Korrupsjonsforsøk av de rødgrønne

- De rød-grønne med Senterpartiet i spissen både lokker og truer skogeierne i den mye omtalte Union-saken til å stemme imot nedleggelse av Union papirfabrikk. Måten de går frem på er som følger:
- Nestleder i Senterpartiet, Lars Peder Brekk, lokker med en fristende pakke til skogeierne verdt flere hundre millioner kroner hvis de stemmer imot nedleggelsen av Union, men han truer samtidig med at hvis de stemmer for nedleggelse så kan de bare glemme dette tilbudet. Brekk sier til VG: "Da vil vi i alle fall ikke behandle dette som en pakke. Det er en betingelse at skogeierne utsetter Union-saken".

-
Dette minner litt vel mye om noe som Eva Joly burde gni seg i hendene av, nemlig korrupsjon. Finansmannen Trygve Hegnar kaller dette regelrett smøring og i Tabloid på TV2 i kveld går han langt i å antyde at dette ligner på korrupsjon.
- Min mening er at det ikke bare ligner på korrupsjon, men at det er korrupsjon. For saken er den at hvis skogeierne stemmer slik Senterpartiet og Brekk vil så skal de få flere hundre millioner i en gavepakke, men hvis de i stedet stemmer motsatt av hva Senterpartiet vil så blir det ikke noe av denne gaven.
- Dette er et klassisk skoleeksempel på hvordan korrupsjon foregår i praksis. Man frister med pengegaver for å nå målene man har satt seg.
- Det hadde i og for seg vært helt greit og legitimt hvis skogeierne ville fått den gavepakken uansett hvordan det går med Union-saken. Men når Brekk mer enn antyder at denne gavepakken henger nøye sammen med hvordan skogeierne stemmer under bedriftsforsamlingen, ja da er det helt klart at det dreier seg om korrupsjon, eller forsøk på sådan.
- Jeg er av den oppfatning at Brekk og Senterpartiet (og muligens de to andre regjeringspartnerne) burde bli satt under etterforskning av Økokrim for forsøk på korrupsjon og bestikkelser i forbindelse med denne Union-saken.

- Denne saken har også et annet aspekt, for dette lover ikke godt for hva denne rød-grønne regjeringsalliansen vil foreta seg mot oss lovlydige borgere når det er slike tilstander allerede før de inntar regjeringskontorene og statsrådsstolene.
- Jeg vil ta med denne lille fotnoten til slutt. De rød-grønne startet pengebruken sin med å kjøpe 100 meter strand for 30 millioner kroner av Vaske-Bakke (300.000 kr pr meter). Og nå kommer muligens en pakke til skogeierne på flere hundre millioner kroner. Alt av våre skattepenger.
- Det skal bli spennende å se hvor de har tenkt å sende regningen etter denne sløsinga med dine og mine skattepenger. For de stopper antakelig ikke med dette, desverre.


Kilde: Nettavisen

Kommentarer:
Postet av:

..mine-dine-mitt-ditt..skattepengene går til å ivareta vårt land, det være seg hele pakken, meg,deg, mitt,ditt, jobben vår, landet vårt, veien vår, miljøet vårt, helsa vår, skolen vår ALT.... ingen snakker om hvordan dette landet har kommet til..tror folk at norge startet i 2005? Om du synes du betaler for mye skatt...flytt...røm landet, ta første båten til USA der har de det flott kan du tro....

03.10.2005 @ 23:59
Postet av: Knut Stian Olsen

Tror ikke du skjønte poenget med innlegget jeg... Les det en gang til du:)

04.10.2005 @ 00:14
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Trond

Først til deg anonym: Les innlegget før du kommer med kommentarer. Helt enig med deg Knut Stian. Jeg er faktisk litt oppgitt over hvordan enkelte bare avfeier slike ting med argumenter som: Vi gjør joo det for samfunnets beste. Med slike logikk må det bli lov til å stjele i butikker så lenge man gir til de fattige.

04.10.2005 @ 00:15
URL: http://trond.weblogg.no/
Postet av: Martin

Tvilsomme greier..

15.10.2005 @ 00:49
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/268814