Holocaust-tegninger

Den iranske avisa Hamshahri har bedt om holocausttegninger i en tegnekonkurranse som motaksjon til muhammedkarikaturene. VG skriver"Billedredaktør Farid Mortazavi sier ifølge Times Online at den opplagt provoserende konkurransen vil teste hvor overbevist europeere egentlig er om prinsippet for ytringsfriheten. Vestlige aviser har trykket disse krenkende tegningene med påskudd om ytringsfrihet, så nå skal vi se om de mener det de sier og om de også vil printe Holocaust-tegninger, sier Mortazavi".

Et ganske interessant utspill egentlig og det skal bli spennende å se om noen vestlige medier vil vise disse tegningene. Jeg tror faktisk det... ikke av mangel på respekt for holocaust og dets ofre, men som en folkeopplysning.

Det er i hvertfall den grunnen flere europeiske medier (bl.a BBC) brukte når de viste muhammedkarikaturene.

Jeg vil faktisk bli svært skuffet over hvor lite prinsippfaste disse mediene er hvis de nå velger å ikke vise disse tegningene.

Og tilsvarende hyklerske er de mediene som viser disse tegningene uten at de har vist muhammedkarikaturene tidligere.

Kommentarer:
Postet av: Conad

Egentlig er dette ett genialt svar på Muhammed-tegningene. Er de i tvil om vi mener noe med ytringsfriheten - test den....

07.02.2006 @ 16:47
Postet av: heh

jyllandsposten nektet å vise jesus-tegninger fordi dem kunne være støtende for noen år siden.kanskje dem kan vise dem nå?

07.02.2006 @ 17:37
Postet av: Martin

Så de arabiske landene skal nå vise at de synker ned til nivået noen av oss her i Vesten har gjort, ved å publisere blasfemiske tegninger.. Forskjellen er imidlertid at de arabiske landene hele tiden trykker og har lenge trykt tegninger som er krenkende imot jøder og kristne, men det er ikke lov i disse landene å krenke muslimene. Da blir man i verste fall drept. Her derimot kan man si og skrive hva man vil. Årsaken til at mange i Europa nå velger å trykke disse tegningene er for å komme med et poeng, nemlig at man ikke kan bukke under for trusler om drap. Jeg mener ikke at det nok grunn for å irritere på seg over en milliard muslimer, ved å publisere bildene, men selve poenget er helt avgjørende at man tar opp. For mange ekstreme muslimer betyr respekten for profeten så mye at om noen andre krenker ham, så viser ikke de respekt og viser de ikke respekt fortjener de ikke å leve. Dette viser mentaliteten mange Islamister har- og dette må bekjempes. Og det må bekjempes med å skape god dialog med de moderate muslimene, og forklare verdens muslimer hvordan våre demokratier fungerer. Og er vi vennligsinnet mot dem, vil mange av dem kanskje få håp om at en dag...en dag vil de også kunne få ha demokratier, med full ytringsfrihet.

09.02.2006 @ 11:53
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Steinbukken

Både Farid Mortazavi og Knut Stian Olsen har misforstått dette med ytringsfrihet.Ytringsfrihet betyr ikke at hvem som helst skal nærmest kunne forvente at andre trykker hva som helst når som helst, bare fordi noen mener de bør gjøre det. Derimot skal enhver stå fritt til å trykke det de måtte ØNSKE å trykke, uten å måtte frykte for represalier for det de har trykket (og det er nettopp på grunn av dette den prinsipielle debatten om Muhammed-tegningene er så viktig). Likeledes skal enhver kunne la være å trykke det de IKKE ønsker å trykke. Man er hverken prinsippfast eller prinsippløs dersom man lar være å trykke disse tegningene, uavhengig av om man har trykket Muhammed-tegningene tidligere eller ikke. Man simpelthen bare benytter seg av sin ytringsfrihet.

13.02.2006 @ 22:13
URL: http://steinbukken.blogspot.com/
Postet av: Knut Stian Olsen

Årsaken til at man trykker eller ikke trykker er det som er det viktige i denne debatten.Hvis man ikke trykker fordi man frykter represalier, ja da har man ikke en reell ytringsfrihet.Og prinsippløse er de som trykket muhammedkarikaturene og senere eventuelt kritiserer disse holocausttegningene uten å trykke dem.

13.02.2006 @ 23:25
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Steinbukken

Vel, da får vi i så fall bare være uenige i denne saken. :-)Å kritisere tegninger er en del av ytringsfriheten, å la være å trykke tegninger (fordi man ikke ØNSKER å trykke dem, ikke av frykt for represalier) er en del av ytringsfriheten. Å tenne på ambassader og true med å drepe de som trykker tegninger er IKKE en del av ytringsfriheten.

18.02.2006 @ 01:09
URL: http://steinbukken.blogspot.com/
Postet av: Knut Stian Olsen

Vi er vel ikke uenige da vel?

18.02.2006 @ 01:49
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/713216