Gratulerer ElBaradei

- Jeg sender herved mine varmeste gratulasjoner til IAEA og ElBaradei for å ha mottatt årets fredspris for det arbeidet de gjør for å gjøre verden litt tryggere. Jeg vil samtidig berømme ElBaradei for hans mot til å kritisere den amerikanske administrasjonen.
- Amerikanerne har blant annet avlyttet hans telefon med sikte på å finne noe som kunne brukes mot ham for å hindre at han skulle bli gjenvalgt som leder for en ny periode i IAEA.
- Dagsavisen skriver i dag: "Bush-administrasjonen har gjort sitt ytterste for å bli kvitt ElBaradei. Motsetningene begynte i 2002/2003 og dreide seg om Irak. ElBaradei ledet sammen med Hans Blix teamet med FN-inspektører som lette etter masseødeleggelsesvåpen i Irak. De fant ingen, men USA lot som kjent ikke det stå i veien for en krig. ElBaradeis åpne kritikk gjorde ham til amerikanernes uvenn."
- Videre refererer Dagsavisen fra Washington Post: "Avisen The Washington Post avslørte i desember i fjor at Bush-administrasjonen avlyttet telefonen til ElBaradei, i håp om å finne opplysninger som kunne brukes til å fjerne ham som direktør for IAEA. Anstrengelsene mot ElBaradei viser hvor langt Bush-administrasjonen er villig til å gå for å bytte ut en internasjonal toppdiplomat som har stilt spørsmål ved USAs etterretning om Irak, og som har en forsiktig tilnærming til Iran".
- Dette er et sterkt bevis på at USA under Bush-administrasjonen er i ferd med å bli et farlig land for alle som ikke er enige med dem. De har et syn på verden som sier at "vi har rett og bare vi kan løse problemene verden står ovenfor".
-
Denne holdningen som amerikanerne har må det være lov å sette store spørsmålstegn ved og det gjør ElBaradei, i motsetning til andre av Bush-administrasjonens rævslikkere som f.eks Bondevik, Howard (Australia), Blair (Storbritania) m.fl.
- Det er på høy tid at noen forteller amerikanerne at den måten de farer frem på rundt i verden og forfekter "den eneste sannheten" er med på å skape grobunn for en enda større rekrutering til terrororganisasjoner og følgelig gjør verden til et farligere og mer utrygt sted.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/280605