Krigen mot terror og fangebehandling

Erik Sagflat skriver et meget godt innlegg i Dagsavisen i dag om terror, USA, tortur og fangebehandling. Jeg skal ikke legge ut hele det innlegget her, men bare hovedkonklusjonen som jeg er fullstendig enig i:

"Kampen mot terror er viktig for oss alle, og den trenger bred internasjonal oppslutning. Men det er ikke nok å være tøff og ordlegge seg tøft. Bruk av tortur gir terroristene en medfølelse de slett ikke har fortjent. Det gir deres sympatisører nye argumenter og flere rekrutter. Kamp mot terror må ikke føres på en måte som skaper mer terror. Dessverre har det vært tilfellet til nå. Det er en stor utfordring å skulle bekjempe terror med demokratisk akseptable metoder og i tråd med internasjonalt anerkjente menneskerettigheter. Men det er de eneste metodene som kan føre fram."


Hele innlegget i Dagsavisen finner dere her

Kommentarer:
Postet av: Martin

Jeg er helt uenigneida. =)

06.12.2005 @ 22:39
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Lasse G. Dahl

argumentere med at "Bruk av tortur gir terroristene en medflelse de slett ikke har fortjent", er fullstendig sykt. Grunnen til at du ikke skal torturere folk, er at tortur er bestialsk og umenneskelig. argumentere med at det ikke er strategisk fornuftig i akkurat denne situasjonen, er akkurat det samme som si at "det er greit torturere hvis ingen vet det". Vi skal ikke akseptere tortur fordi tortur ikke er akseptabelt. S enkelt er det. begynne med slike avsporinger som den som er sitert over her, er bare med p legitimere torturen.

06.12.2005 @ 22:47
URL: http://www.lassedahl.com/
Postet av: Knut Stian Olsen

Det har du selvsagt helt rett i Lasse. Takk for korreksen...

06.12.2005 @ 22:50
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/469485