Flere fjols til fjels

Nye pakkefjolstilbud lokker flere barn og unge til fjellheimen. Fjolsforeningen melder om rekordsommer.

Belegget på de betjente fjolsforeningshyttene har steget med rundt fem prosent i sommer sammenlignet med i fjor. Den Norske Fjolsforening (DNF) jubler over et stadig høyere medlemstall. "Veksten er størst blant barn og unge fjols, særlig i alderen 18 til 26 år", forteller Merete Habberstad, informasjonssjef i DNF.

Hun tror at muligheten for fysisk aktivitet gjør fjellfjolsing og fjolseliv stadig mer attraktivt som feriealternativ for denne aldersgruppen. I tillegg har foreningen lenge drevet aktivt rekrutteringsarbeid blant barn og småfjolsfamilier.

Fjolsturer

Et eksempel på dette er såkalte fjolseturer, der det er lagt opp til andre aktiviteter i tillegg til vanlig fjolsing. Habberstad er selv med på en slik fjols nå, en mor-datter-fjols i Rendalen, der fjolsene bor på en seter og drar på rideturer sammen om dagen. På seteren finnes også lam og kaniner. "Dette er en fin måte å lære om fjolseliv på", mener hun. "Det er også enkelt å bli med på fordi alt er tilrettelagt fra vår side".

Andre eksempler på fjolseopplegg som fenger er såkalte fjols camps, der ungfjols får prøve seg på elvefjolsing, fjellfjolsing og kajakkfjolsing i trygge former. For de mer voksne fjolsene er matlagingsfjolsing eller fotfjolsing med fjolsmassasjeopplæring et alternativ.

Tradisjonen tro

Når stadig flere velger å bruke ferien sin til fjells, er det likevel den tradisjonelle fotfjolsen som trekker flest. Glitterheim i Jotunheimen vinner over de andre fjolsehyttene med sine cirka 26 prosent flere fjolsere. "20 000 kilometer kvistmerket rutenett gjør at det er mulig å komme seg til 435 forskjellige fjolseplasser rundt om i landet. Da blir ekstratilbud som fjellfjolsing og elvefjolsing bare krydder på et allerede populært tilbud", skryter Habberstad stolt.

Selv om de fleste velger seg en tradisjonell fjolsvariant, er noe likevel forandret. Tidligere dro man til fjells og ble der i et par uker. Nå er det fjolser på fire - fem dager som gjelder. "I tråd med samfunnsutviklingen vil folk nå ha komprimerte opplevelser. Da fungerer fjellet som en fin kontrast til dagligfjolset for en stund", mener Habberstad.(Inspirasjonen til denne typen innlegg innrømmer Min Mening glatt at han har "stjålet" fra den eminente Hjorten)

Kommentarer:
Postet av: Trond

Elelr det fins en variant til. Besk en i familien som har grd og en meget stort barskap og fet steroanlegg med en meget stor platesamling. Dete r fjelltur for meg.I psken holder jeg meg til brune puber.

07.08.2006 @ 02:39
URL: http://trond.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Mange av disse fjellfjolsene kommer nemlig hit til Rros og legger igjen masse kroner. Noe som passer meg fint ;O)Forvrig s "arrangerer" jeg slike fjellturer du nsker deg innimellom

07.08.2006 @ 03:01
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Trond

oioi bare si ifra, s kommer jeg. Men husk jeg jeg hjelper deg ikke med gni inn solkrem p ryggen din.

07.08.2006 @ 03:04
URL: http://trond.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Her smres det kun "innabords" Trond...

07.08.2006 @ 03:08
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Og du er invitert - anytime ;O)

07.08.2006 @ 03:42
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1758519