Bondeviks bostøtte til fattige er direkte latterlig

For en ukes tid siden i ett eller annet folkemøte (husker ikke hvilket) så forsvarte Kjell Magne Bondevik sitt og regjeringen sitt program mot fattigdomsbekjempelse her i landet. Bl.a sa han til ei i salen som var enslig forsørger at hun antakelig hadde krav på bostøtte. Jeg vil her vise noe fakta om hva den såkalte bostøtten som Bondevik forsvarer er verdt.

Direkte avskrift om vedtak om bostøtte:VEDTAKSMELDING 2. BOSTØTTETERMIN 2005

- Deres søknad om bostøtte for perioden 1.mai - 31.august er avslått. Beløp under 666 pr termin utbetales ikke.

- Husstandens samlede inntekter og boutgifter gir etter behovsprøving ikke grunnlag for bostøtte. Jf Stortingets vedtak av 12.juni 1972 om en ordning for bostøtte og forskrifter om bostøtte, samt Husbankens retningslinjer for bostøtte.

Grunnlaget for beregningen er en leid bolig. Byggeår 1900 med 3 rom.

Husleie: kr 18000 (bostøttesøknader gjelder for 4 måneder ad gangen)
Sum boutgifter: kr 18000

Godkjent boutgift: (159300 x 33.2 %) / 3 kr: 17629
Bostøtte: kr 259

Husstanden består av 3 personer. Inntektsfastsettelsen er ligningen for 2004.
NAVN
Kona mi: kr 0 i inntekt
Meg selv: kr 159300 i inntekt
Sønnen vår: kr 0 i inntekt

Husstandens samlede inntekt: kr 159300- Dette betyr altså at for at man skal regnes som verdig til bostøtte i følge Bondevik så må man altså ha en betydelig lavere intekt enn 159300 kr pr år pr husstand for en familie på 3 personer. Jeg synes, etter å ha fått dette avslaget på bostøtte, at Bondeviks fremstilling om hjelp til de fattige er helt absurd (ja jeg regner meg og min familie som fattige, selv om ikke akkurat det er noe å skryte av da,men sånn er det nå desverre).

- Er det virkelig sånn her i Norge at du faktisk må tjene mindre enn ca 120000 kr pr år i en familie på 3 for å ha rett til bostøtte? Jeg synes det er helt utrolig at Bondevik faktisk prøver å skryte av hva han har gjort for de fattige her i landet når dette er resultatet av min søknad om bostøtte for meg og min familie.
- Tallet 159300 i inntekt er heller ikke nettoinntekt, men bruttoinntekt. Så etter at skatten er trukket fra er det fint lite igjen å leve for. Det holder akkurat til mat og husleie + strøm for oss 3 og heldigvis er ikke minstemann i familien eldre enn litt over 1 år gammel, så han bryr seg ikke om hva kameratene kan være med på og ikke han, fordi vi ikke har råd (enda).
- Jeg kan ikke si jeg gleder meg til den dagen vi ikke har råd til å sende vår sønn på leirskole eller fotballturnering eller hva det måtte være. Det kommer til å bli et meget hardt slag i trynet på meg som far altså...

E-post om disse synspunktene er avsendt til både Bondevik personlig og til alle regjeringspartnerenes stortingsgrupper.

Jeg vil også få legge til en link til hva Krf mener er de fem viktigste tiltakene for barn av fattige foreldre, de kaller den "Trygghetspakke for barn i fattigdom"

Kommentarer:
Postet av: Alternativt Synspunkt

Ikke vet jeg hvorfor 2 voksne ikke er i stand til å dra inn mer enn 159.000 i året men generelt er det mitt syn at folk må slutte og sutre.Jobb i stedet !Det er sikkert mulig.Jeg gidder ihvertfall ikke støtte late folk økonomisk.

