Bondeviks tipunktsplan

Nok en gang blir Norges fattige "glemt" av statsminister Kjell Magne Bondevik når han i dag la frem sin tipunktsplan for hva regjeringen vil satse på om de vinner valget til høsten. Det kom ikke akkurat som noen overraskelse på meg at regjeringen ikke prioriterer de svakeste i dette landet. Kampen mot fattigdom er riktignok nevnt i tipunktsplanen, men den såkalte tipunktsplanen er så generell i vendingene at den kunne passet på et hvilket som helst parti i Norge i dag bortsett fra på et par punkter som omhandler kontantstøtte og olje- og gassleting i nordområdene.

 

Denne tipunktsplanen er så generell at jeg finner det latterlig at han i det hele tatt kommer ut med den. Bondevik sier, sitat; "Vinner vi valget vil vi utforme en mer omfattende erklæring." Hvorfor Bondevik, kan ikke dere utforme en slik erklæring før valget? Slik at vi velgere ser hva vi faktisk stemmer frem (eller ikke stemmer frem)?

 

Antakelig kommer det ingen slik erklæring av den enkle grunn at regjeringspartiene ikke ønsker at vi skal få se hvor lite denne regjeringen faktisk har tenkt å gjøre for de fattigste her i landet. For i motsetning til hva Bondevik ønsker å gi i bistand/uhjelp, som han faktisk oppgir størrelsen på, så ønsker han ikke å tallfeste hvor mye han vil gjøre for å hjelpe fattige i Norge!

 

kilde: http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/valg2005/article1091834.ece


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/163074