Ensidig utpeke Israel?

"Et vedtak som dette legger i sin helhet byrden og ansvaret kun på en av sidene i den vedvarende konflikten mellom palestinerne og Israel. Dette vedtaket er derfor ensidig og utpeker Israel spesielt. Med en slik posisjon blir kompleksiteten i konflikten tilsidesatt og hjelper ikke fredsprosessen", sier den Israelske ambassanden i Oslo om finansminister Kristin Halvorsens (SV) utspill om boikott av Israelske varer og tjenester.

Å ensidig utpeke Israel er på sin plass mener jeg, for det er Israel som er okkupasjonsmakt, det er Israel som undertrykker palestinerne, det er Israel som bryter folkeretten ved sine bosettinger på Vestbredden og det er følgelig Israel som sitter med nøkkelen til fred. Det er kun ved en ensidig tilbaketrekning av sine styrker og bosettere på Vestbredden til grensene av 1967 at det kan bli håp om fred i området.

I Tabloid på TV2 i dag sa ei jødisk talskvinne at dette utspillet om boikott minnet henne veldig om det jøder var utsatt for i Norge på 30-tallet der jødene ble boikottet og fikk tagget ned butikkviunduer etc. Det provoserer meg litt, for det ser ut til at jødene tror de kan undertrykke palestinere og bruke WW2 som unskyldning for de overgrep de selv utfører mot det palestinske folk.

Jeg vil på det sterkeste anbefale alle å lese boken "Krig & diplomati" av Odd Karsten Tveit for å få et lite innblikk i hvilke brudd på menneskerettighetene og hvilke grusome handlinger Israel har gjort mot palestinske sivile i bl.a flyktningeleire i Libanon. Det er sterke scener han beskriver og som han selv har sett den israelske hæren og de israelskstøttede falangistene utførte mot uskyldige sivile kvinner og barn. I det hele tatt minner det veldig mye om beskrivelser jeg har lest fra nazistenes herjinger mot jødene før og under WW2.

Kommentarer:
Postet av: Martin

Hva med se ting ifra jdenes sin vinkel ogs? Anbefaler deg en bok som heter "Uminnelige tider" skrevet av Joan Peters. Den tar for seg mange interresante og overraskende ting. Bl.a alle de jdiske flyktningene ifra arabiske land, som mange tydeligvis har lett for glemme..Ellers er boken "mediekampen om Israel" et godt innslag, som viser svrt tydelig at media ofte gir et helt skeivt bilde av Israel. Her er ogs en liten men interresant nettside: http://www.freewebs.com/vierforisrael

09.01.2006 @ 13:30
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Jeg har aldri bestridet jdenes rett til Israel, det jeg reagerer p er Israels okkupasjon ut over grensene av 1967, Israelskstttede massakre av sivile palestinere i flyktningeleire, Israles undertrykking av palestinere etc.Jeg er heller ikke for palestinske selvmordsbombere mot sivile Israelere, men jeg kan meget godt forst frustrasjonen blant palestinere som frer til denne typen angrep. Disse angripene blir ogs fr nlestikk regne mot den overveldende okkupasjonsmakten som Israel har gjort og gjr med bl.a bygging av muren p palestinsk jord og alle "nybyggerne" p Vestbredden og i st-Jerusalem, hovedsaklig russisk-jdiske immigranter. Over 200.000 nybyggere er det blitt p Vestbredden de siste 30 rene, over 100.000 av disse er russiske jder.

09.01.2006 @ 17:02
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: kezin

kjedelig!!!

24.08.2006 @ 09:26

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/566683