Pleyms henteekteskaps feilvurdering

Selv om jeg ofte er enig i Pleym så er det et lite punkt han er en smule navlebeskuende i. Og det er når det gjelder aldersgrense for henteekteskap.

Pleym skriver: "Hva ville konsekvensene vært for meg og min ektefelle, om Norge hadde hatt danske régler da vi giftet oss?"

Ja tenk på konsekvensene Pleym. Tenk om det fantes ei jente som ungikk tvangsekteskap Pleym? Hadde det vært så ille? Er din frihet til å gifte deg viktigst Pleym?

Du er ikke representativ for alle de jentene som blir tvunget Pleym.

For å være helt ærlig så er jentene som utsettes for tvangsekteskap viktigere enn din personlige kjærlighet Pleym.

Hvis din (og din kones) kjærlighet er ekte så klarer du å vente Pleym, det hadde ikke hastet med giftemål da vel?

Pleyms feilvurdering kommer når det gjelder aldersgrensen. Omtrent som dette: "Heey, jeg er 17 år, hvorfor får ikke jeg førerkort?"

Det er greit å være liberalist Pleym, det er jeg også. Men man kan være realist også.

Kommentarer:
Postet av: VamPus

Total overvåking av befolkningen hadde redusert kriminalitet til et minimum og antakeligvis spart menneskeliv i forhold til overgrep, voldtekter og drap. Er din frihet så mye viktigere enn livene til de menneskene som kunne vært spart?

05.10.2006 @ 22:29
URL: http://vampus.blogspot.com
Postet av: Knut Stian Olsen

Jeg trodde du var smart jeg VamPus, men det er du ikke. Du er bare EGOIST...Som vanlig blant høiremedlemmer...

05.10.2006 @ 23:07
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

VamPus: Det er stor forskjell på egoisme og liberalisme

05.10.2006 @ 23:16
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Martin

Må si meg enig med deg her, Knut.

06.10.2006 @ 00:28
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Kari

Pleym er totalt på bærtur.Her støtter jeg Stortingsrepresentant Saera Khan (Ap)og deg

06.10.2006 @ 00:45
URL: http://www.rights.no/
Postet av: Trond

Så hvor vil du sette grensen?? 18? 20?? 24??

06.10.2006 @ 01:23
URL: http://trond.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Jeg vet ikke Trond. Hadde jeg visst det skulle jeg sagt det ;O)

06.10.2006 @ 01:38
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Bjørn magne Solvik

Hei igjen Knut Stian, det er umulig for en liberalist, som er konsekvent, å ikke innta det standpunktet som Pleym har inntatt, et standpunkt som jeg er enig i. Eller hvis jeg skal være uenig, går argumentasjonen på hele ekteskapslovgivningen. Mange liberalister har likevel godtatt at vi har en ekteskapslov, men den må være så fleksibel og liberal som overhode mulig. En 21-årsgrense eller 24-årsgrense er verken fleksibelt eller liberalt. Jeg har ikke en genial oppskrift på hvordan vi kan unngå henteekteskap. Eller hadde alle akseptert de liberalistiske ideene om full personlig frihet, akseptert full personlig frihet helt ut, hadde vi ikke hadde denne problematikken i dag. Sånn er dessverre ikke verden. En ny aldersgrense vil ikke hindre tvangsekteskap som blant annet Fremskrittspartiet har argumentert for tidligere, men den vil skape stor forskjellsbehandling mellom norske jenter og innvandrerjenter. Det er en helt uakseptabel forskjellsbehandling. Det er umulig for liberalister å forsvare et statlig regelverk for norske jenter og et statlig regelverk for innvandrerjenter. Likebehandling i lovverket må være helt sentralt. Jeg bruker i denne kommentaren ?norske jenter? og ?innvandrerjenter?. En ny aldersgrense vil selvfølgelig også ramme menn. En aldersgrense på 21 eller 24 år tar langt mer frihet samlet enn den gir jentene. Jeg synes det er bra Pleym bruker eget ekteskap som eksempel. Hans ekteskap viser at en eventuell lovendring vil ramme en god del personer lovendringen ikke er ment å ramme.

06.10.2006 @ 01:45
URL: http://biffsnadder.blogspot.com/
Postet av: Minime

Jeg har egentlig ikke noen problemer med aldersgrense på 21 eller 24 år. Men et eventuelt tilknytningskrav bekymrer meg veldig. Hvis en nordmann eller -kvinne reiser utenlands noen år og møter den store kjærligheten, skal han eller hun aldri få lov til å flytte tilbake til Norge med ektefellen sin? Jeg liker ikke det konseptet i det hele tatt. Med aldersgrense kan man alltids vente, eventuelt bo i utlandet noen år. Med tilknytningskrav vil man aldri få lov til å flytte hjem igjen.

