Pisse i Oslofjorden

Jens Stoltenberg skriver i Dagsavisen i dag: "Den globale trusselen fra menneskeskapte klimaendringer gjør at det haster for alle land å få på plass mer miljøvennlig energiproduksjon."

Det er jeg veldig enig med han i, men samtidig skriver han: "Forhandlingene med Sverige strandet på hvor mye forbrukerne i de to landene skulle betale ekstra på strømprisen for å finansiere utbygging av fornybar energi. Vi kunne ikke gå inn for en avtale som ville bety at norske forbrukere skulle betale dobbelt så mye ekstra som svenske forbrukere. Samtidig var det grunn til å frykte at mye av det norske forbrukere betalte ekstra, ville gå til å finansiere prosjekter i Sverige."

Det viser seg altså at Stoltenberg ikke er så opptatt av de globale tiltakene likevel. Han ønsker jo ikke at finansieringen skal gå til svenskene. Altså; det er greit å finne "globale" løsninger for fornybar energi så lenge det skjer innenfor Norges grenser.

Med de globale miljøproblemene vi har så finner jeg det noe underlig at å finansiere fornybar energiproduksjon i Norge er ok, mens det ikke er like greit å finansiere i Sverige...

Hvis en regjering har som ambisjon å få gjort noe med de globale miljøproblemene så nytter det ikke å tenke så snevert som det Stoltenberg gjør. Vi klarer ikke å løse globale miljøproblemer med små lokale tiltak her i Norge. Det hjelper mindre enn å pisse i havet.

"Vi er innstilt på at den satsingen på fornybar energi som vi legger fram virkelig skal monne", skriver Stoltenberg videre. Denne satsningen i Norge blir det samme som å pisse i Oslofjorden og forvente en ny overforsvømmelse i Bangladesh som en konsekvens...

Kommentarer:
Postet av: Mathias

Det er sikkert ikke lett å være statsminister, for uansett hva du gjør, så blir du i enkelte situasjoner kritisert, som her. Hvis Stoltenberg hadde gått inn for avtalen ville han garantert blitt kritisert og adskillig mer enn i dette innlegget.

05.03.2006 @ 01:30
Postet av: Knut Stian Olsen

Og ditt synspunkt på dette er...?

05.03.2006 @ 02:07
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Mathias

At norske forbrukere skal betale mer er ikke bra, derfor mener jeg at det beste hadde vært om man fikk begge deler, at man fikk utbygd fornybare energikilder samtidgi som prisen forble som den er. Grunnen er at jeg mener vi betaler nok som det er. Strømpriser syntes jeg er litt anderledes enn besinpriser, fordi den rammer alle uansett om man er rik eller fattig. Alle har behov for oppvarming i sin leilighet eller hus, uansett hvilken økonomi man har. Slik er det ofte ikke med besinpriser, hvor man kan fin redusere bilbruken uten at det går utover livskvaliteten. Så mitt råd til Jens; forsett med forhandlinger med svenskene og forhandl frem en ny avtale.

07.03.2006 @ 22:34
URL: http://ldf-ap.blogspot.com
Postet av: Knut Stian Olsen

Jeg er enig med deg at det bør fortsatt forhandles for å forsøke å få til en avtale.Men jeg er litt uenig i synet på bensinprisen. For det finnes faktisk ganske mange i dette landet som bor slik til at de er 100% avhengig av bil og for de det gjelder vil selvsagt en økning i bensinprisen ha en innvirkning på livskvaliteten.En annen ting med bensinprisen er at den også er med på å øke prisene på andre varer hvis den stiger mye. Transportkostnadene må jo dekkes inn på en eller annen måte.Nå har jeg på følelsen av at du kommer til å si noe sånt som "mer på bane", og det er jeg fullstendig enig i, der det er mulig...

07.03.2006 @ 23:50
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/860736