Flyktningetragedien i de spanske enklavene

- I dag igjen så døde det seks afrikanske flyktninger som gjør alt for å komme inn i den europeiske herligheten. Det var et nytt stormingsforsøk på å komme inn i en av de to spanske enklavene i Marokko, Melilla og Ceuta.

- Disse afrikanerne er desperate etter å skaffe seg og sin familie et bedre liv enn det de klarer å skaffe seg i landene de kommer fra. Det er en enorm menneskelig tragedie som utspiller seg ved disse to spanske enklavene og ikke minst i landene de flykter fra.

- Flyktningene har en drøm og et håp om et bedre liv i Europa som ikke lar seg stanse av to meterhøye piggtrådgjerder og bevæpnede vakter ved grensene.

- De aller fleste av disse fortvilte flyktningene kommer fra landene sør for Sahara og det er ikke vanskelig å forstå hvilken fortvilelse og desperasjon det ligger bak og som driver disse flyktningene til å forsøke med alle midler å komme seg inn i det forlokkende Europa.

- Det burde være en tankevekker for oss som lever her. Det burde inspirere flere av oss til å støtte opp om og hjelpe organisasjoner som jobber for å bedre livet for disse menneskene i de landene de hører hjemme.

- Når nøden og desperasjonen blir så sterk at de er villig til å risikere livet så er det klart at mer må gjøres for å hjelpe dem enn det blir gjort nå.

Kommentarer:
Postet av: Trond

Kutt i gjeldsbyrden til disse landene hadde gjort seg og.

07.10.2005 @ 01:05
URL: http://trond.weblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/276257