Samrøre mellom LO & Ap

Hvorfor er ikke en så stor organisasjon som LO partipolitisk uavhengig? Lever kanskje Gerd-Liv Valla i den villfarelse at hun tror det kun er Arbeiderpartivelgere som er medlemmer i LO? Jeg har ihvertfall bestemt meg for at jeg i fremtiden skal være en av de som LO anser som "gratispassasjerer" under lønnsforhandlinger osv. Jeg akter ikke å sitte å godta at LO bruker av min medlemskontigent til å kjøpe seg plass i sentralstyret til et parti jeg ikke stemmer på. Det er nesten som en tvangsinnmeldelse av alle LO-medlemmer til Arbeiderpartiet der en del av LO-kontigenten går til å støtte et bestemt politisk parti.

Det er ikke bra for demokratiet at en stor (eller liten) organisasjon kan kjøpe seg plass og innflytelse i et politisk parti. Uansett om det gjelder LO og Arbeiderpartiet eller andre organisasjoner og partier. Alle slike organisasjoner burde være partipolitisk uavhengige, uansett om det gjelder LO eller Rederforbundet eller en hvilken som helst annen organisasjon.

Man kan påstå at LO bare gjør det som er til det beste for LO sine medlemmer, men er det virkelig slik at det er LO og Gerd-Liv Valla som vet hva som er det beste for alle sine medlemmer? Tror ikke LO at medlemmene klarer å tenke selv og selv stemme på det partiet som de mener har den beste politikken for en selv? Et lite eksempel: Jeg vil tro at de aller fleste medlemmene i LO som pendler hver dag igjennom en eller annen bomring her i landet helst ville sett den bomringen fjernet, men støtter LO Fremskrittspartiet i den saken? Nei det gjør de selvsagt ikke, selv om det antakelig er et flertall av medlemmene som ønsker dette (bare antakelser fra min side, men ikke så helt galt tror jeg). Men LO støtter Arbeiderpartiet og de vil ikke fjerne bomveger, snarere tvert i mot.

Jeg vil derfor komme med en oppfordring til alle som er medlemmer i LO om å melde seg ut av organisasjonen og sende et brev til LO sentralt om hva grunnen til utmeldelsen er. Det er den eneste måten for folk som er uenige med LO's samrøre med Arbeiderpartiet å vise hva de mener og som virkelig vil bety noe for organisasjonen. Det vil være et hardt slag i trynet på Valla om mange nok melder seg ut...

Kommentarer:
Postet av: Lasse G. Dahl

Spørsmålet om hvorfor fagbevegelsa støtter Arbeiderpartiet er skremmende historieløst. Fagbevegelsa støtter Arbeiderpartiet fordi Arbeiderpartiet er fagbevegelsa sitt parti:«Fattigdommen var stor i landet. De spredte fagforeningene hadde liten makt. Venstre hadde skuffet i spørsmålet om alminnelig stemmerett. Kravet om et selvstendig arbeiderparti ble gjort til virkelighet søndag 21. august 1887 da Det norske Arbeiderparti ble stiftet i Arendal.Det var 29 representanter fra 19 foreninger som stiftet partiet.»Det at folk ikke har fått med seg såpass, eller at de tror fagbevegelsa er et forsikringsselskap for forbrukershoppere, er en skam.Men ja, hvis du ikke liker måten fagbevegelsene har formet dette landet på, da bør du absolutt melde deg ut.

05.09.2005 @ 09:27
URL: http://www.lassedahl.com/
Postet av: Morten

Som Lasse sier så eksisterer det tette bånd mellom venstresida og LO. Jeg er dog enig i at samarbeidet mellom LO og AP blir litt for tett. Jeg synes det er skuffende at LO-lederen automatisk skal ha rett til en plass i APs sentralstyre. Men er det mer riktig at rike bedriftseiere støtter oppom høyresida med verdiene som de ansatte i deres bedrifter har skapt? Sikkert endel AP-velgere rundt omkring i de bedriftene hvor Christen Sveaas sitter med eierandeler.http://www.dragni.no/2005/09/show-me-money.html

05.09.2005 @ 11:18
URL: http://www.dragni.no
Postet av: Trond

Sammerbeid er en ting. Men det å kjøpe seg politisk makt og ha vedtorett ovenfor et parti sin politikk er noe helt annet. Men jeg forstår jo godt at Lasse og andre folk på venstresiden ikke ser dette som er problem. Bare saken er rettferdig er alt lovlig.

05.09.2005 @ 14:04
URL: http://trond.weblogg.no/
Postet av: Knut Stian Olsen

Lasse: Jeg kjenner også historien om hvordan Ap ble startet, men det betyr ikke at løsningene fra 1887 er svaret på dagens problemstillinger i forhold til demokratiet. Det er et demokratisk problem at en fagforening (uansett hvilken) kan kjøpe seg plass og innflytelse i et politisk parti.

05.09.2005 @ 14:49
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Lasse G. Dahl

Påstanden om vetorett er feil, samme hvor mange ganger den gjentas. Både Arbeiderpartiet og LO er demokratiske organisasjoner hvor du kan melde deg inn og påvirke. Og det er ingen andre enn Arbeiderpartiet som velger Arbeiderpartiets sentralstyre.Selv er jeg verken fagorganisert eller Ap-velger, men greier likevel ikke å se problemet i dette. Jeg mener, det er jo et samarbeid i all offentlighet, som alle kjenner til og skjønner bakgrunnen for (i alle fall hvis de gidder å lese en historiebok)! Jeg synes kapitalens lefling med Høyresiden, og det som ser ut som gjenytelser for denne, er et større demokratisk problem. Imnsho, selvfølgelig.

05.09.2005 @ 14:52
URL: http://www.lassedahl.com/
Postet av: Knut Stian Olsen

Samarbeid er helt greit det, men det er mer enn et samarbeid når LO's leder også sitter i Ap's sentralstyre...

05.09.2005 @ 14:55
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Trond

Vel sjekk i Trondheim. Sjekk også avtalene mellom Representantene i Bystyret i Oslo og kommuneforbundet. Eksemplene er utallige. Hyggelig at du fortsatt ugår problemstillingen med å henvise til høyresiden. Det gir ikke noe argumenter mot samrøret så overhodet.

05.09.2005 @ 17:38
URL: http://trond.weblogg.no/
Postet av: Lasse G. Dahl

:-) Jeg føler ikke for å argumentere mot noens stråmenn. Jeg bare påpeker en lignende situasjon som jeg oppfatter som et større demokratisk problem.

05.09.2005 @ 20:15
URL: http://www.lassedahl.com/
Postet av: Trond

Stråmenn?? Slike ord kommer stort sett fra folk som har gått tom for argumenter. Jeg er Venstremann men min blogging er det jeg som driver på vegne av meg selv og ingen andre.

05.09.2005 @ 20:51
Postet av: Lasse G. Dahl

Altså «stråmannen» som settes opp er samrøreproblematikken. Jeg er uenig i at det er noen samrøreproblematikk, og da blir det litt vanskelig å forsvare noe som jeg ikke mener er til stede.Det jeg ville argumentere for i bloggen din, var egentlig at jeg er enig med deg at de fagorganiserte som ikke støtter måten organisasjonen drives på, enten må melde seg ut eller gjøre noe med det.

05.09.2005 @ 22:32
URL: http://www.lassedahl.com/
Postet av: Knut Stian Olsen

Ja det fikk jeg med meg i din første kommentar, og det var også selve hovedpoenget mitt... :)

05.09.2005 @ 22:37
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/210976