Ikke skyld på muslimene

"http://www.Islam.no fordømmer på det sterkeste terrorangrepet som rammet London i dag. Våre tanker går til ofrene og deres familier. Et slikt angrep på uskyldige mennesker er en trussel og forbrytelse mot grunnleggende verdier som finnes i alle religioner og livssyn".

 

Jeg vil gjerne fortsette med en oppfordring til alle som måtte lese denne bloggen og si at de handlingene som ble gjort i England ikke må gjøre oss nordmenn til mer intolerante og rasistiske ovenfor våre muslimske inbyggere... Vi må ikke la oss synke ned på terroristenes nivå og la vår harme gå ut over uskyldige muslimer, som de aller fleste er. I dag føler jeg med både ofrene i England og muslimene som ikke kommer til å få det lettere nå etter dette (desverre).


Kommentarer:
Postet av: Ikke-rasisten

"...ikke må gjøre oss nordmenn til mer intolerante og rasistiske ovenfor våre muslimske inbyggere"Knut Stian Olsen, her er en liten opplysning til deg: Det finnes ingen muslimsk rase. Derfor blir det latterlig å snakke om "rasisme" mot muslimer.Det har seg nemlig slik at islam er en religion, og faktisk har mennesker av alle raser og hudfarger den som sin religion. Tenk litt på det neste gang du prøver å komme med usaklige rasismeanklager!

18.07.2005 @ 23:19
Postet av: Knut Stian Olsen

Jeg tror det er du som ikke helt har skjønt dette med rasisme! Det er fult mulig å være rasistisk også ovenfor en bestemt religion. Rasisme handler ikke bare om hvite/fargede, men også religion. Man er rasistisk hvis man stigmatiserer en gruppe på bakgrunn av hudfarge, religion osv...

18.07.2005 @ 23:35
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Ikke-rasisten

"Det er fult mulig å være rasistisk også ovenfor en bestemt religion."Tullprat. Visst er det fullt mulig å *diskriminere* på bakgrunn av religion, men denne diskrimineringen er ikke "rasisme"."Man er rasistisk hvis man stigmatiserer en gruppe på bakgrunn av hudfarge, religion osv..."Man er rasistisk hvis man stigmatiserer på bakgrunn av hudfarge, men ikke på bakgrunn av religion. Forskjellen er naturligvis at hudfargen er *medfødt* og ikke lar seg endre (altså "rasebestemt"), mens religionen er tilegnet og kan byttes ut eller forkastes.Det virker som du ser uttrykket "rasisme" som et synonym til "stigmatisering" og "diskriminering". Det er det altså ikke.

18.07.2005 @ 23:48
Postet av: Knut Stian Olsen

feil, man er rasist hvis man stigmatiserer på bakgrun av hudfarge, religion eller etnisk tilhørighet...

18.07.2005 @ 23:59
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

og en ting til, jeg setter pris på at folk som kommenterer ikke er anonyme... blir litt mer troverdige da...

19.07.2005 @ 00:01
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Mr Kahn

Troverdighet går ikke bare på identitet, Olsen. Når folk velger å skrive anonymt, så er det av den enkle grunn at disse muslimene som du går i bresjen for har en lei tendens til å legge kritikere for hat. Og når det skjer, så får det også konsekvenser for vedkommende. Respekter anonymiten, det er den eneste beskyttelsen vi har.Forøvrig skal du merke deg følgende: selv om ikke alle muslimer er terrorister, så har det vist seg at de aller, aller fleste terrorister er muslimer. Og du bør også legge deg på sinn at en foruroligende høy prosentandel av muslimene støtter terrorismen som religiøs og politisk uttrykksform. Hvis kritikk av islam er rasisme, hva er da den daglige hakkingen på Israel? Jødehat?Prøv å gjøre deg noen refleksjoner rundt dette.

19.07.2005 @ 11:50
Postet av: Knut Stian Olsen

Anonymitet er det samme som ikke å tørre å fronte sine egne meninger, dvs jeg har problemer med å ta sånne feiginger seriøst...

19.07.2005 @ 13:36
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Mr Kahn

Feiginger? Sist jeg skrev under fullt navn måtte jeg evakuere familien pga. en sjuking som sendte meg bombetrusler. Men det er vel modige frihetskjempere det, i dine øyne?Om du tar meg seriøst eller ikke er noe jeg bryr meg mindre om, for å si det mildt.

19.07.2005 @ 14:10
Postet av: Trond

En annen grunn til å være anonym er jo fordi da kan man opperere md mengde av ulike identiteter som kan si seg enig med hverandre.

20.07.2005 @ 19:37
URL: http://trond.weblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/130298