Overbeskyttende barnepsykologer

"Veldig mange tiåringer kan klare seg alene, men det er ikke fordelaktig for dem. Barna har behov for å fortelle om dagen sin til noen, og veldig mange barn trenger mer voksenkontakt for å føle seg trygge", sier barnepsykolog og forfatter Berit Waal i følge VG i dag.

Jeg lurer da på når i all verden det er trygt å la barnet sitt få være litt for seg selv, når det er på tide å la barna bli litt selvstendige. Jeg husker godt fra min egen barndom, da var aldri mor eller far hjemme når jeg kom hjem fra skolen. Det var faktisk litt befriende å komme hjem og få litt tid helt alene før mor og far kom hjem fra jobb.

Vel, helt alene er nok ikke sant da, for jeg har jo ei søster også. Men jeg kan ikke si at det var noe som plaget meg at foreldrene mine ikke var hjemme når jeg kom hjem fra skolen. Barna av i dag blir så utrolig overbeskyttet og forstått ihjel av slike barnepsykologer som Waal. Nå er det barn i 10 års alderen hun gjerne vil overbeskytte, men hva blir det neste? 12 år? 15 år? eller kanskje 20?

Kommentarer:
Postet av: Merethe D.

Vel, jeg har 24 rs erfaring som mor, og kan fortelle deg at det er forskjell p n og da. Det var mange ting som var greit da du var liten og da jeg var det. Da jeg vokste opp, var det f eks helt i orden denge ungene sine, det var forsvidt ikke noe galt i beg seksuelle overgrep heller, s lenge det ikke ble snakka om. Det gjr det ikke riktig, bare fordi det var greit den gangen. Den gangen satt gjerne mdre amma nyfdte mens de dampa p sigaretten, det rder ikke s mye tvil om at det var ganske feilvurdert gjre det.Jeg vet ikke hvor mange 10 ringer med unntak av deg selv du har kjent. Det er en forskjell i det du sier og i det la de klare seg alene. Det er en forskjell p vre "litt for seg selv" og klare seg alene. Ingen 10 ringer klarer seg ikke helt alene, de klarer nok vre litt alene, men de er faktisk enda ganske sm barn, og det er et stort ansvar passe huset alene nr man er bare 10 r. Jeg tror at unger i dag er mer ensomme enn noen unger fr dem har vrt jeg. Det burde kanskje vre et lite hint om at de klarer seg for mye alene?

05.01.2006 @ 20:47
Postet av: Merethe D.

Og der snek det seg inn en liten leif, riktig formulering er selvsagt: "Ingen 10 ringer klarer seg helt alene", men det skjnte du kanskje. ;)

05.01.2006 @ 20:49
Postet av: Knut Stian Olsen

Nei ingen 10 ringer klarer seg helt alene, det var heller ikke poenget. Men at 10-ringer m ha en voksenkontakt hengende over seg dgnet rundt er heller ikke av det gode vil jeg hevde. Jeg er selv far, dog ikek til en 10-ring enda, men p ett eller annet tidspunkt m det da vre lov la barnet f lov til vre alene.Dessuten nr det gjelder ensomhet, s er det ikke s veldig mange ukene siden at det ble presentert tall som sier at barn og unge i dag er mindre ensomme enn de var for bare 10 r siden...

05.01.2006 @ 21:51
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Merethe D.

Jo, men Knut Stian; det er vel heller ingen som har snakket om "voksenkontakt hengende over seg hele dgnet", selv om det er langt foretrekke framover la et barn vre alene det meste av dgnet. Om ensomheten er mindre i dag, s sier det vel bare det, og ingenting om hvor stor den var for 10 r siden. Nyansering - en fin ting.Det yeblikket man skal bli forelder, m en bare akseptere at dette barnet m vre ens fremste prioritet i mange, mange r framover. Trenger man vre fra barnet sitt s mye at det blir et problem for barnet, ja da har man bsja p leggen det yeblikket man valgte bli forelder, eller hva?En ting er la et barn vre alene i noen f timer, kanskje 2-3, men ingen unger som er i denne aldersgruppen br vre alene f eks 6-8 timer, eller hva syns du? Ikke pokker om jeg ville latt min 10 ring vre alene s lenge, da hadde jeg vel bare funnet minnene igjen av dette huset. Grss. Om ett par r, tenker jeg, s kan hun vre lengre alene, men dette m skje gradvis uten at man tar noen sjanser man kan komme til angre p.Det er da piece of cake finne noen gjre en liten avtale om litt tilsyn med? Have a good one!

06.01.2006 @ 08:13
URL: http://merethe2006.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Det har aldri vrt snakk om 5 - 6 timer alene for barna, det som det er snakk om her og som str i artikkelen i VG er om man trenger SFO ogs for 10 ringer eller om de klarer vre alene hjemme de f timene etter skoletid og til foreldrene kommer hjem fra jobb.SFO er da, s vidt meg bekjent, ikke ment vare til langt p kvelden, men er et tilbud til barn etter skoletid til foreldrene kommer hjem fra jobb. Jeg hadde heller ikke latt en 10 ring vre hjemme alene i mange timer, men det har heller aldri vrt noe tema...

06.01.2006 @ 09:28
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Martin

En tiring m da klare vre hjemme i et par timer fr mor eller far kommer hjem?

06.01.2006 @ 21:22
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/566351