Lønna til de folkevalgte

I uken som gikk har det versert en sak i mediene jeg har fulg sånn passe nøye selv om jeg har vært på ferie. Det gjelder saken om lønnen til statsministeren, statsrådene og stortingsrepresentantene.

Jeg finner hele debatten som har rast noe underlig. Det står helt klart for meg at det er den klassiske og typiske norske misunnelsen og jamteloven som preger og dominerer denne saken her. At noen tjener mer enn den gjennomsnittlige Ola Nordmann er tydligvis en klam hemsko for mange.

Jeg synes ikke at lønna til statsministeren og hans mannskap er spesielt høy. Ei heller stortingsrepresentantenes lønn er spesielt høy synes jeg.

At en statsminister tjener rundt millionen i året i sin jobb er slett ingen høy lønn, den er heller litt i laveste laget etter min mening. Man må ta det i betraktning at statsministeren og statsrådene ikke bare er på jobb fra ni til fire, men er på jobb eller tilgjengelig så å si 24 timer i døgnet.

At de nå får en lønnsøkning på rundt 4,5 prosent er ikke mer enn det de burde ha hatt, snarere motsatt. De burde hatt mer for å komme opp på et anstendig nivå i forhold til arbeidsmengde og arbeidsansvar. Det burde selvsagt alle i de såkalte lavtlønnsyrkene også ha hatt, men det er ingen motsetning her.


Kommentarer:
Postet av: Trond

Helt enig at folkevalgte bør ha godt betalt, mmen ellers er jeg faktisk ikke enig med deg. Hva er egentlig galt med den lønna de har i da. For vanlige folkevalgte er den godt over vanlig lønnsnivå i tillegg til at de har andre diverse yttelser som gratis reiser og leilighet pluss diverse kosttilsjkudd. De fortjemner det så absolutt, men hvorfor skal de kreve enda mer nå. Det at folk reagerer er ikke nødvendigvis at de er sjalu, men at de reagerer på at politikkerene i det ene sekundet forteller hvordan alle skal vise modrasjon mens de selv øker sine egne lønninger.

09.11.2005 @ 17:01
URL: http://trond.weblogg.no/
Postet av: Knut Stian Olsen

At de ønsker moderasjon og samtidig øker sine egne er helt klart et problem (for politikerne), men det betyr ikke at jeg ikke mener at de skal tjene bedre, for det burde de...

10.11.2005 @ 01:20
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Martin

Jeg ser heller ikke poenget med at de ikke skal få tjene så mye. Det er tross alt ekstremt viktige, og høyst krevende, jobber de har. Mye ansvar ligger på deres skuldre.

15.11.2005 @ 11:39
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/377596