Kjønnskvotering

Hvorfor kjører staten nå frem ovenfor bedrifter for å sikre at det skal være minst 40 prosent kvinner i alle styrer, mens man overhodet ikke tar tak i at det er nesten bare kvinner som jobber innen eldreomsorg?

Hvorfor skal det være minst 40 prosent kvinner i styrer, mens man ikke vil lovfeste at det skal være minst 40 prosent menn på et sykehjem eller barnehager.

Eller hvorfor blir det da ikke lovfestet at det skal være minst 40 prosent kvinnelige snekkere, bilmekanikere eller oljearbeidere eller septikktømmere? Hvorfor er det bare til styrejobber dette skal pålegges?

Er kanskje ikke snekkeryrket, bilmekanikeryrket, oljearbeideryrket eller septikktømmeryrket fint nok til at kvinner vil kvoteres inn i disse jobbene? Kanskje kvinner ikke vil ha disse jobbene og derfor heller ikke vil kvoteres inn der. Kanskje det bare er styrerrommene som er fine nok til at kvinner vil kvoteres inn.

Kvoter dem inn i alle såkalte mannsdominerte yrker og ikke bare i styrerommene. Altså, skal det være lov om minst 40 prosent i styrerommet må det også gjelde de som er ansatt på gulvet hvis det skal være noen reell likestilling.


Kommentarer:
Postet av: Martin

Så sant som det er sagt. Kvotering er under ingen omstendighet rettferdig. Hvis det finnes folk som ikke vil ansette kvinnen fordi hun er akkurat det, så er jo det synd og urettferdig, men selv om kvotering er ment å rett opp dette, går det imot sin mening - for det gjør yrkeslivet bare enda mer urettferdig. Tenk i en bedrift hvis 70 % av de flinkeste er menn men så må de ansette 40 % kvinner, altså 10% flere kvinner som de vet kommer til å gjøre en dårlige jobb. Hvor rettferdig er det?

04.12.2005 @ 21:18
Postet av: October

Og jeg mener fortsatt det forstår seg at man aldri drar opp forsvaret i disse debattene, utover på offisersnivå....Det er jo nesten så det skulle vært fristende å krevd visse fordeler på bekostning av kvinner etter å ha sløst vekk et år i kongens klær.

05.12.2005 @ 22:24
URL: http://october.motime.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/461474