Anbefaler Ad:varsel

Ad:varsel skriver i dag et meget godt innelgg kalt "Teologiseringen av politikken" som handler om kristenkonservatisme og islamisme. Det er veldig lite jeg vil legge til i det som skrives annet enn at jeg vil oppfordre alle til å lese nettopp det innlegget.

her følger et lite utdrag, men alle bør lese hele innlegget:

"Den radikale og reaksjonære teologien og totalitære politikk islamismen representerer er en trussel mot menneskets ukrenkelighet, frihet og demokratiske verdiene. Samtidig må vi forstå at vestens ledere ikke på den ene siden kan bruke sin gud og sin religion i sin politiske retorikk, og samtidig forarges over at islamistiske ledere gjør det samme."

[...]

Det er den reaksjonære, undertrykkende teologien og dens iboende totalitære politiske utgangspunkt som gir grunn til stor bekymring. Mot Guds ord kommer menneskets argument og resonnement til kort. Nettopp derfor er det viktig og riktig å utfordre islamismen og de kristenkonservative i vesten. Det siste er ikke minst viktig for å skape troverdighet overfor den islamske verden.
Viktigst er at jordisk politikk og menneskehetens veivalg bør drøftes at de det angår: menneskene. Så får Gudene styre i allmektighet i sine himmelriker.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/876770