Hvem kontrollerer dine penger?

Jeg har skrevet om det tidligere men gjør det gjerne igjen. Det er SV's Magnar Bergo som denne gangen uttaler seg om å begrense norske borgeres rett til å bruke sine penger på den måten de selv ønsker, for på SV's egne nettsider står det nemlig: Ser man på de negative konsekvensene spilleavhengighet får for tusenvis av nordmenn, er det ingen tvil om at dette markedet må begrenses. Løsningen er å hindre norske kredittinstitusjoner å foreta pengetransaksjoner, både med kredit- og debetkort til utenlandske spillselskaper (...) Magnar Bergo har nå bedt regjeringen utrede muligheten for et slikt transaksjonsforbud i Norge. - Lignende systemer er allerede på plass i andre land, da bør vi også klare det, avslutter Bergo.

Det første som slår meg når jeg ser at også andre land har lagt restriksjoner på hva folk har lov til å gjøre og ikke har lov til å gjøre på internett er Kinas og Irans begrensninger på folks bruk av internett til både å lese og skrive hva de vil. Jeg antar i disse "medieneforfølgerKristinHalvorsentider" og "stakkarsmisforståtteØystenDjupedaltider" at en slik begrensning kan være ønskelig for SV innimellom. Det kan være greit kanskje å beskytte finansministeren og eh... kunnskapsministeren(???) for idiotutspill fra seg selv.

Det som derimot ikke er like greit er at SV skal bestemme hva jeg skal få lov til å bruke mine egne penger på, selv om det er fint lite av dem så vil jeg da for svarte svingende bestemme selv hva jeg velger å bruke dem på. At det finnes mennesker her i landet som spiller seg til fant skal da ikke gå utover meg eller andre som ikke spiller seg til fant...! Ikke det at jeg spiller på nett, jeg gjør ikke det, men jeg vil ha den muligheten til å gjøre det hvis det noensinne skulle bli aktuelt.

Jeg mistenker at bakgrunnen for disse utspillene egentlig ikke er en rørende omtanke med de få som driter seg ut. Jeg mistenker at det heller er SV's politikk om at alt skal statsmonopoliseres og kontrolleres av det evinnelige offentlige som ligger til grunn for Bergos uttalelse. Til og med når vi velger å bruke våre penger utenfor landets grenser skal SV ha et ord med i laget, eller kanskje spesiellt derfor.

Nå skal det også sies at SV ikke er alene om å ville legge begrensninger på hva vi som borgere velger å bruke våre egne penger på, også puritanerne i Krf ønsker disse begrensningene, dog med en annen begrunnelse enn det jeg har beskrevet her. For Krf er det moralen som ligger til grunn, for SV er det kontrollen som ligger til grunn.

Kommentarer:
Postet av: Andreas

N skal jeg ikke si s mye om nettspill, fordi jeg ikke har lest tall p det feltet, men p spilleautomater er det helt klare tall, 9 av 10 kroner som kommer inn p automatene kommer fra folk som er spilleavhengige, og da er det jo et sprsml om det er mest sammfunsnyttig at man har spilleautomater eller om man ikke har det. Og hva som er best for de som spiller p dem.

06.01.2006 @ 15:05
URL: http://erbest.com
Postet av: Knut Stian Olsen

8 av 10 kroner blir ogs utbetalt i premier...

06.01.2006 @ 17:33
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/568110