Får Israel som fortjent?

"Det ledende regjeringspartiet Kadima, som ifølge meningsmålingene kommer til å vinne parlamentsvalget i Israel i slutten av måneden, klekker nå ut planene for videre annektering av palestinsk jord på Vestbredden til Israel. Planene er i tråd med lovnader fra Ariel Sharon - fortsatt i koma på sykehus i Jerusalem - som etter den israelske tilbaketrekkingen fra Gazastripen i fjor sommer lovet bosetterne at Israel aldri vil gi opp store deler av Vestbredden."

Det ser altså ganske mørkt ut for en fredsprosess og et eget land for mange palestinere hvis dette er det Israel mener skal kunne skape fred og trygghet for israelere flest. Fortsatt okkupasjon skaper ikke fred.

Hamas uttaler dette: "dersom Israel trekker seg ut av områdene som ble okkupert i 1967, vil det bety slutt på volden og konflikten mellom israelerne og palestinerne. Men dersom Israel annekterer store deler av Vestbredden slik Kadima foreslår, vil ikke Hamas stilltiende godta dette."

Det er ikke vanskelig å "velge" side i denne saken. Palestinerne har min fulle støtte... At ikke Israel ser at deres okkupasjons- og annekteringspolitikk fører til mer blodsutgytelser er nesten uforståelig. Like uforståelig er amerikanernes støtte til en slik politikk.

Jeg vil si det så sterkt at Israel fortjener ikke å få leve i trygghet så lenge okkupasjonen og annekteringen av palestinsk land fortsatt holder frem.

Kilde: Dagbladet

Kommentarer:
Postet av: Martin

Se her: http://magazinet.no/default.asp?menuid=&linktype=2&linkid=22566Ehud Olmert vil videreføre veikartet til fred. Hamas vil ikke. Og flere i Kadima vil faktisk tvangsflytte enda flere jøder, selv om de ikke får noe igjen for det.

07.03.2006 @ 14:48
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Trond

Palestinerenes sin motstandskamp mot okkupasjonen er like legitim som Milorrg sin motstand mot Tyskerene under den andre verdenskrig.

07.03.2006 @ 15:21
URL: http://trond.weblogg.no/
Postet av: Knut Stian Olsen

Martin: Selv om de ikke får noe igjen for det??? De burde ikke ha vært der til å begynne med, så det skulle bare mangle om de ikke trekker seg tilbake uten å få noe igjen.Men det er ikke slik at de vil trekke seg tilbake heller, de vil bare flytte dem fra en okkupasjonsbosetning til en annen...

07.03.2006 @ 15:58
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Conad

Skal man få en løsning som er såpass rettferdig at man kan håpe på fred i det området må man legge grensene fra 1967 til grunn for forhandlingene.Israelske bosettinger på palestinsk land er tyveri av land.

07.03.2006 @ 22:54
Postet av: Vegard

Vel som Kåre Willoch sa "Veikart for fred kunne like gjerne vært kalt veikart for videre konflikt".

08.03.2006 @ 01:43
URL: http://v-litangen.blogspot.com/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/874424