Psykiatri - vær så snill...

Hvor langt må det gå før psykiatrien her i landet tar det ansvaret som er pålagt dem? Hvor lenge må en syk mann/dame gå på gata før psykiatrien sier til seg selv at: ”han/hun skal vi hjelpe, han/hun trenger hjelp”?

Dessverre tar det for lang tid.

Jeg kjenner en mann som absolutt trenger psykiatrisk hjelp NÅ. Etter å ha vært i kontakt med psykiatritjenesten er svaret: HAN ER IKKE GAL NOK.

Hva?

Ikke gal nok???

Hva er gal nok???

Jeg får mest lyst til å gråte når jeg hører slike svar. Mannen trenger hjelp NÅ, ikke etterpå. Mannen jeg kjenner trenger hjelp nå. Hvorfor kan ikke psykiatrien hjelpe ham?

Hvor lenge skal psykiatrien i Norge vente før min venn får den hjelpen han trenger? Må han drepe noen? Må han prøve å ta sitt liv? Hva skal til før han får den hjelpen han trenger?


Min venn trenger hjelp NÅ, men hva jeg sier til psykiatrien hjelper ingenting, jeg er ikke nært nok beslektet. Det holder ikke å være venn, er du ikke i slekt så kan du holde kjeften din…

Hurra for norsk psykiatri, la venner dø eller bli drapsmenn før de får hjelp.

Jeg vil ikke at min venn skal bli drapsmann eller selvmordskandidat før han får hjelp, jeg vil at han skal få hjelp NÅ. Han trenger hjelp NÅ, ikke om en stund, men NÅ…!

Er vi i Norge tjent med nok en drapsmann eller nok et tall i selvmordsstatistikken? Nei jeg tror ikke det, men det kommer det til å bli hvis ikke min venn får hjelp NÅ…

Dessverre…

Kommentarer:
Postet av: Betty Johnsen

Psykriatrien er fyllt til randen av feiginger, som ikke tør å gi plass til en kar, som din venn. Ja, det er for jævli å si det, men han bør skaffe seg et skikkelig rusproblem, eller begå et liksomselvmord, før det blir akkutt nok. Norge, mitt Norge. Betty

05.11.2006 @ 23:57
URL: http://betty42.blogspot.com
Postet av: Martin

Dette er så tragisk å lese..vi lever i et såkalt velferdssamfunn, men psykiatri og ellers litt medfølelse ifra enkelte hjørner er for mye å be om..det er helt utrolig kvalmende om det er slik at vennen din må skade seg selv eller andre før han skal få hjelp, virker slik i dette tilfellet.

06.11.2006 @ 01:17
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Cake

Allier deg med mange, mange personer og start systematisk å ringe inn "anonyme bekymringsmeldinger". Og hvis dere må smøre på så smør på. Jeg har måttet gjøre det... og det funka. Til slutt.

Postet av: Elin

Har inntrykk av at du er ivrig motstander av personlig ansvar, stemmer det?

06.11.2006 @ 08:12
Postet av: Knut Stian Olsen

Jeg er liberalist Elin...

06.11.2006 @ 08:21
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Elin

KSO: ja du sier det, men man kan stadig lese at du mener at staten eller andre må ta ansvar for et eller annet enkeltindividet ikke selv kan/vil ta ansvar for...

06.11.2006 @ 08:32
Postet av: Knut Stian Olsen

Elin: Har du eksempler som går mot et liberalt syn egentlig?

06.11.2006 @ 16:01
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: morten

Dette du beskriver, Knut Stian, er et problem jeg også har sett resultatene av. Responstiden i det norske helsevesenet er i en del saker for lang, det gjelder ikke bare psykiatriske tilfeller. Jeg syns også det er viktig å sette spørsmålstegn ved om bare familie skal ha mulighet til å si fra, slik jeg oppfatter det som er tilfelle her.Min erfaring med systemet er at det som gjelder er å finne en person som kan være det faste holdepunktet, slik at det er mulig å finne noen løsninger og følge dem opp. Jeg har også inntrykk av at dersom det er kapital tilgjengelig, vil det ofte være mulig å finne privatdrevne løsninger, heller enn å vente X antall måneder på at det offentlige skal ha plass.

07.11.2006 @ 10:05
URL: http://www.kakeboksen.org/
Postet av: Betty Johnsen

Gratulerer Elin. Du har jo skikkelig peiling.Betty

12.11.2006 @ 19:41
URL: http://betty42.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/2604845