Mer vannkraftverk?

Høyres leder Erna Solberg åpner for at hun vil se på mulighetene for å bygge ut flere vassdrag for å skaffe landet den elektrisiteten vi har behov for dersom gasskraftsaken får mindretall på stortinget. Hun sier til NRK: "Da blir vi nødt til å ta en ny runde med vannkraftutbygging. Vi kan ikke sitte stille å se på at landet mangler noe så essensielt som elektrisk kraft"

Det er jeg helt enig med henne i. Det er selvsagt ikke helt uproblematisk å bygge ut flere vassdrag her i landet, men det er per i dag ingen renere måte å skaffe energi på bortsett fra vindkraft (og til dels atomkraft). Energi trenger vi masse av også i fremtiden. Det er ingen ting som tilsier at vi vil redusere elektrisitetsbruken her i landet i overskuelig fremtid.

En videre utbygging av vassdrag vil også bare påvirke miljøet lokalt og ikke globalt slik det er i dag med import av energi fra f.eks utenlandske kullkraftverk. Jeg synes vi burde bygge ut flere vassdrag uansett om det bygges gasskraftverk eller ikke, for selv om vi kan få en overproduksjon av energi her i landet så kan vi da eksportere den. Det vil også påvirke miljøet på en positiv måte hvis vi selger vår "rene" energi som en konkurrent til utenlandsk "forurensende" energi.

Kommentarer:
Postet av: ronny

er ikke helt enig at atomkraftvrk er til dels miljvennelig med avfallstoffene som kommer fra dem, men er helt enig at vi burde bygge ut s mye vannkraft som overhode mulig pga miljet p globalt plan og framtidige behov!

03.09.2005 @ 16:24
Postet av: LesPaul68

Her er jeg grunnleggende uenig med deg. Norge br ikke bli en industritomt!! La de f vassdragene som er igjen vre! Hvis man ser p den teknologien som i dag brukes p veldig mange kraftverk, s er det veldig mye gammelt utstyr. S dersom kraftselskapene kunne modernisert utstyret sitt, s er det VELDIG mye hente.Dette br ihvertfall gjres fr det snakkes om bygge ut mer.

04.09.2005 @ 11:54
Postet av: Trond

Jeg foorstr ikke hvorfor man ikke oppgraderer dagens kraftverk. Mange av dem hatr jo femti r gammel utstyr. Hadde men allerede oppgradert de eksisterende kunne man dobblet energiproduksjonen utan at man trengte enda flere inngrep i naturen.

Postet av: Knut Stian Olsen

Jeg er helt enig i at man br oppgradere dagens eksisterende vannkraftverk fr man bygger nye. Men man m ikke se seg helt blind p lokale miljinngrep nr den globale virkningen er lavere utslipp

05.09.2005 @ 03:55
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Tomas Bjerke

Jeg syns vi skal vurdere bygge ut noen atomkfaftverk jeg. Dei produserer jo kjempe masse energi...og n har vi jo finni mange sikre mter lagre det farlige avfallet, la dei vassdraga vi har vera!

13.09.2005 @ 11:56
Postet av: Guro Sbak Karslegard

Nei, vi m ikkje ha noen atomkraftverk, denne urene energien kan resten av verden ha for seg selv. Vi m heller gjre mini-kraftverk mer tilgjengelig for folk slik at dei kan bygge fleire slike, dei er lite skjemmande, produserar bra med energi og dei forureinar ikkje!

13.09.2005 @ 12:00
Postet av: jonas thalerud

har vi ikke nok energi da?? trenger vi produsere mer a? kan vi ikke bare kjpe av andre da, vi har jo nok cash lissom...:)

24.11.2005 @ 08:26
Postet av: Irene Raunholm

Skal vi dlegge norges natur med stygge vannkraftverk i alle fosser elver? Eller skal vi vre med lage global oppvarming? Hva er poenget med prve redde klimaet nr de som forrurenser mest nekter redusere forrurensingen? (USA) Samme hva vi gjr s dlegger vi noe uansett.

05.01.2006 @ 11:38
Postet av: espen mugaas brten

n som disse muslimene skaper den 3.verdenskrig, trenger vi ikke energi lengere... er sikker p at dette her blir verdens undergang.. Osama bin laden og al quida sitter nok p et par tonn uran som de bare gleder seg til sprenge av .... uansett hvor det skajer s blir det et helvette ut av det....

06.02.2006 @ 14:28

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/208648