Kanskje en jobb for Hilde Hummelvold i NRKs Kaoskontroll?

Denne uken har regjeringen vist å samle flertallet - "for vi har jo flertallet" sa Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen tidligere denne uken. Det er bare ett lite problem for flertallsregjeringen, og det er at flertallet er motstander av flertallsregjeringens grep for å få ned sykefraværet. Eller ihvertfall måten grepet ble tatt på.

bilde

Det har vært ekstra morsomt å følge med på norsk politikk denne uken og jeg er ikke overrasket over dette alvorlige løftebruddet fra regjeringens side. Dette er ikke det første og vil helt sikkert ikke bli det siste løftebruddet vi vil se fra denne regjeringens politiske håndtverk.

"Nå skal det bli orden i kaoset med nytt flertall" uttalte de både før, under og etter valget i fjor høst, men hittil har resultatet blitt mer kaos enn orden. "Kaosregjering" kalte de den da sittende regjeringen, "slik vil det ikke bli om vi får flertall" proklamerte de med arbeidstakerorganisasjonene i ryggen. Nå dolket de arbeidstakerorganisasjonene i ryggen, de samme organisasjonene som helhjertet gikk inn for dette nye flertallsalternativet.

Og det er morsomt. Ikke for landet, ikke for arbeidstakere- og givere, men for oss som valgte noe annet enn det rødgrønne alternativet som skulle skape ro og orden og forutsigbarhet i politikken. Ikke engang Bondevik II-regjeringen klarte å samle et så stort flertall mot seg og sin regjering i løpet av 4 år som det Stoltenbergs regjering har klart i løpet av 4 dager.

Og Bjarne Håkon Hanssen proklamerer at dette er bare begynnelsen og at det skal bli værre utover høsten. "Her blir det liv og røre" uttalte han til Aftenposten. Jeg gleder meg. Regjeringen som ville innføre ro og orden og forutsigbarhet vil i stedet skape mer kaos og liv og røre.


Hvem sa at norsk politikk er kjedelig?


Kommentarer:
Postet av: Victoria

Morsomt innlegg :-)Nei, dette er langt fra kjedelig å følge med på, men litt...trist?

07.09.2006 @ 11:10
Postet av: Peter Walseth

Dette gleder mitt hjerte! Regjeringen som har bragt mer kaos til norsk politikk enn noen mindretallsregjering har ghjort, slår til igjen!Med en strømkrise kommer alt til å være komplett, og regjeringen kommer til å være på vei til helvete!Hurra!!!

07.09.2006 @ 12:59
URL: http://peterwalseth.blogspot.com
Postet av: Martin

Bjarne Håkon Hanssen er tøff =P

07.09.2006 @ 17:39
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Conad

"Med en strømkrise kommer alt til å være komplett, og regjeringen kommer til å være på vei til helvete!"Peter, du bor i dette landet du også, gjør du ikke? Denne regjeringa kommer med all sannsynlighet til å sitte til 2009 - og jeg får da håpe at de tar seg litt sammen frem til da!

07.09.2006 @ 19:29
Postet av: Knut Stian Olsen

"og jeg får da håpe at de tar seg litt sammen frem til da"Conad: jeg føler meg ikke sikker på at de kommer til å ta seg sammen før sommeren 2009. Da begynner ny valgkamp om stortingsflertall og nye løfter (som ikke holdes) og nye løgner serveres...

07.09.2006 @ 19:39
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Conad

Er redd du har rett, Knut Stian. Det hadde jo vært greit om ikke de tre åra til da ble brukt til en massiv nedbygging av norsk næringsliv. Har planer om å bli her litt etter 2009 også...

07.09.2006 @ 19:52

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1984893