Hva er best for landet Stoltenberg

Jeg vil ikke helt slippe taket i det rødgrønne sirkuset om løftebrudd og avtalebrudd. Statsminister Jens Stoltenberg sier i dag i følge VG dette: "Når man mener at noe er best for landet, må man gjøre det. Selv om det kan bli upopulært"

Statsministeren må ha totalt misforstått "hva som er best for landet". For det er ikke best for landet å ha en regjering som bryter inngåtte avtaler, landet mister forutsigbare betingelser når avtaler brytes på denne måten. Det gjelder ikke bare arbeidsgivere og arbeidstakere. Det gjelder på alle områder hvor staten har inngått avtaler. Regjeringen viser med dette at avtaler er til for å brytes, ingen avtaler vil være fredet og kan risikere samme skjebne med denne regjeringen ved roret.

Det er ikke til det beste for landet Stoltenberg.

Det er ikke best for landet å ha en regjering som inntok regjeringskontorene som følge av en gedigen bløff under valgkampen. Regjeringen og partiene som sitter i regjering mister all troverdighet når de på en så grov måte sier til velgerne at "hei vi lovet å ikke gjøre dette under valgkampen, men nå er vi valgt og har makt så nå gjør vi det alikevel".

Dette er heller ikke til det beste for landet Stoltenberg

Det beste for landet er å ha en regjering som holder inngåtte avtaler og som ikke lurer seg inn i regjeringskorridorene ved å lyve for velgerne...

Kommentarer:
Postet av: Conad

Sant det du skriver.Det er også temmelig uforståelig hvorfor de gjør noe sånt når man ser på IA-avtalens historie.Men, de trengte vel mere penger, da - og de kan ikke øke skattene så.... Og sist AP satt i regjering flagga næringslivet ut i stor stil.

07.09.2006 @ 22:19
Postet av: Conad

I 2004 foreslo Bondevik II å gjøre nesten det samme. Forskjellen var at arbeidsgiverene skulle betale 10% (dagens forslag er 20% i 6 mnd, og 10% videre). Jens Stoltenberg sa da: "Kuttforslaget i budsjettet som arbeidsgiveren i sin helhet må bære er brudd på en avtale. Avtaler er til for å holdes. Noe annet er et alvorlig tillitsbrudd. Troverdigheten som partner svekkes kraftig når regjeringen på egenhånd, uten en gang å konsultere partene, velger å bryte en avtale. Hva er samarbeidet mellom regjeringen og arbeidstaker, og arbeidsgiverorganisasjonene verdt heretter når Bondevik og co gjør dette? Og neste gang kan det være arbeidstakernes tur. Den syltynne unnskyldningen de bruker er at sykefraværet ikke har gått ned som avtalt, og da er det partene som indirekte er skyld i kuttforslaget" og "Tendensen med utstøting av arbeidslivet vil fortsette, og forsterkes med dette forslaget. Forslaget er bedriftsfiendtlig! Det skader verdiskapningen! Det rammer småbedriftene!"Er det mulig.....?

08.09.2006 @ 19:59

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1989690