Kreasjonisme og ID støttes av Bush

Kreasjonisme og Intelligent Design er på sterk fremmarsj i USA. Over halvparten av alle amerikanere mener at mennesket ble skapt i sin nåværende form og ikke er underlagt evolusjonen. Professor i filosofi Elliot Sober ved universitetet i Madison, Wisconsin sier at amerikanere flest er i mot evolusjonen og at det er en minoritetsoppfatning.


Kreasjonistene ønsker å omdefinere hva vitenskap er og hva den skal handle om og de vil gjenføde det amerikanske samfunnet som enda mer religiøst og kristent enn det er i dag. Også President Bush støtter kreasjonistene i det han uttaler at ID (Intelligent Design) burde undervises på skolene som et alternativ til eller tillegg til evolusjonsteorien.


Jeg mener at dette bør stoppes av den enkle grunn at det nærmer seg da et samfunn fylt med kristenfundamentalister som setter tro foran vitenskap og som da selvsagt (i deres egne øyne) er de eneste i verden som lever på den rette måten. Noen som kjenner igjen påstanden? Kristenfundamentalisme er minst like farlig som islamsk fundamentalisme. Særlig i et land som er verdens eneste supermakt og har masser av kjernefysiske våpen, nok til å svi av hele jordkloden opptil flere ganger.


Dette er en meget urovekkende vei som USA da legger ut på. Selvsagt er det ikke noe i veien for å undervise om ID, men det burde ligge under det faget der det hører hjemme, nemlig under religion og ikke under vitenskapelige fag eller samfunnsfag. Kreasjonistene vil ha dette inn i skolen som et vitenskapelig faktum og da begynner det å bli farlig. Det må ikke undervises som et vitenskaplig faktum, men som det det er, nemlig en tro.


kilder:

http://www.forskning.no/Artikler/2005/august/1123149179.62

http://www.forskning.no/Artikler/2005/mai/1116843819.96

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/166348