Iran vil hjelpe USA

En høytstående talsmann for Iran sier at landet er klar til å sende 10 - 20 millioner fat olje til USA umiddelbart om de ikke blir hindret av sanksjoner skriver Aftenposten nå i dag. Dette for å avhjelpe den oljekrisen og medfølgende høye drivstoffpriser vi nå kan se konturene av etter orkanen Katarinas herjinger i USA. USA har siden 1979 hatt forskjellige sanksjoner mot Iran, blant annet for å forhindre salg av olje til USA fra Iran.

Jeg håper det ikke vil gå politikk i USAs  svar til Iran på den hjelpen de kan sende. Det vil antakelig virke noe avspennende i forholdet mellom det amerikanerne (Bush) kaller "ondskapens" Iran og det som Iranerne kaller "den store satan" USA... Det er faktisk ganske gledelig at Iran legger seg på en slik linje at de faktisk er villige til å hjelpe det de anser som "den store satan" i verden.

Men fra Iran sin side så er det nok ikke kun av barmhjertighet at de kommer med dette tilbudet. De vil nok gjerne at verden ser med litt mildere øyne på dem og at det på den måten selvsagt er vel så mye et politisk utspill som av barmhjertighet. Men USA og Bush kan og burde faktisk heve seg over dette og godta den hjelpen som Iran nå vil gi. USA vil antakelig tape på å nekte å ta i mot hjelp fra Iran og også Fidel Castros løfte om 1100 engelskspråklige leger, selv om det nå i skrivende stund ser ut til at det ikke ble nødvendig med disse legene, heldigvis får en si (heldigvis fordi det ikke var nødvendig med den hjelpen, om noen skulle misforstå mitt "heldigvis-utspill")...

USA og hele den vestlige verden var raske med å sende hjelpearbeidere og nødhjelp når den Iranske byen Bam ble så katastrofalt rammet av jordskjelv for vel ett år siden og Iranske myndigheter godtok da den hjelpen. Slik bør også Amerikanerne nå godta hjelp fra sine såkalte fiender da dette antakelig vil være med på å bedre forholdet mellom de to landene og kanskje det til syvende og sist vil komme noe godt ut av det også til slutt. Hvem vet?

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/212254