Bønder er fjøsnisser

Norges bondelags leder, Bjarne Undheim, ser på seg selv og alle norske bønder som fjøsnisser. Undheim tolker dette julekortet som Kirkens Nødhjelp har laget slik: "Dette er en norsk bonde som kjører på mens afrikanske bønder løper for livet. Det er en billedbruk som provoserer så det holder" Det er avisa Vårt Land som skriver dette på sine nettsider.Terje Wanvik i KN sier til VL at: "Dette handler ikke om norske bønder. Det er Bondelaget som har tolket seg selv inn i nissen, fra vår side er den et symbol på hele det norske folk og den norske regjering. Når kortet i tillegg er stilet til utenriksminister Gahr Støre, er det nesten så jeg tror de misforstår med vilje."

Jeg er ikke sikker på om Bondelaget tolker dette bildet feil med vilje. Jeg tror de ærlig og oppriktig ser på seg selv som fjøsnisser, for det er da det de er eller?

Litt lenger ned i artikkelen hos VL så fjerner Undheim all tvil om nettopp dette spørsmålet, for han sier: "Den kjøper jeg rett og slett ikke. Når en norsk nisse er tegnet på et landbruksredskap, er det liten tvil om at dette er en gårdbruker."

Akkurat ja Undheim. Ettersom jeg har vokst opp i ei lita jordbruksbygd har jeg lenge hatt en mistanke om at bønder er noe for seg selv og nå bekrefter Undheim denne mistanken: Bønder er fjøsnisser...


Kommentarer:
Postet av: Are Karlsen

Meget underholdende lesning.

04.12.2005 @ 01:51
URL: http://arekarlsen.blogspot.com/
Postet av: Anders Brenna

Finnes dette bildet i høyere oppløsning så jeg kan printe ut noen eksemplarer og henge dem opp? Helst i A3, men A4 er greit det også.

04.12.2005 @ 14:26
URL: http://abrenna.blogspot.com
Postet av: Knut Stian Olsen

Anders:http://www.gautebusch.com/kirkens/postkort4h.pdfDet er i pdf-format, men jeg regner med at det går greit:o)

04.12.2005 @ 16:23
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Martin

Bønder og nisser faller fra trærnenår de er modneså mister de trygda =P

05.12.2005 @ 15:52
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: October

Ser at Martin har bidratt med den vanlige Unge-Høyre retorikken. Eller humoren, vil de kanskje si... Man kan si mye rart om venstresiden, og deres bloggere, men de argumenterer jo som regel i alle fall! Nå skal jeg ikke si at det ikke finnes meget gode unntak på andre siden også. Men det er noe med Unge Høyre. Morten Drægni har et poeng der.Men hvor var jeg? Jo, å misforstå med vilje, slik Undheim her gjør, er jo et meget vanlig triks for å kunne kommet frempå litt. Interesserte vil nok gjennomskue det for hva det er - men det er saktens nok som faller for det også. Gjerne fordi mange medieoppslag som tar for seg "reaksjoner" ikke nødvendigvis videreformidler utgangspunktet som fremkalte reaksjoner, mer enn i passende bruddstykker.

05.12.2005 @ 22:22
URL: http://october.motime.com
Postet av: Martin

hehe.Unge Høyre? Jeg har da ingenting med Høyre å gjøre.

05.12.2005 @ 22:33
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: October

Det er uvensentlig. Du bruker Unge-Høyre retorikk, likevel :-)

06.12.2005 @ 09:33
URL: http://october.motime.com
Postet av: Martin

Ja det tviler jeg faktisk ikke på =P

06.12.2005 @ 12:15
Postet av: October

Hehe. Man kan si mye stygt om SUere, men de høres da i alle fall ut som om de har sympatiske målsetninger for det de driver med. Uansett hvor feilslått man kan mene det de driver med er.Det er langt fra alltid tilfelle med Unge Høyre folk på farten.

06.12.2005 @ 23:20
URL: http://october.motime.com
Postet av: October

Hvilket ikke nødvendigvis forhindrer meg i å være enig med Unge Høyre vel så mye som SU, for å si det slik :)

06.12.2005 @ 23:21
URL: http://october.motime.com
Postet av: Morten

Det har vel aldri vært noe tvil om at SUere og generelt folk på venstresida, er MYE kulere en Unge Høyre folk!

10.12.2005 @ 15:17
URL: http://www.dragni.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/459511