Hva skjuler næringslivet

Vedrørende Brennpunktprogram «Et lite stykke Norge»

Vi, Næringslivets Sikkerhetsråd, er blitt gjort kjent med at Brennpunktredaksjonen i NRK planlegger å sende en dokumentar «Et lite stykke Norge» som er laget av Erling Borgen.

I den forbindelse er vi blitt kontaktet av representanter fra flere av våre medlemsbedrifter som arbeider i det globale markedet. De uttrykker bekymring for sine ansatte i utlandet, og til dels i Norge. Dette har sammenheng med den relativt labile internasjonale situasjonen. Bedriftene er redde for at enkeltpersoner kan komme til skade hvis programmet medfører aggressive reaksjoner fra enkelte miljøer. Vi viser da særlig til områder hvor det har vært sterke og voldelige demonstrasjoner på grunn av karikaturtegningene og den tilknytning man mener de har til Norge.

NSR ber derfor om at NRK gir en tilbakemelding i god tid før programmet sendes, slik at bedriftene kan foreta de nødvendige foranstaltninger for å hindre at enkeltpersoners liv settes i fare.

NSR ønsker ikke å blande seg inn i de redaksjonelle disposisjoner NRK foretar, men ønsker kun en forhåndsvarling innen rimelig tid.

Vi håper at dette kan la seg gjøre.

mvh
Kim Ellertsen
direktør
NSR

---

Dermed er det avgjort. Næringslivet ser på åpenhet om hva næringslivet foretar seg som farligere enn hva de faktisk foretar seg. Næringslivet forsøker nemlig å legge skylden på de journalistene som setter søkelys på deres virksomhet enn på hva virksomheten faktisk gjør. "Åpenhet er farlig" i følge næringslivet.

"Bedriftene er redde for at enkeltpersoner kan komme til skade hvis programmet medfører aggressive reaksjoner fra enkelte miljøer", skriver Kim Ellertsen og ser dermed glatt bort fra at ingen norske næringslivsinteresser ville vært truet på noen måte hvis norsk næringsliv ikke har noe å skjule. Noe å skjule har de åpenbart ettersom flere aktører i det globale markedet uttrykekr bekymring over et søkelys på deres virksomhet.

Jeg blir jo litt nysgjerrig på hvilke bedrifter, i tillegg til Aker Kværner, som er redd for følgende av denne dokumentaren til Borgen. Hvem er de, hva vil de skjule og ikke minst hvorfor vil de skjule sin virksomhet for offentligheten. Det lurer jeg veldig på.

Kommentarer:
Postet av: Torstein Viddal

... Og det tyske Næringslivets Sikkerhetsråd ville sikkert sagt det samme: Hvis det kommer ut hva tyske soldater gjør i disse leirene, vil noen fintfølende miljøer kunne komme opp med noen temmelig aggressive reaksjoner.Altså hemmeligholder vi disse greiene til krigen er over.NRK: OK, sjef.

06.04.2006 @ 18:23
URL: http://fehodeode.blogspot.com
Postet av: Stian

Jeg vet jeg er sent ute, men det kan jo være et poeng i denne forbindelse at enkelte norske selskaper som er representert i utlandet, og som overhodet ikke er berørt av dokumentaren, kan bli utsatt for, ja hva skal man kalle det, agressive reaksjoner. Og akkurat det må jo Næringslivets Sikkerhetsråd få lov til å bekymre seg for.

07.04.2006 @ 01:02
Postet av: Knut Stian Olsen

Aldri forsent i denne bloggen, her blir alle kommentarer lest uansett hvor gammelt innlegget er ;O)Det er helt klart at NSR har lov til å bekymre seg, men det NSR burde gjøre var å gå på de bedriftene som eventuellt opererer på en slik måte at de kan vekke agressive reaksjoner.Vi har og bør ha en samfunn som er tuftet på åpenhet og at enkelte bedrifter opererer på en slik måte at de ønsker å dekke over denne åpenheten er svært kritikkverdig.Det er nemlig disse bedriftene som er skyld i eventuelle agressive reaksjoner, ikke journalistene som avdekker disse forholdene.

07.04.2006 @ 01:16
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1057363