lek..At saken gikk til konfliktrådet er bare et utslag av fornuft hos foreldrene til gutten. Om de hadde valgt å kjøre saken for retten i stedet for konfliktrådet hadde jenta kunne blitt fengslet.

05.08.2005 @ 12:26
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Mr Kahn

Olsen, du må seriøst vurdere å kutte ut VG og Dagbladet. Poenget er at du kan ikke bruke en isolert episode for å førdømme en hel nasjon. Se på overskriften: "USA bedriver organisert barnemishandling"! Og så visste du ikke engang hva som foregår i et land vi grenser til???For noen år siden gikk en lensmannsbetjent "berserk" i et hus i Vestby kommune og skjøt og skadet en 5 års gammel pike for livet. Skal vi da si at Norge driver og skyter barn? Hvor er din sans for proporsjoner? La nå endelig ikke USA-hatet løpe av med deg.

05.08.2005 @ 15:19
Postet av: Trond

Utrolig sure enkelte ser ut til å bli bare man tar opp noe kritikkverdig i USA eller Israel. Skal man ikke få lov til å kritisere disse statene uten å høre utaleser som jødehater, usahater og se hvor mye verre alle andre har det. Ingen stater er vernet mot kritikk. Knut Stian sin kritikk her inne har rettet seg mot mange saker som også gjlder dette landet uten at han kan bli kalt landsviker.

05.08.2005 @ 15:28
URL: http://trond.weblogg.no
Postet av: Mr Kahn

Trond, ingen er sure her, så lenge man kritiserer på totalt sviktende grunnlag, så må man regne med å bli imøtegått. Jeg føler meg rimelig sikker på at Olsen kan bedre enn dette, og at han forstår hvorfor retorikken arresteres. Samfunnskritikk er bra, det sikrer et levende demokrati. Men kritikken må være saklig og basert på fakta. Jeg synes ikke overskriften i denne strengen beskrev den hele og fulle sannheten.

05.08.2005 @ 16:18
Postet av:

Ok la meg her vise noen eksempler på hva du bør la være med for å bli tatt seriøst. dette er klipping fra hvordan du har ordlagt deg tiligere: Dine bekvemmelighetsempatiske ryggmargsreflekser vitner om elendig politisk gangsyn.kommunistraddiser og annet folkefiendltlig pakkDette var bare i denne debatten, jeg kunne tatt flere eksempler fra tidligere innlegg. Det virker som du har liten fortåelse for at andre mennesker faktisk kan ha kunnskap å komme fre til andre konklusjoner enn deg selv.

05.08.2005 @ 16:36
URL: http://trond.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Jeg mener det jeg skrev i overskriften at USA bedriver organisert barnemishandlig så lenge det var en reell fare for at denne jenta kunne bli fengslet i 4 år... Da er det jo nedfelt ett eller annet sted i lovverket at barn kan fengsles og det er og blir barnemishandlig!!!Så vidt jeg vet har heller ikke USA ratifisert FN's barnekonvensjon... Det ønsker jeg mer info om hvis noen har!

05.08.2005 @ 17:01
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Mr Kahn

Kutt ut, Olsen, det du driver med her er grov USA-hets. Det finnes knapt et rettssystem i verden som gir individet større rettigheter enn i USA. I Norge kan du bli dømt på indisier, i USA kan selv en massemorder gå fri hvis den tiltaltes borgerrettigheter har blitt krenket. Det kan være nok at de har glemt å gjøre deg oppmerksom på rettighetene dine, det såkalte Miranda Rights.Kunne du forøvrig tenke deg å komme med noen lenker til denne reportasjen så andre kan vurdere innholdet i den? Du har en lei tendens til å legge frem saker uten kildehenvisninger.

05.08.2005 @ 18:34
Postet av: Knut Stian Olsen

lenken ligger på ute den... Under hovedinnlegget...

05.08.2005 @ 19:02
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Maria

Mr Kahn: Kan du si meg hvor i den setningen det fantes en skrivefeil? :) Og: Jeg er fullt klar over at det ikke var din intelligens som ble debbatert, men jeg følte trangen til å kommentere hvordan du ordla deg...Så da gjorde jeg det.

05.08.2005 @ 20:20
Postet av: Mr Kahn

Olsen, hvis du vil bli tatt på alvor, finn en bedre kilde enn "Sværta", OK? Dagbladet som "sannhetsvitne" blir for dårlig. Uansett, det som fremkommer av denne artikkelen skiller seg ikke nevneverdig ut fra saker som det norske Barnvernet daglig steller med. Jeg har selv vært til stede der psykotiske barn har blitt tatt hånd om med tvangsmidler. Men neimen om jeg dømmer hele Norge som en nasjon av barnemishandlere av den grunn. Din forutinntatthet mot USA ødelegger mye for seriøsiteten i denne bloggen, Olsen.Og til Maria, til deg har jeg bare en ting å si: mene mene tekel ufarsin!

05.08.2005 @ 22:54
Postet av: Maria

Moroklompen:/

06.08.2005 @ 13:20

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/159634