Vi tar de rike

"Vi kommer til å heve skattene for folk som har god råd og forurenser" Heikki Holmås til Dagbladet

Kunne det ikke vært litt viktigere om de satte inn ressursene på å senke skattene for de med dårlig råd? Det virker som om det å tjene penger er et onde med denne regjeringen, det virker som om det er de med penger som skal tas, mens de med dårlig råd må vente til de som er rike er blitt fattige. Først da er alle like, når alle er fattige er alle like og vi har drømmesamfunnet til de rødgrønne.

Problemet i samfunnet er ikke at det finnes noen som er rike, problemet er at det finnes mange som er fattige. Men løsningen til de rødgrønne er selvsagt å gjøre de rike fattigere i stedet for å gjøre de fattige rikere.

Denne regjeringen har fokus på de rike og på den norske janteloven, mens det de burde ha fokus på er de fattige...

Kommentarer:
Postet av: Ketil

Er litt uenig der. Tror nok de rike har råd til å betale litt mer enn de gjør idag. De finner alltids en måte å "minimere skadene" på ved hjelp av økonomiske rådgivere.. Men det er selvfølgelig fortsatt viktig at de fattige får mer å rutte med.Jeg er ingen blodfan av regjeringa for å si det slik, men det er for meg veldig tydelig at journalister tilhører den borgerlige siden i samfunnet med tanke på all den peppern regjeringa har fått helt siden de overtok makta ifjor.

05.10.2006 @ 20:59
Postet av: Knut Stian Olsen

Det er klart de rike har råd til å betale mer, det er ike poenget. Poenget er den fokusen regjeringa har, nemlig på å "ta de rike i stedet for å hjelpe de fattige"Regjeringa har feil fokus. De prøver å fremstille det som om det er de rike som er problemet, mens problemet egentlig er de fattiges situasjon

05.10.2006 @ 21:06
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Tormod

Ketil: Ikke at det har så mye å si, men det er et faktum at journalister flest er alt annet enn borgerlige. Det at de er kritiske til denne regjeringen viser at (1) regjeringen ikke er all verden, og (2) at journalister er flinke til å ikke la sine personlige meninger påvirke sitt virke.On topic: "The data show that the top 1 percent of taxpayers paid 34.3 percent of all federal income taxes in 2003, although they earned just 16.8 percent of the adjusted gross income. The top 5 percent of taxpayers paid more than half of all federal income taxes, the top 10 percent paid two-thirds, and the top half of taxpayers paid 96.5 percent — meaning that the bottom half paid just 3.5 percent."http://www.nationalreview.com/nrof_bartlett/bartlett200510130903.aspBurde være en tankevekker for "spis de rike"-folka.

05.10.2006 @ 22:19
Postet av: Ketil

Hva vil du si at journalistene er hvis de ikke er borgerlige?Det at de som tjener mest betaler mest skatt er vel ikke noe nytt. Det er slik det skal være.

05.10.2006 @ 22:34
Postet av: Tormod

Ketil: Vel.. Overveldende mange journalisters politiske sympatier ligger til venstre for AP.Ja, de rike betaler mest. Jeg blir bare generelt lei av folk som utviser så mye hat mot disse, når det er de som faktisk finansierer vårt sosialdemokrati.

05.10.2006 @ 23:42
Postet av: Ronny Kjelsberg

Og hvor journalistenes politiske sympatier ligger, har fryktelig lite å si for hvilket bilde som skapes i media. Da er det helt andre kriterier som gjelder.se f.eks. http://www.omicronline.org/site/archives/00000130.shtmlForøvrig skal ikke de rike "tas". De rike skal _spises_ (jum). Den beste måten å hjelpe fattige på er forøvrig å få ned (vekk) kostnaden på en del nødvendigheter - bra offentlig finansiering av helse utdanning osv. Slik sett er denne regjeringa på god vei, og dette er også på lang sikt bra for nasjonaløkonomien. Hovedproblemet er at regjeringa ikke har råd til å ta alle de grepene de burde pga. sitt selvpålagte skatteløfte. Vi må ha mer skatt nå!Når de først ikke tar inn mer, er det i det minste bra de tar litt mer fra de som er rikest. De har dratt ifra oss alle sammen de siste årene (http://www.dagbladet.no/nyheter/2006/10/06/478891.html) og ikke våg deg på at Røkke jobber 1000 ganger så hardt som en renholder som jobber fulltid og har slitasjeskader i alle ledd i en alder av 50.Så det så!


Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/2250442