Gir arbeid selvrespekt?

"Det er viktig at mennesker har arbeid å gå til. Det gir selvrespekt" sa Næringsminister Odd Eriksen fra Stortingets talerstol den 6.desember.

Vel er det nå egentlig sånn at arbeid gir selvrespekt? Er det ikke heller stikk motsatt? Nemlig at man tar selvrespekten fra en som ikke har arbeid ved å si at "arbeid gir selvrespekt?"

Dette at "arbeid gir selvrespekt" er noe våre politikere i alle partier ytrer seg om til stadighet, men alt dette fokuset på "arbeid gir selvrespekt" er da vitterlig med på å bryte ned selvrespekten hos de personene som ikke står i jobb.

Selvrespekt har med verdier i samfunnet vårt å gjøre. Dessverre vil jeg si, fordi verdien av å stå i jobb gjør at selvrespekten til de som ikke har jobb da blir lavere. Man er liksom ikke like mye verdt hvis man ikke har arbeid fordi Næringsministeren og samfunnet for øvrig sier at "arbeid gir selvrespekt."

Det er mulig at intensjonene til politikerne er gode når de sier at "arbeid gir selvrespekt," og det kan hende at de delvis har rett også. Kanskje gir arbeid litt selvrespekt, men for den som står utenfor arbeidsmarkedet og hører til stadighet at "arbeid gir selvrespekt," så gir ikke disse ordene noen gode assosiasjoner...

Kommentarer:
Postet av: October

Dette innlegget fr meg jo til tenke over bde Adam Smiths og Karl Marx sine tanker om arbeidsdeling og fremmedgjring av arbeideren....

08.12.2005 @ 10:23
URL: http://october.motime.com
Postet av: Knut Stian Olsen

Kan du utdype det litt?:o)

08.12.2005 @ 10:46
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Martin

Det er jo synd for dem som ikke er i arbeid, men er det ikke sant da? Arbeid- i likhet med andre oppgaver man fr p seg og blir belnnet for - gir selvrespekt. Folk som ikke er i arbeid kan jo gjre andre ting som gir dem selvrespekt p en eller annen mte. Derfor tror jeg det er riktig si at: "Arbeid - blant andre ting - gir selvrespekt" Og godt er dt

08.12.2005 @ 11:48
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Trond

Men jeg kan garantere dere at arbeidledighet ikke gir deg selvrespekt. Enda minderere hjelper det mot bli kvitt gjelda.

08.12.2005 @ 12:41
URL: http://trond.weblogg.no/
Postet av: ronny m

arbeid tar livsgleden og energien fra en helt, og betaler slik at man kan overleve, hvor er selvrespekten ved og slave for andre s dem tjener penger??

08.12.2005 @ 23:35

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/473706