Hva er best for landet Stoltenberg

Jeg vil ikke helt slippe taket i det rødgrønne sirkuset om løftebrudd og avtalebrudd. Statsminister Jens Stoltenberg sier i dag i følge VG dette: "Når man mener at noe er best for landet, må man gjøre det. Selv om det kan bli upopulært"

Statsministeren må ha totalt misforstått "hva som er best for landet". For det er ikke best for landet å ha en regjering som bryter inngåtte avtaler, landet mister forutsigbare betingelser når avtaler brytes på denne måten. Det gjelder ikke bare arbeidsgivere og arbeidstakere. Det gjelder på alle områder hvor staten har inngått avtaler. Regjeringen viser med dette at avtaler er til for å brytes, ingen avtaler vil være fredet og kan risikere samme skjebne med denne regjeringen ved roret.

Det er ikke til det beste for landet Stoltenberg.

Det er ikke best for landet å ha en regjering som inntok regjeringskontorene som følge av en gedigen bløff under valgkampen. Regjeringen og partiene som sitter i regjering mister all troverdighet når de på en så grov måte sier til velgerne at "hei vi lovet å ikke gjøre dette under valgkampen, men nå er vi valgt og har makt så nå gjør vi det alikevel".

Dette er heller ikke til det beste for landet Stoltenberg

Det beste for landet er å ha en regjering som holder inngåtte avtaler og som ikke lurer seg inn i regjeringskorridorene ved å lyve for velgerne...

Kommentarer:
Postet av: Conad

Sant det du skriver.Det er ogs temmelig uforstelig hvorfor de gjr noe snt nr man ser p IA-avtalens historie.Men, de trengte vel mere penger, da - og de kan ikke ke skattene s.... Og sist AP satt i regjering flagga nringslivet ut i stor stil.

07.09.2006 @ 22:19
Postet av: Conad

I 2004 foreslo Bondevik II gjre nesten det samme. Forskjellen var at arbeidsgiverene skulle betale 10% (dagens forslag er 20% i 6 mnd, og 10% videre). Jens Stoltenberg sa da: "Kuttforslaget i budsjettet som arbeidsgiveren i sin helhet m bre er brudd p en avtale. Avtaler er til for holdes. Noe annet er et alvorlig tillitsbrudd. Troverdigheten som partner svekkes kraftig nr regjeringen p egenhnd, uten en gang konsultere partene, velger bryte en avtale. Hva er samarbeidet mellom regjeringen og arbeidstaker, og arbeidsgiverorganisasjonene verdt heretter nr Bondevik og co gjr dette? Og neste gang kan det vre arbeidstakernes tur. Den syltynne unnskyldningen de bruker er at sykefravret ikke har gtt ned som avtalt, og da er det partene som indirekte er skyld i kuttforslaget" og "Tendensen med utstting av arbeidslivet vil fortsette, og forsterkes med dette forslaget. Forslaget er bedriftsfiendtlig! Det skader verdiskapningen! Det rammer smbedriftene!"Er det mulig.....?

08.09.2006 @ 19:59

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1989690