06.10.2006 @ 06:21
Postet av: Pleym

Det virker som om Minime har forstått poenget mitt. Noe Min mening åpenbart ikke har.Naturligvis er jeg motstander av tvangsekteskap. Det er også forbudt efter loven. Jeg er ikke for gradert myndighetsalder. Den er 18 år. Punktum. Problemet med høyere aldersgrense for ekteskap mellom norsk og utenlandsk statsborger er at det gjør myndighetsalder avhengig av passet til de som skal gifte seg.Det er et lite treffsikkert tiltak. Se til Danmark. Som Minime skriver; Møter man den store kjærligheten utenlands mens man studerer, jobber eller reiser (f.eks jorden rundt, som jeg gjorde), så risikerer man altså å få beskjed fra sitt eget lands myndigheter: "Det er fint at du har funnet kjærligheten, men dere får bosette dere et annet sted enn der du har jobb, familie, venner etc. For ektefellen din er jo utlending!."Innføring av kjærlighetsvisum vil gjøre det mulig for to som ønsker å gifte seg å bli bedre kjent med hverandre. Dette er en argumentasjon potensielle ofre for hente-ekteskap kan bruke. Og kommer den potensielle brud/brudgom til Norge, og aldersgrensen er 21 eller 24 år, må de vente så lenge. Hvis man tror øket aldersgrense hjelper, så prøv det ut. Men sjansen er større for at de vil vente.Lovparagrafer er et enkelt virkemiddel. Men det handler også om holdninger. Og de er det vanskeligere å endre. Men hvis vi ikke skal ha krisesentre som i år fremover er befolket av unge muslimske jenter og gutter, må myndighetene se lenger enn til lovboken.

06.10.2006 @ 10:22
Postet av: Cake

har ikke satt meg så mye inn i saken, men har hørt at erfaringene fra danmark er negative. det er en vanskelig sak og på bakgrunn av manglende kunnskap kan jeg ikke ta et standpunkt..

Postet av: Shoaib

Knut, skal vi si en 40 års grense?

06.10.2006 @ 20:01
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Pleym: Jeg tok poenget, men jeg spisset det kanskje litt mer enn jeg hadde tenkt. Beklager det Pleym...Shoaib: Jeg har ikke tatt noen stilling til evt aldersgrense, men forslaget ditt er notert ;O)

06.10.2006 @ 22:05
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Shoaib

hehe, bare det ikke får tilbakevirkende kraft da så ... ;)Men jeg synes faktisk at Vampus har et poeng i det første innlegget. Det vil alltid være folk som gjør noe galt og ulovlig ... og et tvangsekteskap er det ifølge norsk lov ... og da straffer man dem med noe som gir en preventiv virkning (og strafferammen for tvangsekteskap er jeg gjerne med på å diskutere) men man kan aldri hindre slike mennesker gjennom å lage "hindre" i loven. Forbryterne finner alltid hull, det er de ærlige menneskene som må slite seg gjennom enda mer. Litt klisjeaktig, men "Those Who Sacrifice Liberty For Security Deserve Neither"

07.10.2006 @ 01:46
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Du har selvsagt et godt poeng Shoaib. Tror jeg skal sette meg litt mer i tenkeboksen hva dette spørsmålet angår...

07.10.2006 @ 04:57
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Minime

Ville bare si at det alltid gleder meg når folk ikke er stivbente men er villige til å høre på argumenter og revurdere sine meninger. :)

08.10.2006 @ 22:01
Postet av: Knut Stian Olsen

Minime: Takk for det, det har ingen hensikt å invitere til debatt (som jo blogging ofte gjør) hvis man overhodet ikke er villige til å høre på andre argumenter enn ens egne ;O)

08.10.2006 @ 22:50
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Tore Andresen

Hvordan i svarte forhindrer dette tvangsekteskap?? Pleym har helt rett. Hvorfor skal dette ramme unge elskende? Er de som er glade i utlendinger annenrangs nordmenn??

05.11.2006 @ 20:57
Postet av: Knut Stian Olsen

Har du lest alle kommentarene? Og sett at jeg er i "tenkeboksen" ???

05.11.2006 @ 21:01
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/2251396