06.09.2005 @ 01:53
Postet av: Knut Stian Olsen

Det er selvsagt ikke noe galt i å mene det du sier der, men nå har det seg slik at det ikke har noe med latskap å gjøre, men sykdom og rehabilitering og eks-narkomani.Både jeg og kona mi har som kjent for de som har fulgt denne bloggen en stund vært sprøytenarkomane. Og nå er vi (og har vært) i gang med rehabilitering ganske lenge. Vi har ikke fått noen som helst støtte fra staten til å bli rusfrie, men har klart det selv. Vi får ingen rehabiliteringspenger fra noe sted, men lever på det jeg får i sykepenger i fra den tiden jeg var i jobb.Dette innlegget var ikke noe forsøk på å "syte" oss til mer penger, for vi klarer oss (så vidt). Det var ment som ett skudd for baugen på det Bondevik kaller sin "satsning på fattigdomsbekjempelse" her i landet, for jeg vet at jeg og min familie ikke er alene om å ha det trangt av diverse årsaker. Det behøver selvsagt ikke være pga narkotika som i mitt tilfelle, men et utall av andre årsaker til at mennesker havner utenfor det såkalte "velferdssamfunnet"Og dessuten; du bør spørre litt mer om bakgrunnen til at mennesker ikke lever i "sus og dus" slik du og de fleste har råd til her i landet før du uttaler deg om latskap og sutring...

06.09.2005 @ 02:43
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Lasse G. Dahl

Det er sikkert riktig det du skriver, og at en må ha en inntekt under 159.000 for å få bostøtte. Problemet er bare at hvis inntekten er mye lavere enn dette, ned mot 100.000, har en faktisk fått en skatteskjerpelse i år, så da er det ikke sikkert at bostøtten strekker til likevel.Selv har visst min familie til sammen fått en tusenlapp eller tre i skattelette. I alle fall hevder Per-Kristian Foss det. Jeg vil likevel bytte ut regjeringa.

06.09.2005 @ 13:09
URL: http://www.lassedahl.com/
Postet av: Raymond M. Kristiansen

Nå vet jeg dessverre alt for lite om bostøtteordninger, men jeg synes det virker rart at man får så liten oppfølging og støtte når man er i gang med rehabilitering.Det Lasse skriver om skatteskjerpelse ved lavere inntekt høres rart ut - noen som har noen eksempler?Ellers vil jeg bare gi honnør for denne bloggen. Modig, nødvendig, og lærerikt.

07.09.2005 @ 19:12
URL: http://raymond.blogg.no
Postet av: svein harald hellstrøm

slik det virker på meg er støtte frs staten ikke tilegnet de som har "driti på leggen"... har du gjørt noe teit i fortiden ja da skal du straffes for det... jeg snakker av erfaring på det grunnlag at jeg er gjeldsoffer... med 250.000 i inkassogjeld er det ikke noe hjelp og få noen steder..bl.a søkte jeg om huslån for vanskligstilte..fikk avslag for jeg har for liten inntekt.. (230.000).. javel tenkte jeg da søker jeg på bostøtte...da hadde jeg for høy inntekt.. søkte også om gjeldsanering..noe man kan få hvis man har gjeld som er umulig og komme ut av iløpet av 5 år..viste frem mine regnestykker som viste at min gjeld tar ca 8 år og betale ned... med 4 i familien og husleie og div bilforsikring og greiermen fikk avslag for jeg har for lite gjeld.. søkte i banken om hjelp så jeg kunne samle gjelden min til et lån istedet men fikk blankt avslag...jeg er jo et gjeldsoffer så ingen vil låne penger til meg...norge er fint det hvis du tjener greit og alltid holder deg på rett side av loven.. men gjør en feil...da....

07.09.2005 @ 22:32
Postet av: Lasse G. Dahl

Når det gjelder skatteskjerpelsen til de med inntekt på rundt 100.000, er dette tall LO har fått fra finansdepartementet. Dagbledet omtaler saken her:http://www.dagbladet.no/dinside/2005/07/29/438693.html

08.09.2005 @ 09:48
URL: http://www.lassedahl.com/
Postet av: Roger

Hva med de som er syk og ikke i stand til å jobbe.skal vi si at de er late eller?nei det må oppleves å være fattig før man forstår hvor vanskelig det egentlig er å bo i Norges rikeste land.

24.10.2005 @ 10:53

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/212597