Svar fra Senterpartiet

For noen dager siden skrev jeg innlegget "Distriktspolitisk virkemiddel" som handlet om fradragsordning for reiseutgifter mellom hjem og arbeid. Jeg etterlyste et svar fra Senterpartiet og det har jeg nå fått og formidler det herved videre til dere:

---

Det stemmer at den nedre grensen for reisefradraget er økt fra 9200 kroner til 12800 kroner. Dette skjedde i 2005. I flertallsregjeringens første budsjett (for 2006) holdt vi denne grensen uendret. Senterpartiet er opptatt av at folk skal kunne bo desentralt, selv om det da er et stykke til arbeidsplassen som ofte kan ligge i et større senter. Med dagens regler vil en fulltidsansatt med en daglig reiseavstand én vei over 19,9 km kunne få reisefradrag. Statistikken viser at andelen av befolkningen som får reisefradrag ikke er høyere i distriktene. Akershus er det fylket med størst andel som mottar reisefradrag. 
Jeg legger til grunn at Regjeringen tar stilling til reisefradragets størrelse og andre ordninger knyttet til pendling mv. i de årlige statsbudsjettene. Jeg takker for ditt innspill, som er videreformidlet til våre folk i regjeringsapparatet.

Ragnar Kvåle

Informasjonsrådgjevar Senterpartiet

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/867787