Israleske nybygg på Vestbredden

- Etter å ha lest litt på NRK sine nettsider i dag om "Israelske nybygg på Vestbredden" så er det grunn til å spørre seg om Israel egentlig vil ha fred, eller om tilbaketrekningen fra Gaza kun var for å styrke sine utbyggingsplaner og okkupasjonsplaner på Vestbredden.
- Viseforsvarsminister Zeev Boim presenterte i dag byggeplanene i Jerusalem, men i følge veikartet for fred skal Israel fryse all boligbygging i Palestinske områder.
- Boim uttalte da han inspiserte "muren" mellom de Jødiske bosetterne og Palestinerne: "Regjeringens beslutning om å bygge 3000 nye bo-enheter i Ariel er resultatet av vårt ønske om å styrke de eksisterende bosettingene". Videre sa han: "Når vi på den ene siden trekker oss ut av Gaza-stripen, må vi styrke grepet om Vestbredden". I dag bor det rundt 18000 Israelere i Ariel-bosetningen på Vestbredden som det her er snakk om.
- I følge NRK (som har sin informasjon fra AFP-Reuters) avviser statsminister Ariel Sharons kontor på det sterkeste at det finnes planer for bygging av 3000 nye boliger på det okkuperte Vestbredden. En talsmann for Sharons kontor sier at statsministerens kontor og forsvarsdepartementet ikke har kjennskap til slike planer.
- Saeb Erakat sier at de voldsomme byggeplanene vil ødelegge for den videre fredsprosessen mellom Israelere og Palestinere. Erakat er i dag en Palestinsk forhandlingsleder.

- Jeg mener at det vil være en meget lite gjennomtenkt handling fra Israels side om de fortsetter og/eller eskalerer utbyggingen på Vestbredden. De har, med Sharon i spissen, tatt et meget modig og ikke minst viktig skritt i rettning av fred med Palestinerne ved tilbaketrekningen fra Gaza. Og det vil være svært dumt om de setter den prosessen som nå er i gang i fare ved å fortsette utbyggingen av bosetningene på Vestbredden.
- Nå melder jo heldigvis Statsminister Sharon sitt kontor at slike planer ikke eksisterer og jeg håper de meldingene derfra er sanne og troverdige. Sharon har hittil vist en utrolig evne som statsleder ved å starte den første tilbaketrekningen fra de okkuperte områdene og jeg håper at den politikken og tendensen vil fortsette. Bare slik kan det bli en varig fred mellom Israel og Palestinerne.
- Sannsynligvis kommer det fremdeles til å være fraksjoner og mennesker i Palestina (bla.a Hamas, Jiihad og Hizbollah) som vil ønske å kjempe for at Israel skal kastes så langt ut i Middelhavet som mulig, men ved å faktisk fjerne seg fra de okkuperte områdene så fjerner Israel mye av grobunnen for rekruteringen til den terrorismen de desverre, men ikke uventet, har vært utsatt for.
- Jeg forsvarer ikke den terrorismen som har blitt påført det Israelske folk og jeg forsvarer ikke selvmordsbombere mot sivile mål, uansett hvor i verden de måtte forekomme, men jeg kan meget vel forstå den.
- For Palestinerne har vært okkupert av Israel i flere tiår. Ikke bare av Israelsk millitære, men også av "nybyggere" og "bosetninger" som kun har hatt ett politisk mål for øyet, nemlig å endre den demografiske situasjonen i området.
- Selv om ikke grensene er nøyaktig fastsatt mellom de to landene den dag i dag så er det all grunn til å berømme den tilbaketrekningen som Israel under Sharon har foretatt seg fra Gaza. Så får vi håpe at det aller største flertallet av Palestinerne også vil innfinne seg med og godta at Israel som stat har kommet for å bli.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/212525