Mer vannkraftverk?

Høyres leder Erna Solberg åpner for at hun vil se på mulighetene for å bygge ut flere vassdrag for å skaffe landet den elektrisiteten vi har behov for dersom gasskraftsaken får mindretall på stortinget. Hun sier til NRK: "Da blir vi nødt til å ta en ny runde med vannkraftutbygging. Vi kan ikke sitte stille å se på at landet mangler noe så essensielt som elektrisk kraft"

Det er jeg helt enig med henne i. Det er selvsagt ikke helt uproblematisk å bygge ut flere vassdrag her i landet, men det er per i dag ingen renere måte å skaffe energi på bortsett fra vindkraft (og til dels atomkraft). Energi trenger vi masse av også i fremtiden. Det er ingen ting som tilsier at vi vil redusere elektrisitetsbruken her i landet i overskuelig fremtid.

En videre utbygging av vassdrag vil også bare påvirke miljøet lokalt og ikke globalt slik det er i dag med import av energi fra f.eks utenlandske kullkraftverk. Jeg synes vi burde bygge ut flere vassdrag uansett om det bygges gasskraftverk eller ikke, for selv om vi kan få en overproduksjon av energi her i landet så kan vi da eksportere den. Det vil også påvirke miljøet på en positiv måte hvis vi selger vår "rene" energi som en konkurrent til utenlandsk "forurensende" energi.

Kommentarer:
Postet av: ronny

er ikke helt enig at atomkraftværk er til dels miljøvennelig med avfallstoffene som kommer fra dem, men er helt enig at vi burde bygge ut så mye vannkraft som overhode mulig pga miljøet på globalt plan og framtidige behov!

03.09.2005 @ 16:24
Postet av: LesPaul68

Her er jeg grunnleggende uenig med deg. Norge bør ikke bli en industritomt!! La de få vassdragene som er igjen være! Hvis man ser på den teknologien som i dag brukes på veldig mange kraftverk, så er det veldig mye gammelt utstyr. Så dersom kraftselskapene kunne modernisert utstyret sitt, så er det VELDIG mye å hente.Dette bør ihvertfall gjøres før det snakkes om å bygge ut mer.

04.09.2005 @ 11:54
Postet av: Trond

Jeg foorstår ikke hvorfor man ikke oppgraderer dagens kraftverk. Mange av dem hatr jo femti år gammel utstyr. Hadde men allerede oppgradert de eksisterende kunne man dobblet energiproduksjonen utan at man trengte enda flere inngrep i naturen.

Postet av: Knut Stian Olsen

Jeg er helt enig i at man bør oppgradere dagens eksisterende vannkraftverk før man bygger nye. Men man må ikke se seg helt blind på lokale miljøinngrep når den globale virkningen er lavere utslipp

05.09.2005 @ 03:55
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Tomas Bjerke

Jeg syns vi skal vurdere å bygge ut noen atomkfaftverk jeg. Dei produserer jo kjempe masse energi...og nå har vi jo finni mange sikre måter å lagre det farlige avfallet, la dei vassdraga vi har vera!

13.09.2005 @ 11:56
Postet av: Guro Søbak Karslegard

Nei, vi må ikkje ha noen atomkraftverk, denne urene energien kan resten av verden ha for seg selv. Vi må heller gjøre mini-kraftverk mer tilgjengelig for folk slik at dei kan bygge fleire slike, dei er lite skjemmande, produserar bra med energi og dei forureinar ikkje!

13.09.2005 @ 12:00
Postet av: jonas thalerud

har vi ikke nok energi da?? trenger vi produsere mer a? kan vi ikke bare kjøpe av andre da, vi har jo nok cash lissom...:)

24.11.2005 @ 08:26
Postet av: Irene Raunholm

Skal vi ødlegge norges natur med stygge vannkraftverk i alle fosser å elver? Eller skal vi være med å lage global oppvarming? Hva er poenget med å prøve å redde klimaet når de som forrurenser mest nekter å redusere forrurensingen? (USA) Samme hva vi gjør så ødlegger vi noe uansett.

05.01.2006 @ 11:38
Postet av: espen mugaas bråten

nå som disse muslimene skaper den 3.verdenskrig, trenger vi ikke energi lengere... er sikker på at dette her blir verdens undergang.. Osama bin laden og al quida sitter nok på et par tonn uran som de bare gleder seg til å sprenge av .... uansett hvor det skajer så blir det et helvette ut av det....

06.02.2006 @ 14:28

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/208648